– Vi har bare cupfinaler igjen nå

Liverpool står foran viktige kamper på rekke og rad i sesonginnspurten.

31. mar 2018 kl 00.29 Einar Kvande

Jürgen Klopp har fortalt sine spillere at nå gjenstår det kun cupfinaler.

Det handler om en plass blant topp fire i Premier League og avansement i Champions League.

De kommende 10 dagene blir svært viktige på begge fronter. Etter lørdagens bortekamp mot Crystal Palace følger et lokaloppgjør mot Everton på Goodison Park mellom de to kvartfinalene i Champions League mot Manchester City.

– Vi har hatt litt tid til å tenke på dette de to siste ukene, men det er ganske åpenbart at vi bare kan ta ett steg om gangen, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Vi må være 100% konsentrerte. Vi har bare finaler fra nå av, og slik er det stort sett for begge lag. Vi spiller mot Palace, som er en utrolig viktig kamp for begge lag. City, så Everton, en utrolig viktig kamp fordi det er et derby.

– Det er interessant. Vi har lagt et grunnlag for sesongavslutningen og den siste tredelen av sesongen. Jeg mener vi er i en god posisjon, og vi må utnytte det.

Bare to økter

Forberedelsene til kampen på Selhurst Park har ikke vært ideelle, da Klopp har mistet Emre Can og Joe Gomez med skader. Liverpool har bare hatt to treningsøkter med samtlige spillere etter landskampene.

– Vi var i god form for to uker siden. Jeg ønsker ikke å være negativ, men det er alltid en utfordring når du bare får to økter sammen til å gjøre mye taktisk arbeid og komme tilbake på sporet igjen.

– Spillerne spiller en helt annerledes fotball for sine landslag, og de blir selvsagt påvirket av det. Men vi er vant til dette, og i dag trente vi godt før flyturen til London.

– Vi er forberedt, og vi er i en god posisjon. Vi klarte ikke å håndtere det forrige sesong da vi hadde mange spillere ute med skader. Jeg aksepterer alle typer kritikk, men du kan ikke trene hardt under sesongen i Premier League. Du kan ikke gjøre det, fordi det spilles kamper konstant, som du må forberede deg til. Du forbereder deg ikke som på slutten av 80-tallet da du kunne tyne spillerne til de kastet opp ute på banen.

– Intensiteten i kampene skapte litt problemer for oss forrige sesong. Vi spilte ikke mer intens fotball da enn vi gjør nå, men vi har hatt muligheten til å forandre på laget og rotere denne sesongen. Vi er fortsatt avhengige av å være heldige med skader. I løpet av de neste 10 dagene skal vi spille fire kamper. Det er Palace, og bang, bang, bang. Vi trenger alle spillerne til disse kampene. Vi er veldig ambisiøse i begge turneringer. Guttene ser bra ut for øyeblikket, men det er jobben min å få de til å være så friske og opplagte som mulig.

Antyder at Clyne vil spille

Klopp må velge mellom James MIlner og Alex Oxlade-Chamberlain når han skal erstatte Emre Can. Med Joe Gomez ute vurderer Liverpool-manageren å la Nathaniel Clyne få sin første kamp for sesongen på høyrebacken.

– Clyne er en toppspiller. 100% profesjonell. Før skaden spilte han nesten alle kampene.

– Når vi snakker om intensitet, så var det en spiller som ikke hadde problemer med det forrige sesong, og det var Clyney, som var opp og ned på sin side hele tiden, og som presterte stabilt godt.

– Om vi ikke hadde hatt de to alternativene i Joe og Trent, ville vi ha savnet ham veldig denne sesongen. Det var veldig greit for oss som lag at vi hadde de to i bakhånd.

– Du må være forberedt på situasjoner som dette, men det var ikke 100% åpenbart da sesongen startet at Trent ville spille slik han har spilt denne sesongen. Det var det ikke.

– Joe har hatt skadeprobemer nesten hele tiden mens jeg har vært i klubben, så det var ikke sikkert at han kunne spille stabilt helt fra begynnelsen av. Det var lite sannsynlig.

– Det var bra for oss at vi kunne bytte på å bruke disse to guttene, i det som er en svært viktig posisjon for oss. De har spilt mange kamper, men også mange gode kamper. Det har ikke vært mange kamper under pari fra Joe og Trent. De har hele tiden vært involvert på en god måte. Ja, vi har savnet Clyney, men på grunn av de to alternativene har ikke savnet vært veldig sterkt.

– Vi har forsøkt å gi Clyney så mange kamper som mulig etter hans lange periode på sidelinjen. Jeg tror han har spilt tre kamper nå. Det er ikke perfekt, men det er bedre en ingen kamper. Det er helt greit nå. Du kan se på trening at han er tilbake der han var igjen. Vi kommer helt sikkert til å benytte ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]