– En helt annen tenkemåte når Mo er på banen

Mye forandret seg da Salah måtte ut mot Real Madrid.

28. mai 2018 kl 11.46 Marius Rabben

Liverpool fremsto positive og presset periodevis favorittene fra Madrid langt tilbake i første del av Champions League-finalen. Men så ble Mohamed Salah liggende med en skulderskade.

– Jeg så det på ansiktet hans med en gang, sier Dejan Lovren, ifølge Liverpool Echo.

Selv om Salah raskt jogget innpå igjen etter å fått tilsyn og gått av banen for egen maskin, tok det ikke mange sekunder før han satte seg ned igjen og innså at finalen var over etter bare en halvtime. Lovren erkjenner at det preget resten av laget.

– Ikke det samme uten ham

– Han kunne ikke spille videre, men han forsøkte, forklarer stopperen.

– Tenkemåten er en helt annen når han er på banen. Skaden til Mo var en stor faktor, det var en stor endring for oss. Mo er en av våre viktigste spillere, og ting er ikke det samme når du ikke har ham på banen.

VOND LANDING:
VOND LANDING:  Salah fikk armen i lås og ble kastet rundt i duell med Ramos.

Andy Robertson forklarer til klubbens nettside at det var «momentumet» og rytmen i laget som ble ødelagt av Salah-byttet:

– Det handlet ikke kun om at det var Mo. Adam (Lallana) kom inn, som jo er en strålende spiller, og det var ikke sånn at vi ble veldig svekket, men det forstyrret rytmen vår, og det ville vært det samme med alle andre spillere.

– Jeg er selvsagt lei meg på Mo sin vegne. Han er helt knust, og jeg håper bare at skaden ikke er så alvorlig som det så ut til, og at han kommer raskt tilbake, men det er trist at den sesongen han har hatt ender på denne måten, legger «Robbo» til.

Lovren sier det var «vanskelig å måtte akseptere at vi, igjen, hadde et så uheldig skadeøyeblikk», og beskriver det som «utrolig» hvor mange skader Liverpool har måttet slite med denne sesongen.

Det var i duell med Real Madrid-kaptein Sergio Ramos at Salah ble kastet i bakken og landet forkjært.

– Jeg så ikke hva som skjedde. Jeg så bare Mo nede på gresset, så jeg kan egentlig ikke si noe om det, kommenterer Lovren om situasjonen.

– Jeg har snakket ikke med ham. Jeg håper at han blir klar til VM og at det ikke er alvorlig.

– Loris vil komme sterkt tilbake

Real Madrid styrte kampbildet det siste kvarteret av omgangen, men kom ikke nærmere enn et offsidemål. I 2. omgang kunne hovedstadsklubben imidlertid juble etter en bisarr Loris Karius-tabbe, før innbytter Gareth Bale scoret to ganger etter Sadio Manés utlikning.

Lovren, som selv vet hvordan det oppleves å være en skyteskive for kritikk, sier det er lett å peke seg ut synder, men påpeker at laget vinner og taper sammen.

– Om jeg har snakket med ham? Ja, selvfølgelig. Når vi vinner, vinner vi sammen. Når vi taper, taper vi sammen. Så jeg legger ikke skylda på ham. Det er enkelt å klandre noen, men vi er alle i samme båt.

– Han vil komme sterkt tilbake. Han hadde en vanskelig start på forrige sesong, så jeg har troa på ham. Ikke lag noen store artikler om dette. Selvfølgelig er det stort fordi det var finalen, men alle gjør feil.

KNUST:
KNUST:  Dejan Lovren

I stedet ser kroaten stolt tilbake på prestasjonene i Europas gjeveste klubbturnering og positivt på fremtiden.

– Dette laget vokser hver dag

– Vi slo de beste lagene i Europa. Vi slo Man City, som hadde en fantastisk sesong i Premier League. Vi viste at Real Madrid respekterte oss i noen perioder da de lå ganske dypt.

– Vi se på det positive. Manageren er alltid positiv. Til syvende og sist kommer vi til å vokse videre, og jeg tror vi kan gjøre det igjen neste år.

– Vi er sønderknuste, dette er hjerteskjærende. Etter en så lang vei ... den første scoringen var en stor overraskelse, for å være ærlig. Ingen forventet det. Vi forsøkte å slå tilbake, og det klarte vi. Så scoret de et av de beste målene jeg noen gang kommer til å se.

– Jeg er stolt av laget, jeg er stolt av spillerne. De ga selv. Jeg er stolt av fansen som reiste så langt for å støtte oss. Jeg lover at vi skal slå enda sterkere tilbake fordi jeg føler at dette laget vokser for hver dag. Vi skal gjøre det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]