– Vi skapte mange sjanser mot et godt organisert lag

Jürgen Klopp ble imponert over hvordan hans egne spillere taklet vinden og de vanskelige spilleforholdene den skapte på Anfield i kampen mot West Ham.

24. feb 2018 kl 21.48 Einar Kvande

– Når vi ga West Ham litt rom var de på pletten med en gang. Jeg syntes vi var gode i første omgang, men den første store sjansen var det Arnautovic som skapte. Det var en genial liten lobb, og en fantastisk redning av Loris, uttalte Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Vi holdt det gående, og spilte fotball. Det var veldig vanskelig i dag. Vinden endret retning hele tiden, så det var vanskelig å beregne ballen, for begge lag selvsagt. Da blir det et spørsmål om holdninger, for å være ærlig. Det handler om å beholde fokus og gjøre det som er riktig, og det gjorde vi.

– Jeg er veldig godt fornøyd med det som jeg vil beskrive som en komplett prestasjon. Alle individuelle prestasjoner var veldig, veldig bra i dag. Vi hadde problemer i en eller to situasjoner, men vi kom tilbake i kampen og lot det ikke affisere oss. Det var rett og slett en god kamp, og vi var vanskelige å møte i dag, vil jeg hevde.

– Vi scoret noen fantastiske mål, og skapte mange sjanser, og det mot et lag ledet av Davyd Moyes, som er veldig god til å organisere lagene sine. Det på en viktig tid på året. Det var god kvalitet, individuell kvalitet. Så i dag har jeg ingenting å sette fingeren på, om jeg skal være ærlig.

Har trent flere økter i Liverpool enn i Spania den siste uken

Pressen ville vite om 10 dager siden Porto-kampen og treningsleiren i Marbella virket positivt inn på resultatet.

– Vi var bare fire dager i Marbella. Ja, det var bra der, og vi ønsket å gjøre det, men vi har hatt en hel uke i Liverpool og har trent mange flere økter her enn vi gjorde i Spania, selv om vi hadde noen økter der også.

– Jeg har sagt det flere ganger, som manager ønsker du å jobbe med laget ditt. Dersom du kan forberede laget godt til hver kamp vil det gjøre fotballen mye mer attraktiv. Derfor burde lagene få mer tid til å forberede seg. Slik er det. Noen ganger er det veldig intenst, og begge lag må håndtere denne intensiteten og kjempe og slike ting. Men nå kunne vi virkelig forberede oss. Det er sannheten, og jeg er fornøyd med at jeg så igjen mange ting vi hadde trent på de siste 10 dagene.

– Jeg er glad for at vi ikke måtte spille umiddelbart etter Porto-kampen. For et menneske er det vanskelig å omstille seg etter en 5-0 seier som kommer litt uventet. Så jeg er glad for at vi fikk litt tid etter den.

– For å være ærlig så har jeg ikke tenkt så mye på Newcastle-kampen ennå, men i morgen starter vi forberedelsene til den. Slik er det. Det er den neste vanskelige jobben vi har å gjøre. Alle kjemper som besatt i denne ligaen for øyeblikket. Vanligvis er det noen lag som ligger midt på tabellen, og for dem er det kanskje vanskelig å finne motivasjon nå, men for alle som kjemper for å overleve i ligaen eller for å komme inn blant topp seks vil det være veldig interessant og veldig intenst. Derfor var det veldig viktig at vi kunne ta disse tre poengene i dag. Det var til stor hjelp for oss.

Flere spillere må være i flytsonen samtidig

Mohamed Salah scoret sitt mål nummer 31 for sesongen, noe som er en tangering av Luis Suarez sin beste sesong for Liverpool.

– I fotball handler det om å gjøre de riktige tingene til riktig tid. Jeg liker Mo sin hunger for mål. Du kan se den. Fleksibilitet og flyt avhenger av spillerne rundt ham også. Det kan ikke bare være en spiller som er fleksibel og i flytsonen, for det hjelper ikke. Dersom dere studerer hvordan spillerne endrer posisjoner, hvordan Roberto umiddelbart blir en forsvarsspiller når Mo er fremme, og Sadio gjør det samme. Det er veldig viktig. Dersom han ikke gjorde det ville vi ha skapt trøbbel for oss selv, for Mo kommer ikke til å score i alle disse situasjonene.

– Mo gjør det selvsagt bra, men det var ikke den største sjansen vi hadde i kampen han tok vare på. Det var et fint mål. Sadio kunne ha scoret ett eller to mål til, og Roberto fortjente målet sitt. Emre gjorde åpningsmålet vårt, selv om han slet litt i begynnelsen av kampen. Du kunne se i starten av kampen at han hadde problemer med å beregne vinden, men han ble mye bedre til å håndtere den etterhvert. Da vi fikk baklengsmålet kunne Emre ha slått en pasning isteden for å drible. Mo er selvsagt en gutt som er grådig foran mål, men det er hva du trenger foran mål.

Viktig med tre poeng

Nå er Liverpool oppe på andreplass i Premier League.

– Det er hyggelig, men ikke noe mer. Jeg vil hevde at vi ikke er på andreplass, selv om det ser slik ut akkurat nå. Men dersom Manchester United slår Chelsea i morgen, vil vi bare ha vært på andreplass i noen få timer, og jeg er ikke sikker på om det er så veldig viktig, om jeg skal være ærlig. Men det var veldig viktig å ta poengene i dag. Vi legger alle press på hverandre med resultatene vi oppnår. Du har ingen tid til å hvile, og dersom du kaster bort ett poeng får du høre det. Alle de andre topplagene vinner, så da må vi gjøre det også.

– Det er veldig intenst for lagene som er involvert, og for spillerne som er involvert. Jeg tror ikke Manchester United og Chelsea bryr seg så mye om hva vi gjorde i dag. Begge lag spiller i morgen, og møter hverandre, så jeg tror ikke de tenker så mye på oss. De visste før dagens kamp at vi er med i tetsjiktet. Vi møter Chelsea senere i sesongen, og vi spiller mot United om to uker. Det er veldig avgjørende kamper, så vi kan ikke kaste bort poeng. Det har vi ikke muligheter til.

– Jeg ville tatt en 1-0 seier i dag. En stygg, fæl seier, der West Ham hadde fire skudd i stolpen og Loris Karius måtte gjøre 20 redninger. Jeg ville tatt til takke med det, fordi vi trenger poengene. Selvsagt er det hyggelig at vi fortjente disse tre poengene, og at vi spilte bra og kunne fortsette den gode resultatrekken vi er inne i. Southampton var en utrolig viktig seier for oss, Porto var ikke ventet - resultatet var noe vi absolutt ikke ventet, og så spilte vi så bra mot West Ham i dag.

– Jeg tror alle som har sett litt fotball visste at West Ham var i veldig god form foran dagens kamp. De har hatt noen fantastiske resultater mot topplagene. De var i en vanskelig situasjon, men nå har de løst den. De er i en god forfatning. Så man kunne ikke ta for gitt at vi skulle slå dem på denne måten. Jeg er veldig godt fornøyd med at vi gjorde det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]