Slik avgjøres kampen om Champions League-plassene:Håper på hjelp fra gode venner

«With a little help from my friends» sang The Beatles. Det er akkurat hva gutta fra Beatles-byen håper på onsdag kveld.

8. mai 2018 kl 11.49 Einar Kvande

Selv om Liverpool ikke er direkte involvert, spilles det onsdag kveld to ekstremt viktige kamper med tanke på Anfield-klubbens sluttplassering i årets Premier League.

Chelsea møter Huddersfield på Stamford Bridge i en kamp som har avspark klokken 20.45, mens Tottenham er vertskap for Newcastle på Wembley i en match som starter et kvarter senere.

Jürgen Klopp setter nå all sin lit til sin forlover, David Wagner, og håper at Huddersfield-manageren klarer å lede sitt lag til tre poeng på Stamford Bridge. Dersom Yorkshire-laget overrasker alle ved å greie den bragden, kan ikke Chelsea lenger ta igjen Liverpool på tabellen, og dermed vil Liverpool være garantert Champions League-spill neste sesong før de røde møter Brighton på Anfield i siste ligarunde.

Det vil også være til stor hjelp for Liverpool om Wagners Huddersfield får med seg ett poeng fra London. Det vil nemlig bety at uavgjort er nok for Liverpool mot Brighton søndag ettermiddag.

Huddersfield vil ikke være 100% sikret fornyet kontrakt i Premier League foran kampen mot Chelsea, uansett utfall av det ekstremt viktige nedrykksoppgjøret mellom Swansea og Southampton tirsdag kveld. David Wagners gutter har derfor alt å spille for på «brua».

GODE VENNER
GODE VENNER  Rafael Benitez og Jürgen Klopp er to managere som kommer godt overens.

Rafa vil ha en finger med i spillet

En annen kar, som utvilsomt har et rødt hjerte som banker sterkt for de røde fra Anfield, er tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez. Spanjolen kan få stor innflytelse på de rødes sluttplassering i årets Premier League. Hans Newcastle skal nemlig ut mot begge Liverpools rivaler i kampen om en topp fire-plassering. Newcastle gjester Tottenham på Wembley onsdag kveld, og er så vertskap for Chelsea på søndag. Dersom et av disse lagene avgir poeng mot Newcastle, vil det være svært gunstig for Liverpool.

Tottenham har for øvrig hjemmekamp mot Leicester i siste ligarunde. London-laget vil passere Liverpool på tabellen med seier i sine to gjenværende kamper. To kamper som Spurs altså har fordelen av å spille hjemme på Wembley.

Faktisk vil fire poeng være nok til at Spurs er sikret Champions League-spill, for da kan ikke Chelsea passere dem selv om blåtrøyene vinner begge sine gjenværende kamper. Tottenham har nemlig ni mål bedre målforskjell enn Chelsea, og en slik differanse virker det usannsynlig at Chelsea kan klare å utligne på to kamper.

Chelsea i best form

Chelsea er utvilsomt laget som er i best form av de tre klubbene som nå jakter en Champions League-plass neste sesong gjennom sin ligaplssering.

Antonio Contes mannskap står bokført med fire strake seiere, og har sanket 13 poeng på sine seks siste kamper.

Tottenham har bare vunnet en av sine fire siste kamper, og har tapt to av disse. På de seks siste har de sanket 10 poeng.

Liverpool har også bare en seier på sine fire siste kamper, og har sanket ni poeng på sine siste seks.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]