Dette skriver avisene«Liverpool med skremmeskudd til forhåndsfavorittene»

Ingen vil ønske å møte Liverpool videre i turneringen, skriver engelske aviser.

15. feb 2018 kl 10.16 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

Veien til Kiev i mai kan bli litt av en reise. Det er selvsagt tøffere motstand i vente, men Klopps utrolige angrepsmaskin som nå har scoret 99 mål denne sesongen, skal det mye til for å stoppe.

Porto som toppet den portugisiske toppserien, ubeseiret i hjemlig serie, ble knust og påført sitt største hjemmetap i Europa i historien.

Det var menn mot gutter. Sadio Mané førte an med sitt første hattrick i Liverpool, mens Mohamed salah og Roberto Firmino også ville være med. Salah ble den nest raskeste Liverpool-spilleren i historien til å nå 30 mål. Kun George Allan i 1896 har vært raskere.

Mané sørget for at Michael Owen ikke lenger er den eneste som har scoret hattrick på bortebane for Liverpool i Europa. For alt snakket om at landslagsspilleren fra Senegal ikke er på samme nivå som forrige sesong, så har han nå 12 mål denne sesongen. Det er kun ett mindre enn i 2016-17 sesongen. Han har spilt seg tilbake i form.

Liverpool hadde ikke vunnet i Portugal på sju forsøk, og forrige gang var i 1984, men de ordnet det på strålende vis.

Du vil ikke høre Jürgen Klopp si det, men det er allerede avgjort før returen på Anfield 6. mars. Liverpool har kvalifisert seg til kvartfinalene med 90 minutter igjen.

Les hele i Liverpool Echo.

Paul Joyce, The Times

En melding var blitt sendt ut til resten av Europa. Jürgen Klopps lag og kollektiv hadde så godt som sikret Liverpools plass i kvartfinalen i Champions League.

Det er forståelig om en gjør feilen med å kun fokusere på angrepet, for dette var hele laget, og en prestasjon som vil la dem få lov til å drømme.

Statistikken Klopp vil sette mest pris på, er at dette er første gang siden februar 2011 at Liverpool har holdt nullen i tre bortekamper på rad. De var feilfri i begge ender, og Virgil van Dijk ga ro og viste lederskap i hjertet av forsvaret.

Med tanke på at det var 3632 dager siden Liverpool hadde kjent på suksess i en utslagskamp blant eliten – 4-0 seieren over Real Madrid i mars 2009, for så å skuffe i neste runde mot Chelsea, kastet de ikke bort mye tid på å justere seg tilbake til det nivået.

En av kvalitetene dette laget har er evnen til å ta foten på pedalen og skru opp et par hakk. Etter å ha startet med å føle seg frem, med soldater som Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum og James Milner løpende rundt på banen, eksploderte de. Porto ble blitzet på fire minutter midtveis i den første omgangen – og det verste hadde de fortsatt i vente.

SCORET TRE:
SCORET TRE:  Sadio Mané ble første til å score hattrick borte i europacup siden Michael Owen.

Rutinen til Milner ble avgjørende. Han ryddet opp, og gjorde det enkelt. Van Dijk sin tilstedeværelse i midtforsvaret ga selvtillit og ro. Det at han kan kommunisere hjelper spillere rundt, og Andy Robertson på venstreback var glimrende.

Les hele i The Times (krever innlogging)

David Maddock, The Mirror

I Porto sendte Liverpool ut et skremmeskudd til Champions League-favorittene. Ingen vil ønske å måtte møte Klopps tre på topp.

Alle som hevet øyenbrynene da Jürgen Klopp sa at Liverpool kunne vinne Champions League, vil brått ha en mindre bue på dem nå. Et spektakulært hattrick fra Sadio Mané, og en av de beste kampene siden tyskeren overtok laget, har ikke bare sendt Liverpool til kvartfinalen – men har sendt ut en advarsel.

Tyskeren har vært i denne situasjonen før – da et Dortmund få hadde tro på nesten vant i 2013. Han vet hva som skal til for å tie storkanonene – fart og styrke. Laget hans har begge deler, noe de viste på en minnerik kveld i Porto.

Dette var 11. gang de reiste til Portugal i europacup, og kun tredje gang de har vunnet i dette landet. Etter de to siste seierne, mot Benfica i kvartfinalene i 1978 og 1984, endte de med å løfte troféet.

Som bortekamp i Europa var dette bortimot perfekt for Liverpool, som lekte med motstanderen.

Les hele i The Mirror.

Andy Hunter, The Guardian

Jürgen Klopp beskrev Liverpools seier over Porto som «Sadio Manés comeback» etter at senegaleseren scoret hattrick for det mestscorende laget i den gjeveste turneringen i Europa.

Liverpool økte antall scoringer i Champions League til 28 – to mer enn Paris Saint-Germain, etter at Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salahs 30. mål for sesongen påførte Porto deres største tap i europacupene.

Det var en prestasjon bygd på et selvsikkert forsvar. Liverpool holdt nullen for tredje gang på rad for bare andre gang på sju år.

Les hele i The Guardian.

GLIMRENDE:
GLIMRENDE:  Liverpool spilte fantastisk borte mot Porto onsdag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]