Klopp sang «We Are Liverpool» etter tapet i 2016

Jordan Henderson forteller om hvordan Klopp løftet stemningen etter finaletapet i Europa League i 2016.

24. mai 2018 kl 09.13 Johannes Steen

For to år siden var Liverpool i sin forrige store finale. Da Liverpool tapte finalen i Europa League mot Sevilla, var det en motløs tropp som kom tilbake på hotellet i Basel. Man hadde ledet 1-0 til pause, men en kollaps av en andreomgang sørget for sluttresultatet 3-1.

Henderson forteller om den inspirerende talen manager Jürgen Klopp kom med etterpå. Klopp hadde samlet den skuffede gjengen på et dansegulv i hotellet, og hadde så tatt en mikrofon.

– Dette er bare starten for oss. Vi skal spille i mange flere finaler, hadde Klopp sagt.

Tyskeren takket spillerne for fremskrittene de hadde gjort i de åtte månedene siden han kom til klubben, og avsluttet med å synge supportersangen «We Are Liverpool».

– Det er den verste følelsen noen sinne. Du ønsker å gjøre det riktig med en gang fordi det henger over deg. Jeg husker at etter kampen så var manageren også så klart langt nede, men da vi kom tilbake på hotellet hadde han noe annet med seg.

Ble vraket i finalen

– Han var forstsatt stolt over spillerne fordi vi kom til finalen og for at vi hadde utviklet oss så mye siden vi kom inn. Jeg følte han hadde en slags visjon om at vi i fremtiden ville komme til en annen finale. Hvis vi kom til en annnen finale, skulle vi være klare. I det øyeblikket innså jeg at han var sikker på at vi skulle få det til.

Det var likevel fortsatt frustrerende for Jordan. Midtbanespilleren hadde nylig blitt helt frisk fra en ankelskade, men fikk likevel ikke spille kampen. I det 73 minutt valgte Klopp å sette inn Joe Allen på midtbanen fremfor Henderson.

– Jeg var ikke flau. Jeg var frustrert, fordi jeg ikke kom innpå og kunne hjelpe.

Kontrasten kunne ikke vært mye større. I kampen mot Stoke i april lå han nede med smerter, og publikum, som visste en skade på Henderson kunne være fatalt, ble helt stille.

Henderson selv var i for store smerter til å sette pris på øyeblikket.

– Jeg var fullstendig uvitende om det, smiler kapteinen.

Tidligere resultater betyr ingenting

På veien mot Kiev har det mildt sagt til tider vært festfotball fra de røde, men Henderson mener det ikke betyr noe før finalen.

– Det betyr ingenting, gjør det? Jeg tror ikke Real Madrid vil bry seg om du spør dem. Om 20-30 år vil du forhåpentligvis se tilbake og si at Liverpool vant Europacupen i 2018. Du vil ikke komme til å si at de kom til en semifinale eller finale.

– Vi har en verdensklasse-manager og vi går i riktig retning. Troen vi ville fått av seier kan sette oss i en god posisjon de neste årene i Premier League, Champions League, FA-cupen og flere trofeer vi vil vinne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]