– En ypperlig mulighet for Salah

Spansk journalist mener Jürgen Klopp kan hente mye fra søndagens El Clásico.

7. mai 2018 kl 19.57 Arve Corneliussen

«Her var det mye å ta tak i for Jürgen Klopp – både positivt og negativt – foran Champions League-finalen».

Det skriver den spanske journalisten Guillem Balague i sin oppsummering av El Clásico for Sky Sports. Først trekker Balague frem det positive i Real Madrids opptreden.

Han skriver om hvordan de kontrollerte kampen på midtbanen i første omgang, og hvordan samspillet mellom «BBC» – Karim Benzema, Gareth Bale og Cristiano Ronaldo – endelig fungerte igjen. Spesielt Bale klarte å imponere journalisten.

Spiller Real Madrid slik som i første omgang i finalen, kommer Liverpool til å få trøbbel, advarer han.

Salah får rom å utnytte

Derimot fant han også en ting Klopp kan utnytte hos «Los Blancos» – rommet som pleier å oppstå bak Marcelo.

Ni minutter ut i kampen fikk plutselig Barcelona et hav av rom langs Real Madrids venstreside. Til slutt endte ballen hos høyreback Sergi Roberto, som uten press kunne prikke ballen på bakerste til Luis Suárez.

SKADET:
SKADET:  Cristiano Ronaldo måtte ut med skade i pausen, men står ifølge spanske medier ikke i fare for å miste finalen. Portugiseren er Champions Leagues toppscorer med sensasjonelle 15 mål på tolv kamper.

«Vi fikk se Marcelo ute av posisjon, som han så ofte er, da Suárez scoret det første målet. Han ble med opp i banen for å presse høyt, men jobbet ikke hjem igjen da det ikke fungerte. Fire andre Real Madrid-spillere kom seg tilbake før ham – og han skal liksom være backen!», skriver Balague, og fortsetter:

«Mo Salah kommer til å se på det som en ypperlig mulighet. Det kommer til å bli rom, for Marcelo har det ikke i seg å være konsentrert gjennom 90 minutter».

Grunn til både uro og optimisme

Andy West, som dekker spansk fotball for BBC, er enig med sin journalist-kollega – at El Clásico ga grunn til både uro og optimisme i Liverpool-leiren.

«Til tider var Real Madrid enkelt og greit strålende, spesielt den siste halvtimen av første omgang. De tok fullstendig kontroll over kampen og sørget for at Barcelona verken fikk tak i ballen eller klarte å angripe», skriver West.

Derimot mener BBC-skribenten det spesielt er én ting Liverpool kan utnytte i Kiev: Den høye forsvarslinjen. Og Marcelo.

«Som så ofte før, var ikke Marcelo i nærheten da Barcelona scoret. Det føles egentlig ikke riktig å kalle ham en forsvarsspiller med tanke på hvor ofte han oppholder seg i motstandernes felt. Det er imidlertid to sider av saken: Offensivt er han antageligvis den beste backen i verden, men veldig ofte etterlater han rom motstanderne kan utnytte», forklarer West.

«Det var ikke tilfeldig at Bayerns høyreback, Joshua Kimmich, scoret i begge semifinalekampene. Farten til Liverpools angrepstrio kan vise seg å bli eksepsjonelt farlig i Kiev, og spesielt om de kan peile seg inn på kanten når Marcelo er bortevekk», legger han til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]