Tittelhåpet lever videre

Liverpool U23 vant miniderbyet på bortebane mandag kveld.

16. apr 2018 kl 19.32 Marius Rabben

Scoringer av Dominic Solanke og Nathaniel Phillips i tillegg til et selvmål sørget for 3–1 til de røde i Merseyside-derbyet.

Liverpool startet oppgjøret tregt, men kom gradvis bedre med i løpet av det første kvarteret, og etter 22 minutter fikk Solanke sjansen fra straffemerket etter en dytt i ryggen på Conor Masterson. Spissen satte behersket inn ledermålet.

STRAFFEMÅL:
STRAFFEMÅL:  Solanke ga Liverpool ledelsen fra elleve meter i derbyet.

Fem minutter senere ble Rafa Camacho spilt inn på høyresiden i boksen av Adam Lewis, og fra skrått hold satte portugiseren ballen i mål via Everton-forsvarer Lewis Gibson.

Skapte mer etter pause

I et typisk derby med mange tøffe dueller og taklinger, hvorav noen helt på kanten, hadde også Everton sine muligheter foran mål. Allerede før to minutter var passert traff de stolpen, og Liverpool var nok noe heldig som ikke slapp inn da David Henen ikke klarte å overliste en god Danny Ward rett før pause.

Med 2–0 til pause fortsatte de røde i samme spor etter sidebyttet, men laget skapte mer foran mål.

Solanke fikk blant annet en stor sjanse som ble reddet omtrent på streken etter en drøy time, og få sekunder senere var Camacho bare en bedre avslutning unna å sette inn det kveldens tredje.

71 minutter inn i kampen kom imidlertid 3–0 signert kaptein Phillips.

Midtstopperen hadde flyttet seg opp i boksen for et frispark, der Evertons keeper aldri fikk kontroll på innsvingeren fra Lewis, og fra kloss hold kunne Phillips styre ballen over streken.

Everton reduserte åtte minutter før slutt ved Bassala Sambou etter et oppspill, men klarte aldri å true seieren.

Dermed er Liverpool nå to poeng bak ligaleder Arsenal med én runde igjen av sesongen.

Gunners besøker West Ham kommende fredag, mens de røde tar imot Chelsea søndag ettermiddag. Leicester, poenget bak de røde på tredjeplass, avslutter hjemme mot Derby neste mandag.

2. omgang

Slutt!

90. min: Markelo slipper det røde, men får gult. Snodig nok får også Whelan se kortet.

90. min: To minutter på overtid er det en ny liten klinsj, etter at Markelo er oppe med henda i ansiktet til Whelan. Situasjonen roes raskt ned.

90. min: Fem minutter legges til!

87. min: Ny mulighet for Sambou etter en lang ball. Denne gangen er det Phillips som misser i duellen, men Masterson er med som sikring og stresser angriperen nok til å skyte over.

86. min: Everton med skummelt slått frispark inn i feltet. Ward plukker uten problemer.

84. min: Liverpool bytter ut Camacho. Inn kommer Millar.

82. min: 1–3 Sambou. Everton reduserer nokså enkelt: En lang ball opp på innbytter Sambou som lurer Masterson, kommer alene med keeper og scorer med venstre.

77. min: Solanke smeller til fra omkring 25 meter etter å ha vist muskler og ballkontroll. Avslutningen er knallhard, men keeper redder og lager corner.

72. min: Liverpool bytter. Adekanye kommer inn for Woodburn.

71. min: 0–3 PHILLIPS! Lewis skrur et frispark inn i boksen, og Liverpool-kaptein Phillips setter inn lagets tredje fra kloss hold etter at Everton-keeperen roter i luftduellene.

68. min: Evertons Bowler får kun tilsnakk etter en småstygg takling på Jones ute ved sidelinja.

64. min: Noen gode muligheter for de røde på rappen. Først blir skuddet til Solanke, etter et lavt innlegg fra venstre, reddet på streken av Gibson, så triller Jones ballen glimrende til Camacho i boksen i neste bølge. Han avslutter mot lengste hjørne, men treffer ikke målet – og er tydelig irritert på seg selv.

61. min: Everton bytter inn Sambou for Broadhead.

60. min: Hornby får gult kort etter situasjonen. Det gjør også Solanke for sin involvering i klynga hvor bortimot samtlige spillere sto og kranglet noen sekunder.

59. min: En klassisk derby-klinsj mellom spillerne etter at Hornby viser knotter i hodehøyde mot Jones. Begge assistentdommerne er ute på banen og snakker med hoveddommeren.

57. min: Liverpool viser mange tendenser til god fotball utpå her nå. Everton presses bakover.

55. min: God ball inn i feltet på halvspretten av Woodburn. Den går like forbi Solanke, og Camacho forsøker seg rett bak. Ballen spretter slik at portugiseren akkurat ikke når opp.

54. min: Camacho rykker inn fra høyre mot venstre og klemmer til fra drøyt 20 meter. Everton-keeperen redder.

52. min: Lewis får en klarering rett i fleisen fra kloss hold. Han legger seg ned og får behandling på banen.

48. min: Kjemperedning av Ward når Bowler passerer Liverpool-stopperne på vei inn i boksen og avslutter en Everton-kontring fra 10–12 meter.

48. min: Gjestene holder tålmodig på ballen og leter etter åpninger, mens Everton ligger kompakt og venter på kontringsmuligheter.

46. min: De blå vertene setter i gang siste halvdel.

Pause

(Everton–Liverpool 0–2): Det tok et kvarters tid før Liverpool våknet, men siden har det meste handlet om gjestene i en hittil duellfylt affære. Etter halvspilt omgang fikk laget et straffespark som Solanke omsatte i scoring, og fem minutter senere sto det 2–0 da Camacho satte ballen i mål via en Everton-forsvarer. Vertene har også vært farlig frempå med stolpetreff allerede før to minutter var passert og en stor mulighet kort tid før pause. Ingen nevneverdig god eller velspilt omgang, men her handler alt om å vinne for de røde, som med én kamp igjen fortsatt har et lite, dog kanskje fjernt, håp om ligagullet.

1. omgang

Pause!

45. min: Ett minutt legges til.

44. min: Stor sjanse for Everton når både Whelan og Johnston bommer på ballen i duell med Henen, som kommer alene med Ward. Noe ubesluttsom forsøker han først å passerer Liverpool-keeperen, uten å ha optimale touch. Forsvarerne kommer seg på plass, og Henens neste forsøk blokkeres. Heldig der, Liverpool, som slipper unna baklengs.

39. min: Dommeren tilkaller kaptein Nat Phillips for å roe ned en svært irritert Woodburn etter stemplinga. Waliseren halter fortsatt, men spiller videre.

38. min: Woodburn tar telling etter en stempling som dommeren lar passere. Med tydelige smerter kommer han seg på beina uten hjelp og halter videre.

33. min: Skummel overgang av de blå. Henen stormer nedover på venstresiden og legger inn. Ballen er akkurat litt for høy til at Hornby får hodet på den, og inn fra høyresiden kommer Bowler som legger til rette for venstreslegga. Skuddet hans er hardt, men går nokså rett på Ward.

31. min: Lekent angrepsspill av de røde. Camacho avslutter et angrep med et håpefullt forsøk med venstrefoten utenfor boksen, men får et sleivtreff som ruller inn til keeper.

27. min: 0–2 SELVMÅL! Lewis finner Camacho på høyresiden i boksen, og fra skrått hold fyrer han ballen lavt i mål via Everton-forsvarer Gibson.

25. min: De røde startet ikke bra, men har vært klart best etter scoringen og etablert seg på Evertons halvdel.

22. min: 0–1 SOLANKE! Liverpool-spissen tripper sakte frem mot ballen og setter den hardt ned til venstre. Dette er hans 4. mål for U23-laget.

22. min: Straffe til Liverpool! Masterson dyttes i ryggen av Hornby på et frisparkinnlegg av Lewis. Dommeren er sikker i sin sak.

18. min: Godt angrep av de blå. Backen Markelo kommer seg opp på høyresiden og legger bra inn til luftsterke Hornby. Headingen går rett på Ward som redder enkelt.

16. min: Mer ballkontakt for Liverpool nå. Laget etablerer seg på vertenes halvdel.

13. min: Everton med frispark fra drøyt 25 meters hold. Broadhead tester høyrefoten, og skyter utenfor via en rød spiller. Hjørnesparket ender uten farligheter.

11. min: Hjemmelagets Denny får kampens første gule kort for en tøff takling på Kane.

9. min: Everton har hatt initiativet innledningsvis, uten å skape all verden. Mange fysiske dueller og litt ampert så langt.

5. min: Ballen spretter ekkelt foran Liverpool-keeperen, med en aggressiv Everton-angriper i press, men Ward holder kula fast selv om det oppstår en liten kollisjon.

2. min: Stolpetreff av Everton! Ward strekker seg så lang han er på et lavt langskudd av Bowler, og ballen treffer høyre stolperot.

1. min: Liverpool tar avspark på Merseyrail Community Stadium.

Hillsborough-tragedien blir markert medett minutts stillhet før kampen.

Før kampen

Det står om muligheten til å være med i gullkampen foran siste serierunde når Liverpool besøker Everton i kveld.

Uten rød seier vil det være umulig å ta igjen ligaleder Arsenal, men med tre eventuelle poeng har laget fortsatt et lite håp om topplasseringen i Premier League 2 før sesongavslutningen.

De røde stiller med et sterkt mannskap som inkluderer flere kjente fjes fra førstelagsstallen. Neil Critchley gjør totalt sju endringer på laget som spilte 1–1 mot Arsenal sist.

Dominic Solanke, mannen som de siste ukene har vært involvert i både Champions League-kvartfinalen og mot Everton i Premier League, starter på topp, og har med seg blant andre Ben Woodburn.

Bakerst får Danny Ward etterlengtede minutter, mens Conor Masterson danner stopperpar med kaptein Nat Phillips. Curtis Jones, som i januar fikk U23-debuten, og som satt på benken i Premier League-møtet med de blå, starter på midten.

Avspark på Merseyrail Community Stadium er klokka 20 norsk tid. Miniderbyet vises direkte for abonnementer på LFCTV GO, og vi oppdaterer denne saken fortløpende med de viktigste hendelsene.