Steven Gerrard om kvartfinalen– Jeg tror det er 50-50

Den tidligere kapteinen tror laget har har gode sjanser mot Manchester City.

29. mar 2018 kl 11.07 Arild Skjæveland

Neste uke tar Liverpool imot Manchester City til den første kvartfinalen i Champions League. Steven Gerrard tror klubben hans har gode muligheter til å ta seg til en semifinale.

– De kampene kan ikke komme raskt nok for meg å analysere på BT Sport. Det er en kamp du ikke kan gå glipp av. Det er en kamp du blir entusiastisk av, og som du kan lære så mye fra, sier Gerrard i et eksklusivt intervju med Joe.co.uk.

– Det er spillere av toppklasse som skal møtes, der begge har en veldig dominerende offensiv spillestil under to høyt respekterte managere som har klare filosofier. Det er en spennende trekning for begge lag, og begge vil tenke at de kan gå videre til en semifinale, sier den tidligere kapteinen videre.

50-50

Steven tror det er 50-50 hvem som går videre.

– Fra et nøytralt ståsted tror jeg det er 50-50. City har vist sin utrolige kvalitet denne sesongen, og Liverpool har vist at de kan slå hvem som helst i en kamp, City inkludert.

VANT SIST:
VANT SIST:  Roberto Firmino scoret da Liverpool slo City 4-3 i januar.

– Om jeg skal være partisk, så har jeg tro på at Jürgen Klopp og laget kan levere over to kamper, for de har vist at de kan gjøre det. Manageren har gjort det glimrende i Europa før, kjenner Pep Guardiola godt, og kjenner motstanderen.

Ikke et nytt Chelsea-rivaleri

Gerrard tror ikke dette vil bli som rivaleriet mellom Liverpool og Chelsea for ti år tilbake.

– Det vil bli helt annerledes. For meg er den eneste likheten at det er to lag fra samme liga som møtes i Champions League. Vi spilte mot Chelsea i semifinalene tre ganger, én gang i kvartfinalene og i gruppespllet. Spillestilen deres under José Mourinho var disiplinert og taktisk, og det samme var vi under Rafael Benítez, så det var tette kamper der vi utlignet hverandre.

– Under Jürgen og Pep handler det mest om angrep, og om å ta initiativ og dominere – det blir mer underholdende. Jeg tror det er et oppgjør med respekt mellom spillere og managere. De har både vunnet og tapt mot hverandre, og det har vært veldig intenst. Det vil være dumt for noen å gå til kampen uten respekt eller selvtilfreds, når det er en kamp av slik størrelse.

– De er de to mest angripende lagene i Premier League, og de som er mest underholdende å se på. Jeg vil putte Tottenham i samme kategori. Etter å ha hørt på begge managerne snakke om denne kampen, er det tydelig at de beundrer hverandre.

Derby i midten

Midt mellom de to kampene mot City kommer et lokaloppgjør mot Everton. Samtidig skal Pep Guardiola og City møte Manchester United – i en kamp hvor de kan vinne ligatittelen.

– Med mengden av kvalitet tror jeg begge managere kan bruke sine beste lag både i Champions League og i lokaloppgjørene. Det er det jeg håper på som fotballelsker. Jeg vil ikke at Liverpool skal prioritere City over Everton på grunn av rivaleriet, og fordi jeg ønsker at klubben skal ende så høyt i ligaen som mulig.

– Jürgen vil ha oversikt og informasjonen til å ta den beste avgjørelsen i den tøffe perioden. Han har også tro på stallen sin, og dersom han gjør fire eller fem endringer kan han fortsatt få resultatet han ønsker i alle tre kampene.

Les mer fra Steven Gerrard i intervjuet hos Joe.co.uk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]