Skeptisk til Keita mot lag som ligger dypt

Tysk fotballjournalist tror Liverpools sommerkjøp må forandre seg.

30. mar 2018 kl 10.48 Arild Skjæveland

The Anfield Wrap har sluppet enn Naby Keita-spesial i sin TAW Player.Det koster fem pund i måneden, og er mye for pengene for Liverpool-supportere som ikke får nok av stoff og podcaster.

En som intervjues i spesialen er den tyske journalisten Raphael Honigstein, som nylig har gitt ut bok om Jürgen Klopp. Han er litt skeptisk til hvordan det skal gå mot lag som legger seg lavt.

– Det er ikke Keita jeg er bekymret for, men jeg tror drivet hans med ballen og mye av effekten fra ham kommer av at Leipzig starter dypt. Noen ganger presser de høyt, men de er best når de har mye rom å løpe i, sier Honigstein i TAW-spesialen.

Naby Keita blir Liverpool-spiller i sommer – og hvor mye han vil koste kommer an på hvor RB Leipzig ender på tabellen. Summen vil bli 66 millioner pund om Leipzig kommer til Champions League.

– Jeg tror han har blitt fremstilt som en playmakertype. Jeg tror han kan bli en slik type på sikt, om han har mer ro med ballen, men akkurat nå er han en klassisk boks-til-boks-spiller. Tar du bort rommet han kan løpe i vil han slite med å komme seg noe sted. Jeg tror Klopp vil være klar over det.

– Du må nesten spille ham dypt for å få ut det beste av ham offensivt. Det høres bakvendt ut, men jo lenger bak han er, jo mer kan han bidra med i angrep.

Ingen ny Coutinho

Honigstein mener 23-åringen er en helt annen type spiller enn Philippe Coutinho, som ble solgt til Barcelona i januar.

– Spesielt etter salget av Coutinho har folk sagt at det ikke betyr noe fordi Keita kommer, og folk ser for seg at han kommer til å bli den nye Coutinho, og den nye Can i en og samme spiller. Det kan være at han vil bli det – men da må han utvikle seg mye, og jeg tror Klopp må forandre ham som spiller, sier han.

– Det er er ikke umulig – jeg trodde aldri at Firmino noen gang skulle bli en midtspiss som bidrar med mål og løpene han tar. Salah spiller på en helt annen måte enn jeg hadde forestilt meg, så kanskje jeg tar feil og Klopp kan gjøre ham til den spilleren han trenger.

Spiller på kanten

Keita har fått tre røde kort denne sesongen. Akkurat temperamentet kan bli en utfordring.

– Han spiller på kanten. Selv mot Bayern nylig da de vant og han spilte veldig bra var han nær ved å bli utvist for å lage noen frispark for mange. Klopp må roe ham ned litt.

Han ser for seg at enkelte motstandere vil prøve å få det til å renne over for midtbanespilleren.

– Jeg kan se for meg at motstandere vil prøve seg mot ham, og se om de kan få en reaksjon fra han og forstyrre Liverpool med å få han til å miste hodet. Det er noe han må lære. Faren i Premier League er at noen dommere er desperate etter å la spillet flyte, så du kan bare se for deg at presset øker. To-tre taklinger, dommeren sier ingenting, så kommer en fjerde eller femte som kan bli stygt. Om han gjør den sjette eller sjuende, så kan det være for sent, sier han.

Andre som er intervjuet i The Anfield Wrap sin Keita-spesial er Matthias Kiessling, Melissa Reddy, Chris Williams og Alex Schafer. Her kan en registrere seg og høre hele episoden.

SNART RØD:
SNART RØD:  Naby Keita kommer til Liverpool til sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]