En mulighet til å legge press på lagene rundt

Liverpool vil klatre til andreplass med seier.

30. mar 2018 kl 09.07 Arild Skjæveland

Jürgen Klopps Liverpool er ikke spesielt begeistret for å spille tidlig lørdag, og har kun vunnet fire av 13 kamper kl. 13.30 under tyskeren.

Lørdagens kamptidspunkt gir likevel de røde en sjanse til å legge press på konkurrentene i jakten på en topp fire-plassering.

Andreplass med seier

Dersom Liverpool vinner på Selhurst Park vil de være oppe i 66 poeng – ett mer enn Manchester United som møter Swansea i kampen etterpå.

José Mourinhos menn vil ha to kamper til gode når Liverpools kamp er ferdigspilt, men kampene skal spilles.

Manchester United - Swansea spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Storkamp på søndag

Da vil kampen ha større betydning for det som skal skje på søndag. Da møtes Chelsea og Tottenham på Stamford Bridge.

Tottenham har ikke tapt i ligaen på 12 kamper, men spiller på et stadion hvor de ikke har vunnet siden 1990 – altså 27 ligakamper uten seier.

Før helgens kamper er Tottenham to poeng bak Liverpool med én kamp til gode. Chelsea har også en kamp til gode, og er sju poeng bak.

Om Liverpool vinner på Selhurst Park kan de lene seg tilbake på søndag, der alle utfall vil være til å leve med. En Tottenham-seier vil nok være de beste for topp fire-sjansene, ettersom det betyr at Chelsea er ti poeng bak med én kamp mindre spilt – det er mye så sent i sesongen.

Uavgjort vil bety at Tottenham da ikke tar igjen Liverpool selv om de vinner hengekampen mens Chelsea er ni poeng og har svakere målforskjell med én kamp mindre spilt – da har LFC «råd» til å gå på to smeller på sine siste seks.

En Chelsea-seier vil gi en luke ned til Tottenham på fem poeng med en kamp mer spilt, og sju til Chelsea med en mer som Liverpool skal besøke i nest siste runde.

Chelsea - Tottenham spilles søndag kl. 17.000, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Uansett – bare vinn Liverpool!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]