Har kjøpt en midtbanespiller som «aldri» er skadet

Men det spørs om Liverpool blir snillest i klassen neste sesong.

29. mai 2018 kl 10.10 Arild Skjæveland

På sine fem sesonger i Monaco har Fabinho spilt 232 kamper. Det er et snitt på 46,4 kamper per sesong – og i sin første sesong i klubben var han mye inn og ut av laget, og spilte som høyreback.

Ifølge Transfermarkt sin godt oppdaterte spillerstatistikk står han oppført uten en eneste skade så langt i sin karriere – noe som er veldig spesielt for en spiller som fyller 25 år til høsten.

For å undersøke om det virkelig kan stemme, tok vi en kikk på kamp for kamp. Det var kun to kamper denne sesongen midtbanespilleren ikke var involvert uten at det var på grunn av suspensjon. Da Monaco vant tittelen forrige sesong spilte han 37 av 38, mens det var 34 og 36 av 38 de to foregående sesongene.

Får mange gule kort

Hele tre ganger denne sesongen måtte han stå over kamper i Ligue 1 på grunn av gule kort. På sine 232 kamper i Monaco har han fått 53 gule kort – men har ikke blitt utvist en eneste gang, verken direkte rødt eller to gule.

I sitt første intervju med Liverpoolfc.com snakket han om kortstatistikken sin.

– Jeg er en spiller som kan organisere spillet for laget mitt. Jeg spiller med mye intensitet, og er ganske god på mannsmarkering. Dessverre får jeg en del gule kort for det, men jeg tror ikke det vil bli et problem her. Forhåpentligvis vil jeg ikke ha noen vanskeligheter med å omstille meg til denne typen fotball, sier han til klubbens offisielle nettsider.

Har vært snillest i klassen

Denne sesongen var Liverpool det desidert «snilleste» laget i Premier League. På FA sin Fair Play-tabell endte klubben som lag nummer 20, med kun 48 gule kort og én utvisning i hele 2017/18-sesongen.

Verst var West Ham, med 76 gule kort og tre utvisninger. Lagene som kom over Liverpool på tabellen, Manchester City (73 gule og tre røde), Manchester United (75 gule og ett rødt) og Tottenham (61 gule og to røde), fikk vesentlig flere kort enn Klopps menn.

Med Fabinho som fikk 13 gule denne sesongen, og Naby Keita med ni gule og tre røde, så spørs det om Liverpool vil toppe akkurat den tabellen igjen neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]