Dette skriver avisene:– Liverpool trenger en større tropp om de skal kjempe om tittelen neste sesong

Dommeren ble buet av banen, og Anfield hadde god grunn til å føle seg snytt.

29. apr 2018 kl 10.44 Einar Kvande

Dommer Andre Marriner kom i søkelyset på Anfield i går.

– Ukvemsordene haglet mot dommer Andre Marriner etter kampslutt. Anfield hadde god grunn til å føle seg snytt. Liverpool ble nektet et opplagt straffespark da Erik Pieters handset på Georginio Wijnaldums innlegg. Sinne og frustrasjon rådet grunnen der Kopites hadde jublet så taket løftet seg fire dager tidligere, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Han mener at urettferdig dømming definitivt var en årsak til at Liverpool måtte nøye seg med ett poeng for andre helg på rad mot lag som virker å være på vei ned i The Championship.

– Man kan ikke skylde på Marriner ene og alene. Det vil være å overse at dette var en prestasjon under pari av Jürgen Klopps menn, fortsetter Pearce.

Han mener at tankene til mange av spillerne allerede var i Roma.

– Liverpool manglet halve laget, og dermed var styrken deres betraktelig redusert, slår han fast.

– Stemningen på stadion var like flat som prestasjonen ute på banen, legger han til.

Bare to avslutninger på mål

Pearce mener at spillerne virket både mentalt og fysisk utslitte, mens de som ble satt inn med friske bein ikke klarte å tenne gnisten hos Liverpool.

– Jürgen Klopps mannskap hadde ballen i 72 prosent av tiden, men spillet fløt ikke. De hadde bare to avslutninger på mål.

Pearce mener likevel at man må se stort på situasjonen. Liverpool er nær ved å sikre seg en topp fire-plassering i Premier League for andre år på rad, noe som er første gang på nesten ti år. Og de røde har mye større fisk å steke enn Stoke City.

– Det var viktigere å unngå skader foran onsdagens returkamp mot Roma på Stadio Olimpico enn å slå Stoke, konstaterer Echo-journalisten.

Pearce mener imidlertid at Liverpool må lære en lekse av denne sesongen.

– Skal Liverpool være seriøse utfordrere til ligatittelen neste sesong må de ha mer dybde i troppen, slik at de klarer å stå distansen ut. De mangler tilstrekkelig back-up for Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino.

Stoke-kampen var Liverpools tolvte uavgjortkamp i Premier League, og sju av disse har vært på Anfield.

I bakrus etter champagnefotballen på tirsdag

– Dette skulle ha vært dagen da Mohamed Salah, Romas overmann, satte en ny Premier League-rekord. Men fra det øyeblikket han uventet misbrukte en sjanse etter fem minutter virket Liverpool å lide av bakrus etter champagnefotballen som ble servert i semifinalen i Champions League, skriver John Percy i Telegraph.

– Jürgen Klopp ble frustrert og kokte over tidlig i andre omgang, da han rettet en tirade mot supporterne bak seg. Denne kampen må ha vært som et besøk hos tannlegen for Liverpool-manageren, fortsetter Telegraph-journalisten.

Denne kampen må ha vært som et besøk hos tannlegen for Liverpool-managerenJohn Percy, Telegraph

Uavgjort mot Stoke gir ikke Klopp mye håp om å ta igjen Manchester United og ta andreplassen i Premier League.

– Paul Lambert har aldri tapt på Anfield som manager, og den statistikken så aldri ut til å være truet, skriver Percy.

– Stoke var heldige mot slutten, da Erik Pieters handset i straffefeltet foran The Kop, slår han fast.

Neppe tittelutfordrere neste sesong

Andy Dunn i Mirror mener at Liverpools uavgjorte resultat mot Stoke er bevis på at Jürgen Klopps menn neppe vil være i stand til å utfordre Manchester City neste sesong.

– Dette er grunnen til at ligamestrene er en liten prikk i horisonten for Liverpool. Dette er grunnen til at prat om en realistisk tittelambisjon neste sesong trolig er for optimistisk, skriver han.

– Kvaliteten som ble vist i kampene mot Manchester City og Roma går ikke dypt nok i troppen. Når et par nøkkelspillere er borte merkes det for godt. De som kom inn fra sidelinjen hadde stort sett prestasjoner som vil gå i glemmeboka.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]