– Denne lyskeskaden kommer tilbake igjen og igjen

Dejan Lovren forklarer hvorfor han måtte forlate banen mot Bournemouth forrige helg.

20. apr 2018 kl 19.36 Einar Kvande

– Jeg har stadig problemer med denne lyskeskaden. Når jeg blir sliten dukker den opp igjen, og da sliter jeg virkelig, forklarer Dejan Lovren til Liverpool Echo.

– Dersom jeg får hvile i 2-3 dager føler jeg meg mye bedre, legger han til.

Midtstopperen var tilbake i trening på Melwood i går, og vil bli inkludert i Jürgen Klopps tropp til kampen mot West Bromwich i morgen. Og tirsdag venter den første semifinalen i Champions League mot Roma.

Mye å spille for

– Vi må sikre oss en topp fire-plassering i Premier League, og vi er fortsatt med i Champions League, så vi har mye å spille for, sier kroaten.

– Vi kommer til å gi alt i et forsøk på å nå Champions League-finalen. Det blir to vanskelige kamper mot Roma, men jeg har tro på laget vårt, fortsetter han.

Lovren har fungert godt som partner til Virgil van Dijk i Liverpools nykomponerte midtforsvar. De to har bidratt til at laget har unngått baklengsmål i ni av de siste 14 kampene.

– Det er selvsagt fint når man unngår baklengsmål, men det er ikke bare Virgil og jeg selv som har bidratt til det. Vi forsvarer oss som lag. Se på hva Robertson og Trent har bidratt med. Selv de på midtbanen jobber hardt for at vi skal forsvare oss godt - Millie, Gini og Hendo. Emre er skadet, men vi har også Ox, en av de spillerne som har forbedret seg mest denne sesongen.

Når vi ikke har ballen er vi som den kinesiske mur.Dejan Lovren

– Det handler om laget. Vi har vist alle at vi kan forsvare oss godt, og spille veldig god fotball i tillegg. Når vi ikke har ballen er vi som den kinesiske mur. Det er vanskelig å bryte gjennom.

Lovpriser supporterne

– Det er utrolig å ha den støtten vi har fra fansen. Det hjelper oss. De støtter oss hele tiden. Stemningen i kvartfinalen mot Manchester City var utrolig. Supporterne er vår tolvte mann. Vi vet hva dette betyr for fansen, og det betyr like mye for oss. Vi puster inn den samme luften. Vi puster sammen, og vi ønsker å oppnå store ting sammen.

– Vi er selvsagt fornøyd med prestasjonene våre i Champions League, men det er ingen grenser for oss egentlig. Vi tror vi kan oppnå store ting med dette laget. Manageren har hatt tro på oss fra dag en av, og det er det viktigste. Supporterne ser også at vi kan slå hvem som helst når vi forsvarer oss bra, for vi vil alltid skape sjanser med dette laget.

– Noen mener kanskje at Real Madrid og Bayern München er større navn enn Roma, men Roma slo Barcelona 3-0, så du må ha stor respekt for et slikt lag. I en semifinale er det ingen favoritter. Folk snakker om oss og hvor godt vi spilte mot Manchester City, og tror vi allerede er klare for finalen. Men det skal spilles to kamper mot Roma først, og for å nå finalen må vi prestere enda bedre enn vi gjorde mot City.

– Folk mener det er viktig med hjemmekamp til slutt, men kampene mot Manchester City viste at vi kan spille bra på bortebane mot de store klubbene. Dersom vi kan få med oss et positivt resultat fra Anfield, vil Roma måtte angripe oss i Italia, og da vil vi få sjanser. Vi har ingenting å være redd for.

Tror nye spillere vil heve laget ytterligere

Selv om Liverpool er i semifinalen i Champions League denne sesongen, tror Lovren at neste sesong blir enda bedre.

– Definitivt. Jeg er 100 prosent sikker på at vi vil gjøre det enda bedre neste sesong. Vi gjorde det ganske bra i fjor også, og kom inn blant topp fire da. Forhåpentligvis klarer vi det på nytt i løpet av de kommende ukene, og jeg håper vi kan klare en enda bedre sluttplassering, kanskje andre- eller tredjeplass.

– Neste sesong vil vi ha noen nye spillere som vil gi oss enda mer kvalitet, og de vil gjøre troppen vår enda bedre. Det kan kun slå positivt ut, avslutter Lovren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]