Venter fortsatt på sitt andre Liverpool-mål

Virgil van Dijk scoret i debuten for snart ett år siden, men siden har det vært fullstendig måltørke for midtstopperen.

11. des 2018 kl 12.20 Einar Kvande

Virgil van Dijk har svart til forventningene og vel så det etter rekordovergangen fra Southampton, med unntak av kanskje ett område. Mange trodde at Liverpool hadde sikret seg et farlig angrepsvåpen på dødballer, og da spesielt cornere. Så langt har det imidlertid bare blitt en scoring på nederlenderen, og den kom i debuten, mot Everton i FA-cupen i januar.

– Det er ikke noe jeg tenker så mye på, sier stopperkjempen selv til Liverpoolfc.com om den saken.

– Jeg er ikke perfekt, og har ting jeg må bli bedre på. Å lage mål kan være noe av det jeg må forbedre, legger han til.

– Men som forsvarsspiller er det egentlig en bonus å score mål. Jeg ska forsøke alt. Men alt handler om å holde tett bakover, og ikke slippe inn mål.

– Vi kunne ha gjort det enklere for oss selv

Forhåpentligvis klarer Van Dijk og hans lagkamerater nettopp det mot Napoli i kveld, der de røde er avhengig av en seier for å ta seg videre i Champions League.

– Det vil være en stor prestasjon om vi klarer det. Ser man tilbake på alle kampene, kunne vi ha gjort det litt enklere for oss selv. Men situasjonen er som den er. Det kommer til å bli en god kamp. Vi møter ett av de mest farlige lagene i Europa, så vi får se hva som skjer.

Vi møter ett av de mest farlige lagene i Europa.Virgil van Dijk

I de to siste ligakampene har Joël Matip vært nederlenderens makker i midtforsvaret. Det kan han fort bli i kveld også, da Joe Gomez vil være ute med skade til midten av januar, mens Dejan Lovren har stått over de tre siste kampene på grunn av en hjernerystelse.

– Joël er en fantastisk spiller. Alle våre forsvarsspillere er fantastiske spillere. Manageren sa før sesongen at vi kom til å trenge alle spillerne gjennom sesongen, så vi må alle være klare til innsats. Joël har vist at han er klar. Det er bra for alle. Beskjeden til alle er at du må være klar når det er bruk for deg. Dersom du ikke spiller akkurat nå, kan det hende du spiller i neste kamp. Det er situasjonen. Jeg så hvor god han kan være forrige sesong, og jeg har også sett hvor god han er nå. Vi skal stå på videre, og gjøre dette sammen, sier Van Dijk om partnerskapet med Matip.

Nå faller avgjørelsen

– Jeg har alltid tro på laget mitt, og spillerne rundt meg. Hele troppen. Du må også være stinn av selvtillit når du spiller, spesielt i en klubb som Liverpool. Når du spiller for et så godt lag må du være 100 prosent klar til å prestere. Det føler jeg vi vil være i kveld også.

– Det er nå det skal avgjøres. Vi ønsker å vinne kampen, og i dette tilfellet må vi vinne enten 1-0 eller med to mål dersom de scorer. Vi skal gi alt vi har, og forhåpentligvis er det nok, avslutter Van Dijk.

Liverpool v Napoli ser du på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo eller Viaplay fra klokken 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]