Tre kjappe: – Liverpool har fortsatt alt å spille for i serien også

Kan Merseyside-derbyet bli et aldri så lite antiklimaks etter 3-0 seieren over Manchester City i kvartfinalen i Champions League? Det er ett av spørsmålene redaksjonen besvarer foran bortekampen mot Everton.

6. apr 2018 kl 10.42 Einar Kvande

Risikerer vi for en gangs skyld at et Merseyside-derby blir et antiklimaks, inneklemt mellom de to kvartfinalene i Champions League som det er?

Torbjørn Flatin

– Å møte de bitre på Goodison blir aldri en bagatell, men i denne sammenheng og sammenlignet med motstanderen, kan det fort bli noe av en rødfis. For Everton og Allardyce vil det dreie seg mye om å redde litt ansikt, mens Liverpool skal sikre seg nok poeng til minst å sikre topp fire. Uavgjort vil være et resultat som begge lag kan leve bra med, og for meg lukter det poengdeling lang vei.

Marius Rabben

– Everton har lite å spille for, og vi ser ekstra frem mot kvartfinalereturen, men samtidig betyr dette så mye for begge lags supportere at jeg tror spillerne, uavhengig av hvem som starter eller hviles, lar seg rive med og bidrar til et typisk, intenst lokaloppgjør. Skadesituasjonen og Champions League gjør det naturlig nok mer vrient for Klopp, så blåtrøyene ser nok på dette som en gyllen sjanse til å bryte den dårlige rekka mot Liverpool, og derfor blir jeg overrasket om de ikke satser fremover. Jeg har troa på et underholdende derby.

Arve Vassbotten

– Nei. Det blir definitivt ikke den viktigste kampen den neste uken, men Liverpool har fortsatt alt å spille for i serien også. Jeg tror ikke dette tar noe vekk fra derbyet likevel. Om spillere spares, vil de som kommer inn ha enda bedre grunn til å ha full tenning i et slikt oppgjør.

Bør Jürgen Klopp hvile spillere mot Everton med tanke på den andre kvartfinalen mot City, og hvilket lag håper du Liverpool-manageren komponerer til besøket på Goodison?

Torbjørn Flatin

– Jeg ville vurdert å bruke troppen litt til møtet med Everton. Clyne inn for å gi Alexander-Arnold en pust i bakken, og Klavan som avløser for enten Van Dijk eller Lovren hvis han er skadefri. Milner synes jeg var en av de beste mot City og ville gitt de aldrende bena en ukes hvil og startet med Wijnaldum, mens dette kunne være en kamp for Danny Ings da det vel ikke blir risikert noe med Mo Salah.

Marius Rabben

– Tenker man ren kampbelastning, klarer nok Van Dijk og Lovren å spille igjen her og på tirsdag, men risikoen for nye skader øker selvfølgelig betraktelig – spesielt mot aggressive naboer. Hvis ikke Klavan er tilbake, står altså Masterson som det ene alternativet. Debut med startplass i en ligakamp på Goodison? Ikke umulig, men jeg regner med at Klopp holder på Van Dijk og Lovren. Og dette er en etterlengtet mulighet for å se Clyne tilbake, samt Moreno, slik at backene får hvile. Skader og belastning tatt i betraktning ville jeg endret til 4-2-2-2-formasjonen vi så mot bl.a. West Ham borte, med løpssterke Ings og Solanke på topp for å spare Salah og Firmino. Karius; Clyne, Lovren, Van Dijk, Moreno; Henderson, Wijnaldum; Oxlade-Chamberlain, Mané; Ings, Solanke.

ALDRI EN BAGATELL
ALDRI EN BAGATELL  Men Merseyside-derbyet blir ikke den viktigste kampen den kommende uken.

Arve Vassbotten

– Hva statusen med Salah er får man forhåpentligvis en oppdatering på fredag ettermiddag, men selv om han jakter toppscorertittelen ser jeg helst at han starter på benken på Goodison uansett skadeomfang. Vi er for avhengig av han i sesonginnspurten. Med skadelista til Liverpool nå er det vanskelig å spare for mange også, og vi trenger å få med poeng her. De to eneste mulige endring bak er at Moreno kommer inn for Robertson, og at Clyne kommer inn for Trent. På midten ser jeg ingen grunn til å gjøre endringer, men foran kan man godt spare Salah, og gjerne Firmino, og sette inn Ings og Solanke. Ings har jo scoret mot Everton før også, i Rodgers sin avskjedskamp.

Liverpool har skadeproblemer både på midtbanen og i forsvarsrekka. Er det noen akademispillere du mener er modne nok til å gjøre en jobb for førstelaget?

Torbjørn Flatin

– Jeg tror jeg må si nei. Jeg liker veldig godt trioen Rhian Brewster, Curtis Jones og Adam Lewis, men Brewster er skadet, Jones er nettopp fylt 17 og Lewis har flere backer foran seg i køen. Ben Woodburn er ikke lenger noen akademispiller, men vil være mest aktuell sammen med de som satt på benken mot City, og så får en håpe skadesituasjonen letner litt igjen. Kanskje kunne spillere som Harry Wilson og Ryan Kent fått en sjanse nå, og også Marko Grujic, men avgjørelsen er tatt om å låne de ut.

Marius Rabben

17-årige Curtis Jones har imponert meg stort denne sesongen, og jeg tror han har noe å bidra med allerede, men særlig når kamper åpner seg litt opp, som jo har skjedd i 2. omganger på Goodison tidligere. Strålende ballkontroll, anvendelig i rollen bak angriperne og fryktløs med tilsynelatende god selvtillit. Masterson på 19 har det tekniske i seg og vil nok kunne gjøre en jobb, selv om han kanskje mangler litt på fysikken ennå. Like gamle Herbie Kane er en type jeg tror kan komme inn på midtbanen uten å bli overkjørt; uredd i dueller, trygg med ballen, pasnings- og løpssterk – en slags blanding av Milner og Wijnaldum.

Arve Vassbotten

– Mange overrasker når de får sjansen, se bare på Trent, men ønsker helst at det skjer i mer «kontrollerte omgivelser» enn sesonginnspurten der så mye står på spill. Men gi gjerne Masterson noen minutter på slutten av Everton-kampen om resultatet tillater det. Herbie Kane er en annen jeg har får godt inntrykk av med U23, men aller mest håper jeg Ben Woodburn snart blir skadefri igjen. Han hadde vært en fin mann å ha i bakhånd nå framover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]