– Tålmodighet blir en nøkkelfaktor

Jürgen Klopp er ikke overrasket over hvor jevnt det er i gruppe C i Champions League foran siste gruppespillkamp.

11. des 2018 kl 14.39 Einar Kvande

– Jeg trodde hele tiden at denne gruppen ikke ville bli avgjort før i siste spillerunde. Jeg er ikke sjokkert eller overrasket over utfordringen vi står overfor i kveld, sier Jürgen Klopp i sin faste spalte i Liverpools kampprogram.

– Gruppen er med rette beskrevet som den tøffeste i turneringen. PSG, Napoli og Røde Stjerne er enestående gode lag, og vi er ikke så dårlige selv heller, legger tyskeren til.

Svake resultater på bortebane

Liverpool må som kjent slå Napoli med 1-0 eller med to mål om italienerne scorer, skal de være garantert avansement fra gruppe C.

– Jeg kan ikke skyve under teppet at vi er i denne situasjonen på grunn av at prestasjonene og resultatene våre på bortebane i Champions League ikke har vært gode nok. Dersom vi går videre, er dette et problem vi må ta tak i.

– Samtidig skal vi ikke ignorere det faktum at vi har fremtiden i turneringen i egne hender, og vi har vært veldig gode på Anfield.

Spillerne ønsker å skape sine egne minner og sin egen historie. Derfor vil de forsøke å glede fansen i kveld.Jürgen Klopp

– Vi vet hva vi må gjøre for å gå videre. Vi kan ikke se til Beograd for hjelp. Det blir helt feil. Vi har en jobb å gjøre. En kamp å vinne. Dersom vi gjør vårt beste, tror jeg vi har en god mulighet.

Spillerne gleder seg

Klopp påpeker at Napoli har strålende spillere, i tillegg til en kløktig fotballhjerne i Carlo Ancelotti på benken.

– De er en skikkelig utfordrer i denne turneringen, mener Liverpool-manageren.

– Men selv om vi har stor respekt for Napoli, så er vårt fokus helt og holdent på oss selv. Vi vet vi har den nødvendige kvaliteten og den nødvendige mentaliteten. Vi har den troen som er nødvendig. Vi er så heldige at vi har spillere i garderoben som nyter øyeblikk som dette. De gleder seg til denne begivenheten. De ønsker å skape sine egne minner og sin egen historie. Derfor vil de forsøke å glede fansen i kveld.

– Våre gutter vet de både må være smarte og lidenskapelige. De vet de må være modige, men også opptre ansvarlig. Vi trenger ikke å vinne denne kampen de første fem minuttene, så tålmodighet blir også en nøkkelfaktor.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]