Spillerbørs:Keita fikk sitt gjennombrudd i Burnley

Naby Keita spilte en stor kamp mot Burnley og fikk sitt gjennombrudd for Liverpool.

5. des 2018 kl 23.27 Tor Sandø

Alisson Becker 8

Hadde ingen enkel jobb på Burnleys ledermål, der han slår et skudd fra Barnes ut, får fingrene på ballen, men Cork spiller den ut av hendene hans. Meget bra kamp og god kontroll bakerst fra brasilianeren i dag. Hadde en matchavgjørende redning mot slutten, da han attpåtil satte raskt i gang angrepet som ga 3-1.

Joe Gomez

Har fart og er god til å bryte foran angriperen. Ble ikke mange minuttene for Joe i dag. Ut på båre etter en tøff takling nede ved Burnleys dødlinje etter drøye 20 minutter. Så ut som han fikk en ankelskade, som forhåpentligvis ikke er så alvorlig.

Joël Matip 6

Kameruneren ga mye i duellene i dag. Vil gjerne vise at han duger på midtstopperplass, som han fikk etter at Lovren var skadet etter en kollisjon på trening. Trives som van Dijks midtstopperkollega.

Virgil van Dijk 7

Viser hvilken ro han spiller med der bak. God i duellene, men viser også hvilken god fotballspiller han er, med en ballkontroll som få andre forsvarsspillere. Hadde første omgangs største sjanse på en heading. Dessverre endte den rett på keeper. Forsvarssjef med stor F og organiserer et forsvar som ikke er så lett å forstå seg på for motstandernes angrep. Gode offensive bidrag også, blant annet da han var nest sist på 2-1-målet. God kamp.

Alberto Moreno 6

Hadde det første som lignet en sjanse da han skjøt like over fra nesten død vinkel tidlig i første omgang. Fikk seg en smell like før halvtimen var spilt. Ble ofret for Firmino da Liverpool jaget vinnermålet med en knapp halvtime igjen. Høyst usikkert hvor lenge det er til neste gang spanjolen år smaken av førstelagsfotball. I hvert fall fra start. Hadde før det spilt en brukbar kamp.

Jordan Henderson 5

Kapteinen har litt problemer med å finne sin rolle på midten. Med Keitas gode spill ble det denne gang litt mer orden på midten enn det har vært innimellom på Liverpools midtbane den siste tiden. Plasseringsproblemer og en spiller som sliter med å finne formen.

James Milner 7

Mye vilje bak Liverpools første mål. Han bestemte seg, skjøt i hjørnet og inn gikk den. Spiller sjelden en dårlig kamp, heller ikke i dag. Han jobber og sliter bra på midten.

Naby Keita 8

Meget god kamp og alle fikk se flere prov på de spekter han kan spille på. Roen, den slepne teknikken, de presise pasningene, den gode jobbingen hjemover, bevegelsen, skuddene. Hadde et kjempeskudd i høyre kryss, som den tidligere landslagskeeperen måtte strekke seg så lang han var for å ta. Fikk seg en smell fra Vydra mot slutten, men kom seg heldigvis raskt på beina. Så vi gjennombruddet hans i Liverpool-trøya i kveld?

Xherdan Shaqiri 7

Flikket ballen til Alexander-Arnold på frisparket som ga 2-1. Jobbet godt på midten. God til å løpe i luker og i bakrom og spille fram medspillerne. Fikk seg også et mål helt på slutten da han igjen var på løp og ikke gjorde noen feil da han fikk en presis pasning fra Salah. God kamp av sveitseren.

Daniel Sturridge 7

Fikk både de intelligente gjennomspillene og den litt slappe holdningen man av og til ser fra Sturridge. Hadde et bra skudd tidlig i første omgang, der Hart måtte ut i full strekk. Langt flere plusser enn minuser i en kamp Daniel kan være fornøyd med.

Divock Origi 5

De som trodde at målet mot Everton skulle føre til en ny vår for belgieren, ble nok skuffet over denne kampen. Forsøkte aldri så mye, men fikk til heller lite. Fikk dog med seg jublende bortefans som ropte navnet hans da han byttet med Salah etter 65 minutters spill. Ikke sikkert det blir så veldig mange ganger Divock vil pryde startoppstillingen til de røde resten av sesongen.

Trent Alexander-Arnold 7

Erstattet en skadet Gomez etter drøyt 20 minutter. Var frisk på høyrebacken. La det fantastiske frisparket (etter en flikk fra Shaqiri) til van Dijk som passet videre til Firmino som scoret. Alexander-Arnold er i form og viste med all tydelighet at høyrebacken er hans.

Roberto Firmino

Fikk en drømmestart på innhoppet sitt for Moreno. Bare fire-fem minutter etter at han kom inn, scoret han, etter en lur pasning fra van Dijk. Firmino hadde bare å få ballen over mållinjen. Hører hjemme i startelleveren, ingen tvil.

Mohamed Salah

Erstattet Origi da Liverpool jaget ledermål. Og med han og Firmino inne ble det løst ganske så enkelt og greit. Fikk noen muligheter foran Hart han også, men uten at han var i nærheten av mål. Er nok i startelleveren igjen lørdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]