Spår at Salah vil fortsette å bøtte inn mål

Dejan Lovren har klokkertro på sin gode venn Mohamed Salah i sesonginnspurten.

20. apr 2018 kl 22.44 Einar Kvande

Dejan Lovren tror at Mohamed Salah kan slette Ian Rush sin klubbrekord før sesongen er omme. Den lyder på 47 mål på en sesong, og stammer fra 1984.

Salah har gjort 40 mål på 45 kamper, og er med sine 30 ligamål bare en scoring unna å tangere Premier League-rekorden for flest mål i en sesong med 38 kamper, som blir holdt av Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suarez. Det gjenstår fire kamper i Premier League og minst to i Champions League for Liverpool.

– Sesongen er ikke over ennå. Mo har fortsatt tid til å knuse mange flere rekorder. Jeg tror faktisk han kan score mer enn 47 mål denne sesongen. Jeg skal ikke fortelle hva jeg har sagt til ham, men jeg tror Mo vil fortelle det når sesongen er over, sier en hemmelighetsfull Dejan Lovren til Liverpool Echo.

– Det var noe viktig, og jeg har også fortalt ham at jeg tror på ham. Jeg så det i øynene hans at han også tror vi kan oppnå store ting.

Åtte på de fem siste

Salah er bare den tredje spilleren i Liverpools historie til å score 40 mål i en sesong. Egypteren har scoret åtte mål på sine fem siste kamper.

– Mo har egentlig ikke overrasket meg. Det var åpenbart allerede under preseason at denne fyren var en kvalitetsspiller som ønsker å jobbe hardt og score hver gang han spiller, selv om det bare er i treningsøkter.

– Når du har en fyr med en slik innstilling og et slikt talent på treningsfeltet er det spesielt. Mo blir aldri fornøyd. Dersom han scorer to mål, tenker han på den sjansen han brente slik at han ikke fikk tre mål, og er oppbrakt over det etter kampen. Det er forskjellen på store spillere og toppspillere, må jeg si. Han er en av de beste spillerne i verden for øyeblikket.

Spøker mye

Lovren og Salah er blitt gode venner i løpet av sesongen, og tilbringer mye tid sammen også utenfor banen.

– Vi trives i hverandres selskap. Vi spøker og ler hver dag. Det er ganske artig å dele garderobe med Mo. Han er en utrolig jordnær fyr. Det er trivelig å ha ham som lagkamerat. Han er virkelig en lagspiller.

– Mo har ikke forandret seg i det hele tatt i løpet av sesongen. Hvorfor skulle han det? Selv om du scorer 40 eller 50 mål, så tror jeg folk husker hvor de kommer fra og viser respekt for andre. Du jobber bare enda bedre for hver dag som går, og det er akkurat dette Mo gjør.

Lovren forteller at han ikke har spurt Salah om hva Liverpool har i vente når de møter Roma, Salahs forrige klubb, i semifinalen i Champions League.

– Nei. Han konsentrerer seg bare om kampen mot West Bromwich, og håper å score to eller tre mål til. Vi vil snakke om Roma når den kampen er ferdigspilt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]