Marginer imot og null poeng mot topplagene

Palace har vært nære ved å ta poeng fra Liverpools rivaler de siste rundene.

29. mar 2018 kl 09.26 Arild Skjæveland

Crystal Palace ligger på 16. plass på tabellen og er så absolutt i nedrykksstriden – men det kunne fort ha vært annerledes.

Selv om kun kampen borte mot Huddersfield like før landslagspausen er den de har fått med seg alle poengene fra, har spillet vært ganske bra, og de har vært nær poeng mot flere av Liverpools rivaler i kampen om fjerdeplassen.

Tottenham på slutten

For fire serierunder gjestet Tottenham Selhurst Park.

Et godt organisert Crystal Palace, uten sin store stjerne Wilfried Zaha, gjorde livet tøft for Tottenham. Det skal sies at Spurs brente en rekke store sjanser, men de fikk heller ikke sin scoring før Harry Kane dukket opp på bakre stolpe og stanget inn 0-1 to minutter før slutt.

Wayne Hennessey kunne ha gjort det bedre på baklengsmålet – men det var ikke langt unna at Hodgsons lag fikk noe med seg fra oppgjøret.

Palace mot Tottenham: Hennessey; Wan-Bissaka, Fosu-Mensah, Tomkins (Delaney, 84), Van Aanholt; Milivojevic (c), Riedewald, McArthur; Townsend (Lee, 86), Sørloth; Benteke.
Ubenyttede reserver: Henry, Souare, Kirby, Rakip, Lokilo.

Matic på overtid

I den påfølgende serierunden var Palace enda mer uheldige. Andros Towsends skudd skiftet retning og gikk i mål bak David de Gea i første omgang, før et tidlig frispark lurte hele United og Patrick van Aanholt satte inn 2-0. Dette var kampen før Liverpool skulle gjeste Old Trafford – og dersom United reiste tomhendte derfra ville utgangspunktet på tabellen vært annerledes før den kampen.

Chris Smalling headet inn 2-1 etter 55 minutter, før Romelu Lukaku fikk alt for god tid og satte inn 2-2 med et kvarter igjen. På overtid sørget et langskudd fra Nemanja Matic for at alle poengene ble med til Manchester.

Palace mot Manchester United: Hennessey; Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, Van Aanholt; Townsend, McArthur, Milivojevic (c), Schlupp (Riedewald, 79); Sørloth, Benteke.
Ubenyttede reserver: Cavalieri, Delaney, Jach, Souare, Rakip, Lee.

Tap på brua

Det tøffe kampprogrammet fortsatte, og neste oppgave var Chelsea på Stamford Bridge. En stadion Palace vant på forrige gang de var på besøk.

Chelsea scoret to mål i første omgang, og så ut til å ha en komfortabel ledelse til pause. Wilfried Zaha kom inn til pause, og Palace så ut som et langt bedre lag. Chelsea hadde sine sjanser, men Alexander Sørloth traff stolpen, og hadde ballen i mål – men dommeren annullerte og mente Jairo Riedewald hadde hatt en høy fot mot Gary Cahill. Van Aanholt scoret for Palace på overtid, men det kom ingen utligning og de tapte sin tredje på rad mot et topp fem-lag, med ett måls margin.

Palace mot Chelsea: Hennessey, Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, Van Aanholt, Townsend (Lee 81), Milivojevic, McArthur, Schlupp (Riedewald 75), Sørloth, Benteke (Zaha 46).
Ubenyttede reserver: Cavalieri, Souare, Fosu-Mensah, Sakho.

Overbeviste mot Huddersfield

I forrige serierunde overbeviste Roy Hodgsons menn, og tok en overbevisende og sterk seier i «sekspoengskampen» mot Huddersfield.

Palace dominerte kampen, og skapte klart flest sjanser. James Tomkins og Luka Milivojevic scoret målene. Det var en kamp Palace kunne og burde ha vunnet med flere mål – og spillere som Wilfried Zaha og Ruben Loftus-Cheek var tilbake.

Lagoppstillingen i forrige kamp: Hennessey, Wan-Bissaka, Tomkins, Sakho, Van Aanholt, Townsend, Milivojevic, McArthur, Schlupp (Cabaye 21), Zaha (Loftus-Cheek 89), Benteke.
Ubenyttede reserver: Cavalieri, Fosu-Mensah, Kelly, Riedewald, Lee.

Crystal Palace - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.