Robbo runder 50

Andy Robertson vil spille sin kamp nummer 50 for Liverpool i kveld, om han kommer på banen mot Napoli.

11. des 2018 kl 11.41 Einar Kvande

24 år gamle Andy Robertson kom til Liverpool fra Hull City i fjor sommer. Halvannet år senere runder han altså 50 kamper for de røde.

Jürgen Klopp uttalte nylig at han mener at skotten bare har nådd 75 prosent av sitt potensial, og således har mye mer å gå på, til tross for suksessen han har hatt i Liverpool-trøya så langt.

I november meldte forøvrig The Times at Liverpool FC er såpass fornøyd med Robbo at de har startet samtaler med ham om en ny og forbedret kontrakt.

Gode minner fra sist Napoli gjestet Liverpool

Foran kveldens kamp mot Napoli viser statistikken at Liverpool bare har tapt en av sine siste 23 europacupkamper på Anfield, og de røde er ubeseiret på de siste 18 på hjemmebane.

På elleve møter med italienske klubber på Anfield, har Liverpool vunnet sju og tapt fire. De har scoret i ti av de kampene. Kun AS Roma i 2000/01- klarte å holde nullen.

Liverpool har møtt Napoli på Anfield en gang tidligere. Det var i Europa League i 2010/11, da innbytter Steven Gerrard gjorde hat-trick i andre omgang i en 3-1 seier.

Liverpools målkonger i Europa

Roberto Firmino har spilt i samtlige av Liverpools 33 europacupkamper under Jürgen Klopps ledelse. Han og Mohamed Salah har begge gjort 13 mål på 20 europacupkamper. Bare Steven Gerrard (30) og Ian Rush (14) har scoret flere for de røde i europacupene.

Siden starten av forrige sesong har Firmino vært involvert i 19 Champions League-mål, med 12 scoringer og sju målgivende pasninger.

Salah har scoret 34 mål på sine 37 kamper på Anfield, og 24 mål på de siste 23 på hjemmebane.

Napoli og Ancelotti

Napoli har spilt i England sju ganger, og har aldri vunnet. De har spilt uavgjort to ganger, og tapt seks ganger. Serie A-klubben har aldri scoret mer enn ett mål på de britiske øyer.

Carlo Ancelotti har møtt Liverpool ni ganger i løpet av sin managerkarriere. Han har vunnet seks og tapt tre av disse kampene. Han var som kjent manager for AC Milan da de møtte Liverpool i Champions League-finalene i 2005 og 2007.

Kilde: Liverpoolfc.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]