For fem år siden spilte han foran 242 tilskuere

Det har vært litt av en reise for Andrew Robertson.

11. apr 2018 kl 20.29 Arild Skjæveland

Tirsdag kveld spilte Andrew Robertson sin 24. kamp med Liverbirden på brystet – og for andre gang i Champions League.

Venstrebacken har tatt store steg etter £8 millionersovergangen fra Hull City i fjor sommer. Kvartfinale i Champions League foran 53.461 tilskuere i Manchester – det har vært litt av en reise.

Fem år tilbake

For fem år siden var Robertson 19 år gammel, og spilte amatørfotball for Queen’s Park i skotsk tredjedivisjon!

10. april 2013, på dagen fem år før gårsdagens kvartfinale, spilte han hele kampen og fikk et gult kort i Queen’s Park sin bortekamp mot Annan. Foran 242 tilskuere ble det tap 2-0.

– Et litt bedre resultat i kveld, twitret skotten da han ble minnet på kampen for fem år siden.

Én sesong

Robertson spilte kun én sesong i Queen’s Park. Laget spiller hjemmekampene på Hampden Park, den skotske nasjonalarenaen. Den gang var de i tredjedivisjon, men har siden klatret opp én divisjon.

Da han var 15 år gammel ble han frigitt fra Celtic sitt akademi fordi han var for liten. Han begynte sin seniorkarriere i Queen’s Park som 18-åring, og spilte én sesong i klubben før ferden gikk videre til Dundee United. Der ble han kåret til årets unge spiller i Skottland i sin første sesong, og debuterte for det skotske landslaget.

Det ble bare én sesong på Tennadice Park, før han ble kjøpt av Hull City for £2,85 millioner. Etter å ha rykket opp og ned fra Premier League, endte han i Liverpool tre år senere.

Karrierehøydepunkt

Robertson virker som en spiller som alltid tar seg god tid til media, og snakket med Liverpoolfc.com i mixed zone etter kampen på tirsdag. Det var ikke tvil om at det var hans høydepunkt så langt i karrieren.

– Jeg vil si det er det! Det å komme til semifinalen i Champions League! Når du vokser opp så ser du på denne turneringen, og tenker på hvordan det er å spille i den.

– Vi har nettopp slått ut et av de beste lagene i Europa for øyeblikket. Heldigvis har vi klart det, og nå er vi i semifinalen. Jeg håper at jeg får sjansen til å spille i kampene og være med på å spille laget til finalen og forhåpentligvis et sjette trofé, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]