Før kamp i motstanderleiren:– Rett og slett ikke godt nok

Christian Benteke er inne i sin desidert svakeste sesong siden han kom til balløyen.

30. mar 2018 kl 19.21 Arve Corneliussen

– Det er ikke noe tvil om at han har en skuffende sesong, selv om han i visse kamper har bidratt i spillet uten å score. Målsnittet hans er rett og slett ikke godt nok når han er en av de best betalte, sier Espen Olavesen, Crystal Palaces supporterleder.

I ligaen er det bare blitt to mål på 25 opptredener for Benteke, som ble tidenes dyreste Crystal Palace-spiller da Liverpool kvittet seg med ham bare én sesong etter gigantovergangen fra Aston Villa.

En slik måltørke er uvant kost for den kraftfulle belgieren – aldri har han scoret mindre enn ni mål i en ligasesong, og det var da han slet med spilletiden under Jürgen Klopp.

Med Alexander Sørloth inn dørene på Selhurst Park, er det ikke engang gitt at Benteke starter lenger. Sannsynligvis gjør han det mot Liverpool, ettersom nordmannen må gjennom en sen test for å avgjøre hvorvidt han kan friskmeldes i tide fra skade.

– Mange snakker om at det ikke er en selvfølge med Benteke fra start. Det er nok litt det presset som preger ham, og han mangler selvtillit. Det er litt slik at jo mer tid han får til å tenke, jo dårligere blir avslutningen. Så er det nok mange Liverpool-supportere som er redde for at han skal score akkurat på lørdag, påpeker Olavesen, og tilføyer at Benteke har vist tegn til bedring de siste kampene.

Sakho har slitt med skader

En som derimot har vunnet supporternes hjerter etter overgangen fra Anfield, er Mamadou Sakho. Franskmannen har imidlertid slitt voldsomt med skader, men spilte 90 minutter da ørnene holdt nullen mot Huddersfield før landslagspausen.

– Sakho har vært veldig god når han har vært på banen, men er en av de nøkkelspillerne som har vært mye ute. Det var en risiko man visste om, i og med at han hadde en skadehistorikk og en viss annen historikk med Klopp. Han er definitivt en meget viktig spiller, og en meget god spiller, mener supporterlederen.

Hvor bra rustet Sakho og Palace-forsvaret er til å stå imot Mohamed Salah, avhenger av hvorvidt James Tomkins består sin test før kamp.

– Det er ekstremt viktig for oss å ha Sakho og Tomkins på banen. Uten dem merker man veldig tydelig forskjellen på dem som kommer inn, forklarer Olavesen.

SVAKHET:
SVAKHET:  Keeper Wayne Hennessey trekkes frem som lagets kanskje svakeste ledd. – Han kan gjøre gode kamper, men er for ustabil og gjør innimellom rare ting. Han er kanskje god nok for et bunnlag, men ikke noe mer, vurderer Olavesen.

Spørs om Hodgson risikerer Zaha

Den kanskje aller viktigste spilleren på Roy Hodgsons milelange skadeliste, er Wilfried Zaha. I likhet med Sørloth og Tomkins, står engelsk-ivorianeren fremfor en sen test før kamp.

Uten å sammenligne de to spillerne i kvalitet, mener Olavesen Zaha er nesten like viktig for London-klubben som Salah er for Liverpool.

– Han har så klart ikke det snittet Salah har, men han er ekstremt viktig. Det virker som laget er litt tom for ideer uten ham – ofte spiller de ballen til ham, satser på at noe skjer og at han gjør noe på egenhånd. Mulighetene for Palace er betydelig større med ham på banen, sier supporterlederen.

Etter Liverpool-kampen skal Hodgsons menn ut mot andre nedrykkskandidater på rekke og rad. Olavesen lufter tanken om manageren kommer til å prioritere å ha stjernespilleren sin klar til de kampene.

– Liverpool er ikke krise om man taper for, og de neste kampene er kanskje viktigere. Det blir vurderinger sånn sett før den kampen, selv om jeg håper han blir klar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]