Tre kjappe– Vi må gå «all in» og toppe laget

Redaksjonen om Palace og City, Benteke og Sakho, og at det ikke vil være spiss på handlelisten.

31. mar 2018 kl 08.22 Arild Skjæveland

Liverpool spiller mot Manchester City fire dager etter kampen mot Palace. Bør manageren ha den kampen i baktankene når han setter opp laget?

Arve Vassbotten:
Klopp vil sikkert hevde at det tas en kamp om gangen, men realiteten er vel at de nå må tenkte fire kamper under ett med Palace, City, Everton og så City igjen. En ekstremt vanskelig situasjon for å både vinne de nødvendige kampene i Premier League og samtidig ha friskest mulig bein i kvartfinalen. Men sånn sett bra dette kommer rett etter landslagspausen, som blir en litt mindre intens periode.

Tore Hansen:
Det går raskt mot sesongslutt og med bare 7 ligakamper igjen å spille føler jeg egentlig at vi må gå «all in» de fleste kampene. Vi har hatt et ganske rolig program etter nyttår – med et par lengre pauser, og selv om innspurten alltid blir hektisk, må vi bruke våre beste for å få resultatene vi ønsker oss.

Einar Kvande:
Nei, det synes jeg ikke. Jeg er tilhenger av å ta en kamp om gangen, og bortekampen mot Crystal Palace er også en svært viktig kamp. Vi får heller ta en oppsummering etter kampen på Selhurst Park angående hvem som er i best forfatning til å spille mot Manchester City. Fire dager burde være mer enn nok tid til restitusjon etter Palace-kampen.

Christian Benteke og Mamadou Sakho vil stå på motsatt banehalvdel på lørdag. Hva tenker du om salgene av de to?

Arve Vassbotten:
Salget av Benteke var ikke til å unngå. Han passet rett og slett ikke inn i spillestilen, og hadde på det tidspunktet en for høy prislapp til å sitte på benken. Men man skal heller ikke glemme at han faktisk scoret en rekke viktige mål for Liverpool i den sesongen han fikk også. I etterkant kan det ble tyde på at han har stagnert i Palace også. Personlig har jeg ikke noe imot at Sakho ble solgt, men det var selvsagt trist med måten det skjedde på.

NYTT MØTE:
NYTT MØTE:  To spillere Jürgen Klopp har solgt vil stå på motsatt banehalvdel.

Tore Hansen:
De fleste så fornuften i salget av Benteke. Han passet rett og slett ikke inn i fotballen Jürgen ønsker å spille og det lå i kortene at han kom til å bli solgt hvis det kom et bra bud. Statistikken hans viser også at det var riktig av LFC å selge. Når det gjelder Sakho virket det lenge som en hel verden raste sammen for mange Liverpoolsupportere da midtstopperen ble solgt. Pussig nok, da han lenge ikke hadde all verdens med støtte med sin litt uortodokse spillestil i tiden på Anfield. Jeg likte egentlig Sakho fra første dag. En sterk og rå spiller som alltid virket å gi 100%. Skjebnen hans ble imidlertid beseglet på bakgrunn av dopingsaken (selv om han til slutt ble frikjent) og brudd på flere interne regler. Der må vi bare støtte manageren. Hvis sjefen mener en spiller har brutt så mange regler at han ikke lenger fortjener å spille i klubben er det 100% hans call. Jeg tror vi til syvende og sist har kommet bedre ut av det enn hvis vi hadde beholdt franskmannen.

Einar Kvande:
Christian Benteke ble aldri den målmaskinen vi håpet han skulle bli, og spillestilen til Liverpool så ikke ut til å passe den store belgieren i særlig grad. Salget av Benteke skjønner jeg derfor veldig godt. Mamadou Sakho var en litt annen skål, og jeg er fortsatt usikker på om vi har fått den hele og fulle sannheten om hvorfor han havnet på kant med manager Jürgen Klopp. Sakho var jo i kjempeform før dopingsaken og den påfølgende utestengelsen, og jeg skulle gjerne hatt en Sakho i den formen han var før dette skjedde også i dagens tropp.

Ifølge Echo kommer ikke Liverpool til å kjøpe spiss i sommer. Hva tenker du om det?

Arve Vassbotten:
Heldigvis har Klopp mulighet til å bruke både Mańe og ikke minst Salat som spiss om Firmino må hviles eller skulle være skadet. Men jeg skulle gjerne sett spillere på et høyere nivå bak de tre på topp. Jeg synes avstanden i kvalitet fra dem til Ings og Solanke for eksempel er for stor - de har tross alt ikke scoret noen av dem denne sesongen. Sturridge tar jeg for gitt at selges. Rhian Brewster er tenkt som ny førstelagsspiller. Det er veldig spennende, og jeg applauderer at Klopp også ønsker å få fram nye unggutter. Likevel skulle jeg gjerne sett en kvalitetsspiss i bakhånd eller i det minste en ekstra kvalitetsving. Det hadde vært betryggende og nødvendig om man skal ta nye steg neste sesong. Man kan ikke basere seg på at supertrioen i angrep alltid skal være skadefrie og i form.

Tore Hansen:
Jeg synes det er litt vanskelig å tolke det Echo skriver. For det første kan det skje mye innen vinduet stenges og for det andre så betyr det ikke at vi ikke kommer til å signere målfarlige angrepsspillere vel? Mo Salah er ikke en spiss, men han er vår toppscorer. Det kan komme inn flere angrepsspillere som vet hvor målet står selv om de ikke er rene spisser. I utgangspunktet virker det kanskje litt defensivt, men vil vi signere en toppspiss for å sette ham på benken? Trolig ikke. Da må vi i så fall omplassere Bobby, og det tviler jeg sterkt på skjer.

Einar Kvande:
Klarer vi å beholde de angriperne vi har nå ser jeg egentlig ingen store problemer med det. Men jeg tror ikke noe er skrevet i stein her. Kommer det for eksempel et kjempebud på en av de tre på topp, som medfører at en nøkkelspiller mot formodning forsvinner ut porten, er jeg sikker på at Jürgen Klopp vil agere og finne en erstatter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]