Dette skriver avisene:«Det er ikke lenger et spørsmål om Mohamed Salah vil score, men når?»

Igjen handler det meste av overskrifter om Mohamed Salah, men den virkelig stjernen i laget er det velsmurte Klopp-maskineriet.

15. apr 2018 kl 12.14 Arve Vassbotten

«Det er ikke lenger et spørsmål om Mohamed Salah vil score, men når? Anfield er midt i Mo Mania», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

Hint av egoisme

«I den rike historien til Liverpool, er det få som har nådd verdensklasse-status så raskt. Han har nådd 40 mål på bare 45 kamper», skriver Bacombe, og påpeker at det var tydelig at Salah jaktet sin 40. scoring gjennom hele kampen, og at han «til og med viste et hint av egoisme når han ignorerte bedre plasserte lagkamerater som skrek etter en pasning».

Om Bournemouth skriver han at: «de kan bli tilgitt for å ha tenkt at de kom til Merseyside bare for å få en audiens med Liverpools egyptiske konge. I rettferdighetens navn kan det ha vært øyeblikk der Salahs lagkamerater har følt det samme, mens han fortsetter sitt måloppdrag. Men det er ikke så mang som vil kritisere hans apetitt i det som har blitt en personlig kamp med målgulper-rivalen Harry Kane.»

«Liverpool trenger nå to seire for å garantere en plass i topp fire. Salah, og Liverpool, vil dele ut mer straff før alle veier fører til Roma».

I den rike historien til Liverpool, er det få som har nådd verdensklasse-status så raskt.Chris Bascombe i The Telegraph

Fokusert av Chelsea

«Den siste seieren handlet ikke bare om Salah. Isteden uthevet det hvordan Liverpools angrepsrekke deler målbyrden», skriver Ian Doyle i Liverpool Echo, om kvelden da Mohamed Salah nådde 40 mål for sesongen, men der alt likevel ikke stemte for egypteren før det.

For med Firminos 25. mål, og Manés 17, har de tre scoret 82 ganger tilsammen denne sesongen.

«Liverpool fortjener ros for den profesjonelle prestasjonen mot et Bournemouth-lag som forsvarte seg godt, og bortsett fra et seint forsøk, ikke kom seg framover. Det ville vært forståelig om energinivået hadde falt etter at Manchester City ble eliminert fra Champions League i midtuka. Men Chelseas comeback mot Southampton tidligere på dagen må ha fått hodene fokuser, og forvist alle tanker om at de røde kunne cruise inn til topp fire-plass. Undervurdering var aldri noe problem her.»

Doyle mener det ble understreket av Klopps laguttak, og av Jordan Hendersons vilje til å bevise noe etter at han gikk glipp av Etihad-møte på grunn av suspensjon.

«Salah vil igjen dominere overskriftene. Men den siste seieren på slutten av en fin uke, demonstrer enda mer hvordan Liverpool har vokst som lag», mener Echo-journalisten.

Den siste seieren handlet ikke bare om Salah. Isteden uthevet det hvordan Liverpools angrepsrekke deler målbyrden.Ian Doyle i Liverpool Echo

Nok en merke i belte

«I 68 minutter, lyktes Bournemouth der så mange forsvar i Europa har feilet denne sesongen i å holde Mohamed Salah i kjetting, før de måtte bøye seg for det uunngåelige og havne som nok et merke i Liverpool-angriperens belte», skriver Ian Whittell i The Sunday Times.

«Av alle de imponerende rekordene egypteren tar med seg denne sesongen - og det kan bli mange flere siden han kan ha sju kamper igjen - er faktumet at han nå er med i en gruppe som begrenser seg til Roger Hunt og Ian Rush, som de eneste spillerne i klubbens rike historie til å score 40 mål på en enkelt sesong, åpenbart blant de beste. Når man i tillegg tar med at ingen av forgjengerne klarte det på så få som 45 kamper og at verdensmesteren Hunt scoret sine 40 på andre nivå, fortjener Salah å bli plassert på enda høyere hylle.»

MØTE MED FANSEN:
MØTE MED FANSEN:  Trent Alexander-Arnold hadde en ny fantastisk kamp på høyrebacken.

Dårlig nytt for Harry Kane

«Den dårlige nyheten for Harry Kane, er at Mohamed Salah ikke står stille og venter på å bli tatt igjen», skriver Paul Wilson i The Guardiani innledningen til sin kommentar.

Scorer han to mål til i Premier League, vil han gå fordi Alan Shearer (1995/96), Cristiano Ronaldo (2007/08) og Luis Suarez (2013-2014), som alle har scoret 31 mål etter at det ble 38 kamper i Premier League.

«Etter at Liverpool hadde tatt en tidlig ledelse var det mer interessant om Salah ville komme på scoringstavla enn hvordan kampen endte», skriver Guardian-journalisten.

Og da han headet inn innlegget fra Trent Alexander-Arnold skriver han:

«Han fikk en vanskelig sjanse til å se lett ut. Ikke rart Kane er bekymret.»

Han fikk en vanskelig sjanse til å se lett ut. Ikke rart Kane er bekymret.Paul Wilson i The Guardian

Stjernen er et velsmurt lag

«Hvis Manchester City føltes som en religiøs festival, var dette mer som kirkekaffe», skriver Simon Hughes i The Independent, med referanse til de enorme forskjellene i atmosfære og velkomst gjestene fra Bournemouth fikk denne vårdagen.

«En annen dag i uka. Et annet avsparktidspunkt. Forskjellig atmosfære. Samme sted. Samme utfall. Samme resultat. Det blir ofte sagt at Liverpool trenger at Anfield-atmosfæren oftere har feber hvis klubben skal vinne et nytt mesterskapet. Det er Liverpools seks uavgjort hjemme denne sesongen som koster dem en reell mulighet til å utfordre City. Likevel er Liverpool nå ubeseiret i 19 kamper - og det eneste laget i Premier League som ikke har tapt hjemme. Det virker som Jürgen Klopp gradvis har skapt et lag, som kan klare seg når det ikke er fult så livlig rundt dem, i tillegg til at det blomstrer i fiendtlig miljø», skriver han.

«Stjernen i Klopp-perioden er det velsmurte laget.»

Også Hughes omtaler naturlig nok Salah, men også Trent Alexander-Arnold får store ord med seg på veien. Og han sammenligner pasningene til Trent med Steven Gerrard sine leveringer.

Og også Henderson får ros:

«Det virker som om Henderson kreative bidrag har forbedret seg etter kjøpet av Virgil van Dijk, fordi han nå vet at som defensiv midtbanespiller, kan ha gå høyere i banen og holde seg der, mens den enorme nederlendenderen står vakt bak ham.»

Det virker som om Henderson kreative bidrag har forbedret seg etter kjøpet av Virgil van DijkSimon Hughes i The Independent

«Manés selvtillit er kommet tilbake til rett tid. Tro renner i blodårene i dette Liverpool-laget og de vil bli vanskelige å stoppe fra denne posisjonen, der momentumet er med dem.»

«Du vet det er et faktum når du ser Alexander-Arnold, den 19 år gamle høyrebacken, benytter muligheten til å ta et direkte frispark istedenfor Salah, som ble dyttet bort selv om han blir gullstøvel-vinner om han fortsetter å score».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]