– 2-3 spillere unna å være tittelutfordrere

En brikke er på plass, men ekspertønskene er ny keeper, ny midtstopper, ny spiss og flere klassespillere på midtbanen.

28. mai 2018 kl 22.44 Arve Vassbotten

– Liverpool er veldig nærme å bli et spesielt lag, og det er bare to eller tre forsterkninger i laget som skal til for å gjøre en forskjell, sier Jamie Carragher til Daily Telegraphs Total Football podcast.

Både Liverpool-legenden og Liverpool Echos dedikerte Liverpool-journalist James Pearce er klare på at det vil, og bør, skje noe på keepersiden denne sommeren.

– Det kan bli vanskelig for Loris Karius etter dette. Uansett hva som skjedde i finalen har ikke det endret mitt synspunkt på at Liverpool trenger en ny keeper, sier Carragher.

70-80 millioner pund på keeper

I Liverpool Echoskriver Pearce at: «Liverpool simpelthen må bruke store summer på en ny keeper i sommer. De har sett på noen av kaliberet til Alisson eller Jan Oblak.»

Han peker på at Simon Mignolet ikke ønsker å være en reserve, og at også Danny Ward er desperat etter spilletid etter denne sesongen, og i tillegg kommer Adam Bogdan til å forlate klubben når kontrakten hans går ut.

Alle som setter spørsmålstegn ved å bruke 70 eller 80 millioner pund på en keeper, trenger bare se på betydningen Virgil van Dijk har hatt.James Pearce
KANDIDATR:
KANDIDATR:  Romas Alisson (t.v) og Atlético Madrids Jan Oblak er blant navnene som nevnes som ny Liverpool-keeper.

Pearce tror Karius blir værende og får lik støtte som Alberto Moreno fikk etter finaletapet i Europa League i 2016, men at det ikke betyr at han fortsetter å være førstekeeper.

«Alle som setter spørsmålstegn ved å bruke 70 eller 80 millioner pund på en keeper, trenger bare se på betydningen Virgil van Dijk har hatt. Du får det du betaler for», mener han.

Chris Bascombe i The Telegraph og Andy Hunter i The Guardian har også skrevet at Klopp vurderte allerede kjøp av ny keeper før Loris Karius sine tabber mot Real Madrid. Liverpool har tidligere latt seg avskrekke av prislappen på 60 millioner pund for den brasilianske keeperen.

«Nå vil det være sympati for 24-åringen på et menneskelig plan, i sosiale medier-tiden er det viktigere enn noen sinne at alle spillere har et støttenettverk, men profesjonelt vet Liverpool at en beslutning må tas. Slike basisfeil er uakseptable på det høyeste nivået», skriver Bascombe.

Han skriver at Klopp mener Alisson er den eneste keeperen som er verdt å gå for, og derfor er villig til å være tålmodig, akkurat som han var med signeringen av Virgil van Dijk. Men det kan endre seg nå, mener Bascombe. Mignolet er allerede forventet å forsvinne etter at han ble erstattet av Karius.

Midtstopper ekstra

Om apropos van Dijk, mener Pearce det også kan komme inn en ny midtstopper før overgangsvinduet stenger 9. august.

«Det ville være smart med Joël Matips skadeproblemer og faktumet at Ragnar Klavan blir 33 år seinere i år», mener han.

Klasse på midtbanen

Naby Keita kommer inn for 52,75 millioner pund fra RB Leipzig, og Liverpool håper også at Lyons kaptein Nabil Fekir, som scoret 23 mål og hadde ni assist denne sesongen, skal komme for rundt 60 millioner pund. Forhandlingene om Fekir håper Liverpool å ha landet før VM i Russland, som begynner 14. juni.

Carragher etterlyser i tillegg til det enda mer klasse sentralt på midtbanen.

– Når man tenker framover mener jeg man må se på midtbanen. Det vil bli endringer med Keita som kommer inn, og snakket om Lyons Kaptein, som spiller i en 10-er rolle, sier Carragher.

Vi kom til Champions League-finalen med en midtbane med Wijnaldum, Milner og Henderson, de har vært fantastiske, men de er workaholics.Jamie Carragher
KLASSE OG HARDT ARBEID:
KLASSE OG HARDT ARBEID:  Jamie Carragher mener forskjellen på midtbanen ble veldig tydelig i Champions League-finalen.

– Men jeg synes vi har manglet noe på midtbanen. Vi kom til Champions League-finalen med en midtbane med Wijnaldum, Milner og Henderson, de har vært fantastiske, men de er workaholics. Klassen på midtbanen til Real Madrid med Kroos og Modric viste seg.

– Vi hadde ingen spillere som kunne matche dem med ballen i beina. Derfor mener jeg det er viktig at vi får inn et par i den posisjonen. Jeg er sikker på at det er det manager ser etter, sier Liverpool-legenden og Sky-eksperten.

Som Carragher, mener også Pearce at det trengs forsterkninger på midtbanen. Siden Emre Can kan havne i Juventus på free transfer, og at Alex Oxlade-Chamberlain neppe spiller før tidligst i november, og Adam Lallanas skadeproblemer, er det ikke nok med Keita og Fekir, mener han.

FØRSTEMANN PÅ PLASS:
FØRSTEMANN PÅ PLASS:  Fabinho er klar for Liverpool og kommer til klubben 1. juli.

Og det ønsket fikk de begge oppfylt litt etter at de hadde snakket i podcast og skrevet kommentar. Ut av det blå mandag kveld ble det klart at Liverpool hadde gjort sin første signering for sommeren da brasilianske Fabinho ble klar for klubben for £43.7M pund.

For stort gap på spissplass

Også foran trengs det forsterkninger ifølge Liverpool-journalisten.

«Det store gapet i klasse mellom Roberto Firmino og de spillerne Liverpool har i back up på spissplass er altfor stort. Det er vanskelig siden Firmino er en maskin. Han er robust og spiller hver uke, så en potensiell signering må akseptere at han lite sannsynlig vil være en som starter regelmessig. Men det er en svakhet i troppen som trengs å adresseres», skriver Pearce.

«Der Real satte inn Bale, hadde ikke Liverpool en angrepsspiller som var kapabel til å ta steget. Man trenger matchvinnere i reserve som kan komme inn og gjøre en forskjell».

Pearce mener Sturrdige vil bli solgt når han returnerer fra lån, og at han uansett ikke er svaret. Og det at Origi ikke har levert godt på utlån til Wolfsburg gjør også han til en dårlig kandidat.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]