Dette skriver avisene:«Liverpool har ikke bare slått lag i år, de har demontert dem»

Liverpool omtales som langt mer «gatesmarte» enn tidligere etter seieren mot Newcastle.

4. mar 2018 kl 11.56 Arve Vassbotten

Da poengene var sikret mot Newcastle sang The Kop om Rafael Benitez i respekt for det han oppnådde som manager for Liverpool. James Pearce i Liverpool Echo, mener lørdagen var en nyttig påminnelse til Jürgen Klopp om hva som venter om han klarer å bringe trofeer til Anfield.

«Spanjolen blir alltid tatt imot med åpne armer når han kommer tilbake. Han ga en generasjon av supportere den beste kvelden i deres liv i Istanbul»

«Det viste Jürgen Klopp den ikoniske statusen som venter ham, om han kan følge i hans fotspor og levere det største trofeet», skriver Pearce.

Vant på andregiret

Signalene er positive, mener Echo-journalisten, med andreplass i Premier League og kvartfinale i Champions League. Man må tilbake til nettopp Benitez sist det var to ting som skjedde i samme sesong.

«Troen øker, dette er et lag som har utviklet seg og forbedret seg på alle området. Og stadig oftere kan man stole på at de leverer. De røde var langt unna sitt aller beste på en kald kveld mot Newcastle, men det var noe tilfredsstillende med å se dem vinne uten å gå ut av andregiret.»

«Det var ikke noe tegn til panikk mens de kjempet i 40 minutter for å finne en vei gjennom den svarte og hvite muren foran dem. De holdt seg til oppgaven og fikk sin belønning da Mohamed Salah satte inn Alex Oxlade-Chamberlains pasning.»

«Forsvarsspillere får så mye straff fra ham at dommere nå har startet å gi dem sympati. Graham Scott hadde en sterkt kandidat til sesongen dårligste beslutning da han vendte et blindt øye til at Newcastle-kaptein Jamaal Lascelles dytte Salah over ende etter at han hadde løpt seg fri mot slutten», mener Pearce.

Også Loris Karius får spalteplass hos Pearce.

«Den største trussel for Loris Karius i mesteparten av kampen var å få frostskader, mens han sto å så på det som skjedde. Men like før pause måtte den tyske keeperen i aksjon, og slo mesterlig Mohamed Diames skudd over. Det var en understrekning av Karius sitt konsentrasjonsnivå samt evner», skriver Pearce.

Det var ikke noe tegn til panikk mens de kjempet i 40 minutter for å finne en vei gjennom den svarte og hvite muren foran dem.James Pearce - Liverpool Echo

Kontroll og ro

Også Jonathan Northcroft i The Sunday Timesdrar paralleller tilbake til Benitez sin tid i starten av sin kommentar om kampen.

«Returen til Rafa Benitez bragte kanskje en gang fram nostalgi på Anfield, men det som skjer her og nå begynner å bli for hyggelig til at Liverpool fans kan tenke på noe annet.»

«Et lag som var vaklende i høst, ser nå ut som et pålitelig topplag inn i våren. Det som slo deg var kontrollen og roen.»

«Energien, pasningskvaliteten, presset, og aller viktigst fokuset, til Jürgen Klopps spillere rikket seg aldri. Etter 39 minutter var det fortsatt 0-0, men det var ikke noen angst blant spillerne eller på stadion. De visste at hvis de ventet ville det komme, og det er utvikling på et sted der den emosjonelle temperaturen kan gå fra å være et våpen til en fiende så raskt.»

«Men folk ventet, og det kom: Salah, Sadio Mané, 1-0, 2-0, tre poeng. Mané mål var Liverpools 200 på bare 97 ligakamper under Klopp, og the Kop kunne synge for Benitez til slutt ut av respekt, men ikke lengsel, for de ville ikke byttet ut sin nåværende manager, som nå er ubeseiret i serien på Anfield siden april.»

Selv om angrepet får mye ros, er The Times-journalisten også svært opptatt av grepene som er tatt defensivt.

«Å fikse din defensive enhet har hjulpet Klopp», skriver Northcroft, og roser Virgil van Dijk og Andy Robertson, og mener Loris Karius så mer overbevisende ut enn han, eller Simon Mignolet, noen gang har virket.

The Kop kunne synge for Benitez til slutt ut av respekt, men ikke lengsel, for de ville ikke byttet ut sin nåværende manager.Jonathan Northcroft - The Times

75 millioner punds monster

FORSVARSSJEFEN:
FORSVARSSJEFEN:  Virgil van Dijk viste lørdag hva han tilfører Liverpool-forsvaret. Og Andy Robertson løper ustanselig.

«Mye var forutsigbart på en bitende kald Anfield-kveld. Newcastle spilte for skadebegrensning, men var ikke i nærheten av gode nok til å stoppe Liverpool fra å få seieren som fikk dem til å passere Manchester United og ta andreplassen», skriver Joe Bernstein i Mail on Sunday.

Salah scoret sitt 32. mål for sesongen og Bernstein konkluderer med at: «Han er den viktigste grunnen til at Liverpool har vunnet 10 av sine 13 siste kamper».

«For Liverpool-fans er Salah en helt, og navnet hans ropes like høyt som for Kenny Dalglish og Luis Suarez i tidligere tider».

«Klopp har all mulig grunn til å være i godt humør. Liverpool har bare tapt en gang på 20 Premier League-kamper. Keeper Loris Karius hadde en redning i verdensklasse på skuddet til Mo Diame på 1-0 som sikret at Newcastle ikke merket lukten av et comeback, Virgil van Dijk så ut som et monster på 75 millioner pund bak og Alex Oxlade-Chamberlain har overkommet sine startproblemer og satte opp det første målet etter 40 minutter. Tre av Newcastles sju forsvarsspillere omringet den tidligere Arsenal-spilleren på hjørnet av 16-meteren, men han satte fart før han sentret til Salah med utsiden av venstrefoten. Det var ikke noe tvil derfra og ut.»

Tre av Newcastles sju forsvarsspillere omringet den tidligere Arsenal-spilleren på hjørnet av 16-meteren.Joe Bernstein - Mail on Sunday
FORTVILET:
FORTVILET:  Rafael Benitez skrek fra sidelinjen under hele kampen.

Setter press på Chelsea

Paul Wilson i The Guardianmener Liverpool var langt unna sitt aller beste mot Newcastle, men understreker betydningen av å vinne og ha muligheten til å få sju poengs forsprang på Chelsea om de taper for Man City søndag.

«Det var usannsynlig at de ville få mange sjanser med et Newcastle-lag som lå med fem bak så raskt de var uten ballen, noe som var mesteparten av tiden.»

FULL FRES:
FULL FRES:  Jürgen Klopp sto ikke noe tilbake for sin forgjenger på sidelinjen.

Raskere og lengre pasninger

«Det er en type seier som vil glede Liverpools manager Jürgen Klopp, fordi det var overbevisende til tross for at Benitez defensive strategi, og hans lags organisering og forpliktelse», skriver Simon Hughes i The Independent.

«Benitez sin taktiske plan virket i oktober i nord-øst. Planen hans var hele veien å tette igjen rommene mellom midtbane og forsvar som Klopp angriper uansett hvilken motstander han møter. Newcastle spilte med fem forsvarsspillere og to dype midtbanespillere.»

«Det resulterte i at Liverpool spilte raskere og lengre pasninger enn de gjorde for et par måneder siden i et forsøk på å få Newcastles spillere til å måtte se mot eget mål.»

I mange av hans første 18 måneder i klubben har tyskeren vært omtrent like overbevisende som et sandslott i høyvann.Simon Hughes - The Independent

Etter at Salah scoret, sto Karius for det som kan ha vært første omgangs mest avgjørende øyeblikk. Kanskje det største øyeblikket i Karius sin Liverpool-karriere, ifølge Hughes.

«I mange av hans første 18 måneder i klubben har tyskeren vært omtrent like overbevisende som et sandslott i høyvann. Etter at han fikk beskjed ved juletider om at han nå er Klopps nummer 1 i hvert fall til sesongen er over, har han forbedret seg», skriver Hughes.

DEDIKASJON:
DEDIKASJON:  Liverpool-spillerne var sterke i presset også mot Newcastle, og gode på å vinne igjen ballen når de mistet den.

Mer gatesmarte

«På en bitende kald kveld, vil Liverpool føle stor tilfredshet med det faktum at denne seieren kom så rutinemessig, selv om Newcastle forsvarte seg så dypt, og den mangelen på ambisjoner de viste inntil de siste få minuttene av kampen», skriver David Maddock i Mirror.

«Tidligere, selv under Klopp, og til og med denne sesongen, ville de ha slitt med å bryte ned Benitez sine menn, og kunne til og med ha tapt duellen. Isteden scoret de noen fine mål, og trengte ikke bruke for store krefter på det. De begynner å se mer ut som det gatesmarte laget manageren ønsker.»

De begynner å se mer ut som det gatesmarte laget manageren ønsker.David Maddock - Mirror

Mest underholdende laget siden 1990

«Denne komfortable seieren understreker hvorfor dette er det mest underholdende Anfield-laget siden klubbens siste ligatittel i 1990. De scoret sitt 200. mål i Klopp-perioden på 97 ligakamper. Det tok for øvrig Benitez 134 kamper å nå det samme tallet», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«For noen uker siden var ideen om at Salah skulle nå 40 mål en fantasi. Slik er det ikke lenger. Liverpool har ikke bare slått lag i år, de har demontert dem. Newcastle fortjener ros for at de ikke falt fullstendig sammen da Salah brøt forsvarsmuren.»

«Liverpool returnerer nå til Champions League i et forsøk på å kopiere hva Benitez oppnådde. De klarer kanskje aldri det, men det vil bli mye nytelse i å se dette laget prøve», skriver han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]