Liverpool ønsker å forlenge kontrakten med Klavan

Estlenderen har bare ett år igjen av kontrakten sin til sommeren.

28. apr 2018 kl 10.06 Einar Kvande

Jürgen Klopp håper at Liverpool-forsvarer Ragnar Klavan vil forlenge kontrakten sin med Anfield-klubben, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Midtstopperens nåværende kontrakt løper ut sommeren 2019, men Klopp ønsker å beholde forsvarsspilleren lenger enn dette, da han anser estlenderen som en viktig del av stallen.

Pearce tror at Klavan kommer til å starte dagens kamp mot Stoke. 32-åringen har spilt 51 kamper for Liverpool etter at han kom fra Augsburg for 4,2 millioner pund i 2016. Han har gjort to mål på disse kampene.

– Selsagt ønsker vi å beholde Ragnar lenger. Han er en fantastisk spiller. En veldig god fotballspiller. Han har alt du trenger. Selvsagt ønsker jeg å beholde ham, men det er to sider ved denne saken, svarer Klopp til Echo på spørsmål om det er aktuelt å forlenge estlenderens kontrakt.

Viktige spillere

Klopp betrakter spillere som Klavan, Alberto Moreno, Joe Gomez, Danny Ings og Dominic Solanke som viktige medlemmer av sin tropp i en sesong hvor troppens dybde er blitt satt på prøve.

– Livet er ikke enkelt. Vi behandler disse spillerne med den respekten de fortjener, men det er klart at alle spillere ønsker å være fast i startoppstillingen, erkjenner Liverpool-manageren.

– Alberto er et godt eksempel. Han hadde en strålende sesong til han ble skadet. Folk var overrasket over at han var på laget, men han leverte varene. Så ble han skadet, noe som var ille nok. Så kom det inn en annen spiller i form av Robbo, som virkelig leverte varene.

– Når du kommer tilbake etter skade er du ikke 100 prosent i form umiddelbart. Nå har dessverre Alberto ingen rytme, men vi trenger de spillerne vi har. De må bidra om de spiller i helgen også.

– Det er det samme med Ragnar. Han var i fantastisk form, og så ble han alvorlig syk. Etter at han kom tilbake har han sett annerledes ut. Jeg vet ikke om det skyldes viruset, men det hjalp helt sikkert ikke. Du trenger tid til å komme tilbake etter noe slikt.

– Disse spillerne er utrolig viktige. Joe hadde en fantastisk sesong, som har vært stykket opp av noen skader. Spesielt den siste. Det er ikke så kult, men han er veldig viktig for oss.

Oxlade-Chamberlain blir savnet

Alex Oxlade-Chamberlain er den siste Liverpool-spilleren som ble skadet, og kneskaden vil holde midtbanespilleren ute for resten av sesongen.

– Neste kamp er aldri langt unna. Forrige kamp er et godt eksempel. Du vinner en kamp på en måte ingen hadde forventet, men så skjer dette med Oxlade-Chamberlain.

– Slik er livet. Du jubler i garderoben, men så innser du at du har mistet en spiller og tenker «å nei, neste kamp er ikke langt unna».

– Jeg er en glad person. Jeg har stunder jeg nyter. Men å være veldig glad uten å tenke på alt rundt er bare mulig for folk som ikke er direkte involvert.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]