Miniderby mandag kveld:Må vinne for å ha gullmulighet

De røde ungguttene har fortsatt et lite håp om ligatittelen.

16. apr 2018 kl 17.54 Marius Rabben

U23-mannskapet har to ligakamper igjen av sesongen, etter det sure uavgjortresultatet mot Arsenal sist. I kveld venter et klassisk borteoppgjør mot Everton, før Chelsea kommer på besøk i avslutningen søndag ettermiddag.

Og Liverpool er nødt til å vinne begge dersom de skal ha en mulighet til å vinne Premier League 2. Samtidig er laget avhengig av hjelp for å stoppe nettopp Arsenal.

Gunners, med 39 poeng på tabelltoppen, er nemlig fem foran de helrøde på tredjeplass, men Liverpool har én kamp til gode. Det vil si at Neil Critchleys lag maksimalt kan ta 40 poeng, noe som betyr at rødtrøyene må håpe på at femteplasserte West Ham slår Arsenal hjemme fredag kveld.

Mellom lagene ligger for øvrig Leicester (36), som merseysiderne vil passere med seier i kveldens lokaloppgjør etter at de tapte 1–4 for Sunderland søndag. Revene avslutter hjemme mot Derby neste mandag.

– Vi er fortsatt med i kampen. To ekstra poeng mot Arsenal ville ha utgjort en massiv forskjell, men dersom vi slår Everton, kan vi ha sjansen i siste kamp, sier Critchley til klubbens nettside før Merseyside-derbyet.

– Hvis fotballgudene smiler til oss, mener jeg vi fortjener å ha sjansen i avslutningskampen, men først er vi nødt til å slå Everton, og vi skal gjøre vårt beste for å klare det.

EN VIKTIG BRIKKE:
EN VIKTIG BRIKKE:  Herbie Kane er blant U23-lagets mest sentrale aktører. Her mot Arsenal (1–1) i forrige runde.

De blå naboene fikk juling og tapte 0–4 de besøkte Prenton Park i november, etter mål av Herbie Kane, Corey Whelan, Rhian Brewster og Yan Dhanda, men U23-treneren påpeker at spillertroppen ser helt annerledes ut i dag grunnet flere utlån, interne rokkeringer og skader.

Fokus på «det store bildet»

– Vi var strålende den kvelden. Vi spilte veldig bra og fortjente seieren, men to kamper er aldri like, og her vil det være helt annerledes, med en helt andre spillere, forteller Critchley.

– Jeg synes det viser utviklingen til begge lag, slik det kan være på U23-nivå; laget du har i starten, er ikke alltid laget du har mot slutten. Dersom vi hadde hatt en annen tilnærming til dette, ville kanskje ikke Conor Masterson, Rafa (Camacho), Curtis (Jones) og Ben Woodburn vært på benken til førstelaget. De ville kanskje ikke fått de mulighetene fordi de fortsatt spiller for U23. Det er ikke noe vi ønsker.

– Vi vil se spillerne våre ta det neste steget og komme seg ut og spille. Uansett om det betyr utlån, slik det er for noen av våre spillere for øyeblikket, så er det briljant. Hvis resultatene våre skorter litt på grunn av det, noe som har skjedd, så får det bare være. Vi har troa på det store bildet.

Avspark i U23-oppgjøret mellom Everton og Liverpool i kveld er klokka 20 norsk tid. Kampen sendes direkte på LFCTV GO, og vi følger den som vanlig her på Liverpool.no.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]