Ungt mot i Alexander-Arnold eller rutine i Clyne?

Joe Gomez' skade kommer ikke på verst tenkelig tidspunkt, men heller ikke særlig beleilig.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det var heldigvis ikke Virgil van Dijk, Roberto Firmino eller Mohamed Salah som havnet på skadelista på landslagsoppdrag, men Joe Gomez’ tidlige skade i Englands privatlandskamp mot Nederland, som ser ut til å holde ham på sidelinja i tre-fire uker, vil likevel gi Jürgen Klopp litt hodebry. Og meg.

TILBAKE I TRENING:
TILBAKE I TRENING:  Nathaniel Clyne har vært tilbake i trening i over en måned.

Nathaniel Clyne har vært tilbake i full trening i halvannen måned nå, og vil i dag være i Liverpools 18-mannstropp til bortebataljen mot Crystal Palace. Spørsmålet er i hvilken forfatning han er i? Ikke siden siste serierunde forrige sesong har han spilt en offisiell førstelagskamp, og han skal etter rapportene ha vært langt unna kampform i U23-lagets 1-3-tap borte mot Middlesbrough nylig.

Ikke «the finished article»

Den tidligere Crystal Palace- og Southampton-spillerens konkurrent på høyreback i tiden fremover, Trent Alexander-Arnold, har tatt nye og imponerende steg denne sesongen, men han er fortsatt ikke ”the finished article”. Etter å ha frarøvet Gomez’ plass for en stund siden, havnet han godt nede på jorda på Old Trafford. En Marcus Rashford i storslag gjorde som han ville mot den unge scouseren, som mistet plassen i det påfølgende oppgjøret mot Watford, som Mohamed Salah gjorde hakkemat av med sine fire mål.

I motsetning til sin motpart Clyne, har Alexander-Arnold verken rutinen, erfaringen, de defensive fibrene eller den taktiske forståelsen. Og når Liverpool nå går inn i sin mest spennende sesongavslutning siden Brendan Rodgers nesten ledet de helrøde til klubbens 19. seriemesterskap for fire år siden, vil det utvilsomt være behov for Nathaniel Edwin Clyne. Han omtales som en naturlig fit spiller, men hvilken spiller vi vil se når han ikler seg Liverpool-drakt igjen, gjenstår å se. I dag får vi kanskje svaret.

Får oppvarming til Champions League-dysten?

Idéelt sett ønsker jeg at Clyne får seg rundt én time på Selhurst Park, før han starter i midtuka mot Manchester City. For Trent Alexander-Arnold, født og oppvokst i Liverpool, hadde det vært en drøm som går i oppfyllelse å få starte en kvartfinale i Champions League under flomlysene på et elektrisk Anfield, hvor det i tillegg blir mobilisert blant fansen à la Borussia Dortmund og Villarreal i timene før kampstart, men jeg frykter ham opp mot Citys fryktinngytende angrepsrekke. 19-åringens møte med Pep Guardiolas mannskap i høst husker jeg fortsatt med skrekk og gru.

Ungt og lovende mot Crystal Palace i Alexander-Arnold og litt mer trygghet defensivt og robusthet i Joe Gomez mot den lyseblå pengemaskinen var mitt foretrukne valg før skaden på sistnevnte. Nå er ting mer uvisst. Bare Jürgen Klopp vet hvor Clyne ligger an i løypa, men jeg må innrømme at jeg er usikker om han allerede er klar for de store testene. Én ting som er sikkert, er at å få inn en solid og god Clyne på backplass fra dag én er en helt avgjørende faktor. Kanskje også avgjørende for om Liverpool når en semifinale i Europas gjeveste klubbturnering eller ei.

Kamper tett som hagl

Og nå kommer kampene svært tett, samtidig som motstanderne er tøffe. Everton, sugne på sin første seier mot Anfield-laget siden 2010, venter på Goodison Park like etter Manchester City-kampen, før Champions League-skjebnen avgjøres kun tre dager senere på Etihad.

ET ALTERNATIV:
ET ALTERNATIV:  Trent Alexander-Arnold er et alternativ på høyreback.

I min bok tilsier Nathaniel Clynes kvaliteter, rutine og alder at han bør starte begge kvartfinalene, i tillegg til i dag for å finne formen. Alexander-Arnold kan gis sjansen fra start mot Everton og Bournemouth de fem kommende kampene, før Gomez kanskje kan være tilbake mot West Bromwich 22. april.

Men før den tid er vi nødt til å få noen svar mot Roy Hodgsons Crystal Palace, som kjemper en desperat kamp mot å unngå nedrykk. Dersom Clyne får sjansen fra start og sine første førstelagsminutter på 315 dager, er han nødt til å vise at Joe Gomez ikke blir et savn.

Over til Selhurst Park.

Følg Daniel Netland på Twitter på @DanielNetland