– En utrolig reise

Etter 27 opptredener for Liverpool kan Andy Robertson se frem mot Europas største klubbkamp.

3. mai 2018 kl 19.36 Marius Rabben

Historien til den ydmyke skotten er blitt godt kjent denne sesongen. Det er kun fem år siden han som 19-åring spilte amatørfotball i hjemlig tredjedivisjon, etter å tidligere ha blitt frigitt av Celtic fordi han visstnok var for liten.

Starten på seniorkarrieren kom altså i Queen’s Park, før han sesongen etter fikk kontrakt med Dundee United. Der ble han kåret til årets unge spiller i Skottland allerede i sin første sesong, og debuterte for det skotske landslaget.

– Drømte om disse kveldene

Så kom Hull City på banen og punget ut 2,85 millioner pund for signaturen hans. Tre år senere, etter både opp- og nedrykk i Premier League, ble han helrød for åtte millioner pund i fjor sommer.

– Det har vært en utrolig reise fra begynnelsen til nå, sier venstrebacken til klubbens nettside.

Robertson debuterte i Champions League i femmålsseieren borte mot Porto i februar, og har spilt samfulle minutter i både kvartfinale- og semifinalekampene.

GOD KLEM:
GOD KLEM:  Jürgen Klopp omfavnet Robertson og lagkompisene etter sluttsignalet i Roma.

På Stadio Olimpico leverte 24-åringen til en sterk 8 på Liverpool.no’s spillerbørs.

– Da jeg signerte her, drømte jeg om disse kveldene, fortsetter han.

– Jeg brukte litt tid på å finne meg til rette, men nå er jeg her. For en kveld!

Liverpool har to ligakamper igjen av sesongen, før Real Madrid venter lørdag 26. mai.

– Vi har noen store kamper i vente, men nå må vi se frem til kampen i Kiev, og forhåpentligvis kan jeg spille en stor rolle i den, sier Andy.

– Vanskelig å forsvare seg

Etter 5–2 i oppgjøret på Anfield, som skotten beskriver som «utrolig», hevder at han at de to bortemålene i Roma gjorde laget trygge på at finalebilletten ikke ville glippe – selv om det, i hvert fall for fansen, ble nervepirrende mot slutten.

Robertson erkjenner samtidig at det var alt annet enn enkelt da romerne sendte «fire eller fem opp i angrep» etter pause.

– Spesielt når du møter en som (Edin) Džeko, som er så fysisk sterk, forklarer han.

– Det er vanskelig å forsvare seg mot, og det er alltid en fare når du spiller mot et lag som ikke har noe å tape. De visste at det var vinn eller forsvinn, og de måtte pushe og pushe, og vi forsøkte å henge med, noe som er veldig vrient. Men heldigvis klarte vi å holde det helt ut.

– Å høre sluttsignalet … for en følelse det var for oss alle.

MED FANSEN:
MED FANSEN:  Liverpool-spillerne i full harmoni med bortesupporterne på Stadio Olimpico.

– Selvfølgelig er vi underdogs i finalen

Jubelscenene sammen med fansen etter avansementet ga et godt bilde på betydningen av det Liverpool har levert i Europa denne sesongen. Dette er klubbens første Champions League-finale på elleve år!

– Vi var modige, spesielt i hjemmekampen, ved å angripe dem slik vi gjorde. Vi var uheldige som slapp inn de to målene, slik at det ikke var avgjort, men vi visste vi måtte komme hit og gjøre jobben vår, og det klarte vi.

– Vi fikk to mål, og vi visste at de måtte ha fem. Og vi var trygge på at de ikke ville klare det, så for en bragd dette er for alle spillerne, og supporterne fortjener det. Vi kommer alle til å nyte dagen i Kiev.

I finalen venter et Real Madrid som har vunnet turneringen tre ganger på de fire siste sesongene.

– Selvfølgelig kommer vi til å være underdogs, og Real Madrid har dominert denne turneringen de siste årene, men noen ganger er underdogen veldig farlig, og vi har troa på oss selv. Og forhåpentlig er det vi som får hendene på den pokalen etter sluttsignalet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]