– Dette er det som gjør Firmino så spesiell

Den vanvittige arbeidsinnsatsen på banen preger ikke den uselviske 26-åringen nevneverdig.

4. feb 2018 kl 14.50 Marius Rabben

Hva vil du kalle rollen som Roberto Firmino har i laget? «Falsk 9-er» brukes ofte om den sentrale angriperen som faller litt tilbake og ikke er en spydspiss, men Jürgen Klopp sier rollen ikke er veldig forskjellig fra den Harry Kane har i Tottenham.

Og de aller fleste vil beskrive England-spissen som en typisk nier.

– De er mest like i England

– Den («falsk nier»-merkelappen) finnes bare fordi dere må gi spesifikke ting visse navn, så jeg bryr meg faktisk ikke, sier manageren, ifølge Liverpool Echo.

– Hvis du ser Harry Kane spille, er han over hele banen. Han er nede og henter ballen dypt. Av alle spissene vi har i England, er de mest like – de er overalt.

– Harry kommer mer ned fra 9-errollen og jobber litt i 10-eren, mens Roberto kommer fra 10-eren og gjør litt mer, men er også en 9-er. Han er bare så viktig for oss.

Jobben den populære søramerikaneren gjør med og uten ballen settes enorm pris på av manageren. Klopp sier han spesielt blir imponert i etterkant – når han får se Firminos statistikk fra kampen og måten han henter seg inn igjen.

– Man tenker: «Wow, for et høyt med antall sprinter og langdistanse løp.» Når du ser ham på trening dagen derpå, er alt bare bra. Han går helt normalt. På dag to av restitueringen ser han fresh ut igjen.

– Det er dette som gjør ham så spesiell. Han er alltid klar. Det gjør ham til en interessant pakke som fotballspiller, fordi han ikke er låst til én posisjon.

– Han gir f**n om han scorer eller serverer

Denne sesongen er det bare seks stykker som har flere Premier League-mål enn Firminos elleve. Blant dem, på andreplass, er Mohamed Salah med 19, mens Kane er nummer én med 21.

Før dagens oppgjør mellom Liverpool og Tottenham mangler Kane faktisk bare én scoring på å nå tresifret i Premier League, med 99 på 139 opptredener.

I perioden siden Firmino kom fra Hoffenheim i 2015, har Kane nettet 75 mot brasilianerens 32 i ligaen. Klopp sier Firmino ikke bryr seg om han selv «mister» et mål ved å servere enn lagkamerat.

– Roberto scoringsvilje er stor, men for å være ærlig så gir han egentlig f**n i om han sentrer eller scorer selv. Det har ingenting å si, og det er sjeldent. Du kan ikke fortelle noen det.

– Som manager sier man at om du scorer, om du lager målet, om du forbereder det eller om du slår innlegget, så er det ingen forskjell for min del, men for spillere er det selvfølgelig en forskjell. Som den karakteren jeg er, er det å vinne en duell eller ta gjenvinningspresset som å score i et spesifikt øyeblikk, sier tyskeren.

I et intervju med Daily Mail karakteriserer Klopp sin løpssterke angriper som en av de aller beste.

– Kane er en av de beste spillerne i verden, 100 prosent, om ikke den beste rene spissen i verden for øyeblikket. (Romelu) Lukaku er en fantastisk spiss, men Kane er på topp i denne ligaen sammen med Roberto Firmino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]