– Den beste form for forsvar er å angripe dem

Joe Gomez opplyser at Liverpool-spillerne har slagplanen klar foran returkampen mot Roma.

29. apr 2018 kl 14.14 Einar Kvande

Selv om Liverpool leder 5-2 foran den andre semifinalen, har ikke de røde noen planer om å legge seg bakpå for å ri på ledelsen.

– Vi har vist denne sesongen at den beste måten å forsvare seg på er ved å angripe, sier Joe Gomez til Liverpool Echo.

– Vi kommer selvsagt til å være på tå hev, for de utgjør en trussel, men de to målene de gjorde på Anfield vil holde oss på tærne. Vi skal være veldig oppmerksomme defensivt, legger han til.

– Men jeg tror ikke vi har råd til å reise dit og legge oss bakpå, og forsøke å forsvare oss gjennom hele kampen, for da kan vi bli presset. Det er ikke den type fotball vi spiller. Vi ønsker å styre kampen, og forsøke å score flere mål.

Roma knuste Chievo 4-1 i sin generalprøve i går, og klarte å slå ut Barcelona i kvartfinalen selv om de lå under med tre mål etter den første kampen.

– Det faktum at de har klart å slå tilbake tidligere vil gi dem selvtillit. De har ikke sluppet inn mål på hjemmebane i Champions League denne sesongen, konstaterer Gomez.

– De tror de ikke skal slippe inn mål denne gangen også, så vi må bare være på tå hev.

Sto over treningsøkter

Gomez var ikke fornøyd med egen innsats i 0-0 kampen mot Stoke i går, og fikk også til tider høre supporternes misnøye. Dette var imidlertid bare hans andre kamp etter en måned på sidelinjen på grunn av en ankelskade.

– Jeg tror ikke vi skal lete etter unnskyldninger. Jeg må bare fokusere bedre når jeg er ute på banen, og gjøre hva jeg kan utenfor banen for å gjøre ting riktig.

– Jeg gikk glipp av noen dager med trening denne uken, så jeg måtte starte forfra igjen. Du ønsker å gjøre det som er best for laget.

– Jeg ønsker bare å spille for denne klubben, og gi alt i hver kamp. Det er det eneste jeg kan gjøre.

– Vi har fått noen smeller de siste ukene, og føler med Ox. Men vi holder sammen som gruppe.

– Det var straffespark

Dommer Andre Marriner snøt Liverpool for et opplagt straffespark mot slutten av gårsdagens kamp.

– Du kan se på reaksjonene våre at alle syntes det var straffespark. Det er frustrerende, for noen ganger blir det gitt straffespark i slike situasjoner, og du får med deg de tre poengene.

– Vi spilte ikke opp mot vårt beste. Som lag må vi ta ansvar for det. Noen ganger skjer det at du ikke klarer å bryte ned en motstander. Noen dager får vi straffespark, og vinner, tar de tre poengene og holder buret rent, og da er vi fornøyd med det.

– Som lag jakter vi en topp fire-plassering, og vi er alle frustrerte, noe supporterne også er - du kunne høre det. Men alt ligger fortsatt i våre egne hender.

– Men nå skal vi fokusere på den store kampen i Roma.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]