Passerte Fowler og Van Persie

Ingen har scoret flere mål med venstrefoten i en Premier League-sesong.

28. feb 2018 kl 18.53 Arild Skjæveland

Da Mohamed Salah scoret mot West Ham var det hans 20. mål med venstrebeinet denne sesongen. Hans har nå 23 ligamål denne sesongen. 20 med venstre, to med høyre, og én scoring har kommet med hodet.

Jürgen Klopp ble spurt om Salahs venstrebein før kampen mot The Hammers.

– Best i hele verden? Lionel Messi, er han venstrebeint? Lionel? Kanskje vi ikke skal glemme han helt, svarte Klopp.

Av Messi sine 458 scoringer har 328 blitt scoret med venstrefoten, så det er et stykke igjen. Messi er La Ligas toppscorer med 22 mål denne sesongen, etter 25 serierunder.

– Jeg bryr meg ikke om hvilken del av kroppen sin han bruker. Det er likt for han som med alle de andre guttene, men ja, han har helt klart et bra venstrebein, svarte Klopp.

Passerte Fowler

Robbie Fowler var tidligere den spilleren i Premier League-historien som hadde scoret flest mål med venstre, da han scoret 19 mål i 1994-95 sesongen. Fowler scoret 16 med venstre i 1995-96

Robin van Persie scoret 18 i 2012-13, og 17 i 2011-12.

Salah har nå 20.

Kane scorer med begge bein

Det er bare Harry Kane som har scoret flere ligamål enn Mohamed Salah denne sesongen, med 24, og det er imponerende hvordan Tottenham-spissen scorer på alle mulige måter.

Kane har scoret ni mål med høyre, ni mål med venstre, og seks ganger på hodet. Ni mål er også nummer to på listen over de mestscorende med venstre denne sesongen. Ett foran Romelu Lukakus åtte.

Aguero er best med høyre

Sergio Aguero har scoret 15 av sine 21 mål med høyrebeinet denne sesongen. Han har én scoring med venstre, og fem headinger. Jamie Vardy er nummer to på listen, med ti mål med høyre, ett med venstre og to på hodet.

I Liverpool er det Roberto Firmino som scorer flest med høyre, og åtte av hans 13 ligamål har kommet med det beinet. Philippe Coutinho scoret seks av sju med høyre før han ble solgt i januar, mens Sadio Mané har fem med høyre og to med venstre denne sesongen.

Harry Kane og Alvaro Morata scorer mest på hodet, men seks mål hver. Roberto Firmino er Liverpools mest målfarlige hodespiller med tre scoringer i ligaen. Firmino er nå oppe på like mange ligamål som Manchester Uniteds toppscorer Lukaku, med 13. Kun Sterling (15), Aguero (21), Salah (23) og Kane (24) har flere.

Shearer har høyrerekorden

Salah har nå rekorden for flest mål med venstre – men skal han ta rekorden for å score flest mål med samme bein på en sesong må han henge i.

Alan Shearer scoret 29 av sine 34 mål i 1994-95 sesongen med høyre, ifølge Premier League.com.

Rekorden for flest mål med hodet kan også ryke denne sesongen, men det blir neppe av en Liverpool-spiller. Duncan Ferguson har rekorden med ni headinger i 1997-98, mens Dwight Yorke scoret åtte av 20 Premier League-mål med hodet i 1999/2000.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]