– Dette laget er bedre enn laget mitt i 2005

En triumf i Kiev vil endre Jürgen Klopps liv, sier Rafael Benítez.

23. mai 2018 kl 00.17 Arild Skjæveland

Rafael Benítez var manageren som ledet Liverpool sist laget var i en Champions League-finale. Han gjorde det to ganger. Det ble seier i Istanbul, og tap i Aten.

Spanjolen som har legendestatus i LFC har sagt hva han mener før lørdagens finale.

– Jeg mener dette laget er bedre, sier Rafa til Liverpool Echo.

– Vi klarte det vi klarte. De snakker om mirakelet i Istanbul, men dette laget er bedre, sier han videre.

– Dersom vi snakker om pengene som er brukt, så var budsjettet mitt på 20 millioner pund. Verdien på dette laget er så mye høyere, og de har så mange år der de har brukt penger.

VINNERLAGET:
VINNERLAGET:  Dette var laget sist Liverpool vant Champions League.

Flere strenger å spille på

Benítez sitt 2005-lag var ofte avhengig av Steven Gerrard. Newcastle-manageren fikk spørsmål om dette laget er like avhengig av Mohamed Salah, som hans lag var av Gerrard.

– Nei, jeg synes ikke det. De har en god balanse. Alle snakket om forsvaret deres, men de har brukt penger på forsvarsspillere. De er sterke på midten, og har tre spillere på topp som kan score mål.

– Mo Salah har gjort det veldig bra, men hele Liverpools angrepsrekke, med Mané og Firmino, kan score mål mot hvem som helst.

Har ledet begge lag

Rafa startet sin karriere i Real Madrid, og ledet også laget som manager før Zinedine Zidane tok over.

– Forskjellen mellom Premier League og de andre ligaene er intensiteten i kampene. Liverpool og deres offensive spillere, midtbanen, forsvaret – de har intensiteten til å skade deg dersom de spiller bra. Samtidig har Real Madrid rutinen og noen gode spillere.

– Det vil bli interessant. På den ene siden har du et Liverpool-lag med mye lidenskap og intensitet, press, innlegg og raske overganger, mot eg lag med mange av kvalitetene til å håndtere slike situasjoner. Real Madrid har rutinen og kvaliteten til å matche det, men Liverpool kan klare det, sier Benítez.

– AC Milan var det beste laget i Europa. De hadde Pirlo og Kaka, og ingen kunne være bedre enn dem. Men vi var bedre enn dem, og slo dem.

Stor betydning

Rafa vet hva han snakker om når han sier at en Champions League-tittel vil bety mye for Jürgen Klopp.

– Det endret livet mitt i England. Det å vinne ligaen med Valencia i Spania 31 år etter forrige gang endret livet mitt. Å vinne UEFA cupen med Valencia endret livet mitt, det endret alt. Men å komme til England og vinne Champions League med et annet lag var enormt. Det forandret alt.

– Kanskje det vil endre alt for ham i Liverpool, men det vil gå bra for han uansett. Han er et idol nå, men det vil bli mye mer av det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]