Klopp om Salah:– Jeg elsker virkelig denne spilleren!

Nå har Mohamed Salah også passert Luis Suarez. Jürgen Klopp er full av beundring for det egypteren har oppnådd.

4. mar 2018 kl 09.52 Arve Vassbotten

Etter at Luis Suarez forlot Liverpool for Barcelona sommeren 2014, har savnet av uruguaneren ofte vært et samtaleemne hos fansen. Han var den uerstattelige spilleren - inntil nå.

Med sin scoring mot Newcastle passerte Mohamed Salah Suarez sine 31 mål i 2013-2014-sesongen. Egypteren står nå med 32 mål, på like mange kamper som Suarez spilte den sesongen. For å sette det i perspektiv, 32 mål er det samme antall som gårsdagens motstander har scoret til sammen denne sesongen.

– Hadde ikke noe tall i tankene

– Jeg hadde ikke noe tall i tankene da vi signerte han. Vi visste at han var en veldig offensivt-tenkende midtbanespiller. Er man det trenger man mål fra slike spillere, og man ønsker at de skal score.

– Jeg elsker målene han scorer, og jeg elsker assistene. Jeg elsker virkelig denne spilleren! Han gjør det så bra og heldigvis er han fortsatt frisk, skadefri og i form og alt det, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen mot Newcastle.

Salah står for øvrig også med 10 målgivende pasninger denne sesongen, ni av dem i serien.

SÅ VAR DET 32:
SÅ VAR DET 32:  Mohamed Salah scoret sitt 32. mål for sesongen lørdag.

Ingen i Europa scorer i flere kamper

Alle Suarez sine mål kom riktignok i Premier League. Om Salah skal utligne også det tallet trenger han å score sju ganger til i serien denne sesongen.

Men med 24 mål står han nå likt med Harry Kane om toppscorertittelen i Premier League.

Salah scoret i går i sin 26. kamp for Liverpool denne sesongen. Det er mer enn noen andre spillere i de fem øverste ligaene har klart.

Nærmest Liverpool-spilleren er Edinson Cavani med 24 kamper, Robert Lewandowski med 23 kamper, Sergio Agüero og Harry Kane med 21 kamper og Lionel Messi med 20 kamper, ifølge Opta.

Målene hans har kommet i disse kampene: Watford, Hoffenheim, Arsenal, Sevilla, Burnley, Leicester, Maribor x 2, Tottenham, Maribor, West Ham x 2, Southampton x 2, Chelsea, Stoke x 2, Spartak Moskva, Everton, Bournemouth, Arsenal, Leicester x 2, Manchester City, West Brom, Huddersfield, Tottenham x 2, Southampton, Porto, West Ham, Newcastle.

Ifølge Liverpool Echo er det også klubbrekord at han har scoret i 19 seriekamper denne sesongen. Med det er han likt med Robbie Fowler i 1994-1995 og Daniel Sturridge i 2013-2014. Han er også den første spilleren til å score i sju strake kamper siden Sturridge i 2014.

Nærmer seg Rush

– Alle de andre spillerne er også viktige, akkurat like viktige for oss. Vi spiller sammen, han vet at han trenger en pasning, han kan ikke få ballen på midtbanen, løpe derfra og komme alene inn i boksen. Det er ikke mulig. Det var et verdensklasse-øyeblikk fra Ox, å sette fart i denne situasjonen og så sentre, akkurat som Roberto Firminos pasning på det andre målet. Jeg ville fått en leddbåndskade i ankelen om jeg forsøkte det. Han gjorde det, og Sadio scoret.

– Det er lagarbeid og jeg elsker det aller mest, for å være ærlig. Men Salah fortjener all den rosen han har fått så langt. Vi må sikre oss om at han kan fortsette dette, sa Klopp.

Salah er nå bare ett mål bak Fernando Torres sin beste sesong i Liverpool, og fire bak Robbie Fowler. Han kan også bli den første spilleren siden 1986-1987 til å nå 40 mål. Den gang var det Ian Rush som klarte det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]