Liverpools vei til finalen

For en reise det har vært! Se vår tidslinje over denne Champions League-sesongen.

15. august 2017Hoffenheim vs Liverpool 1-2

Liverpool fikk et godt utgangspunkt foran returoppgjøret på Anfield, med to bortemål. Intens kamp med store sjanser til begge lag, men der Hoffenheim hadde mest ballinnehav. Simon Mignolet med flere viktige redninger, og ikke minst da han reddet straffespark i første omgang. Innbytter Mark Uth reduserte etter 87 minutter for hjemmelaget, og dermed endte det 1-2. Trent Alexander-Arnold sørget for ledelse med en frisparkperle, og James Milner skjøt via Håvard Nordtveit, og økte til 2-0 etter 74. minutter. I sluttminuttene var det store sjanser i begge ender av banen, og også etter reduseringen hadde Hoffenheim en stor sjanse til å utligne. Dette var Hoffenheims første hjemmetap siden mai 2016.

23. august 2017Liverpool vs Hoffenheim 4-2

Første halvdel av første omgang omgangen var Jürgen Klopp-fotball på sitt aller beste, da Liverpool feide over Hoffenheim med glimrende angrepsfotball. Det sto 3-0 til pause, og det var fullt fortjent. Emre Can scoret to, og Mohamed Salah ett. Andre omgang bar preg av Liverpools fenomenale åpning på kampen. Hoffenheim stod høyt veldig høyt i forsøk på å redusere, men ble istedenfor straffet da Jordan Henderson fikk halve banen for seg selv i det 63. minutt.
Da gikk også luften ut av Hoffenheim-ballongen. På tross av at de slo mange innlegg og lyktes på det ene, klarte de aldri å mobilisere nok press til å true Liverpools billett til gruppespillet. En svært vellykket kamp av Liverpool.

13. sept 2017Liverpool vs Sevilla 2-2

Sevilla gjorde det Liverpool ikke gjorde i denne kampen - satte sjansene sine. Med brent straffespark og 24 skuddforsøk ble det to scoringer for Liverpool ved Roberto Firmino og Mohamed Salah, mens Sevilla fikk to på sine fire forsøk, og var nærmest å ta alle tre poengene mot slutten. Etter en tidvis glimrende førsteomgang klarte ikke Klopps menn å spille like bra i den andre. Innbytter Luis Muriel endret på mange måter kampen, og kunne fort ha blitt matchvinner på slutten. På overtid ble Joe Gomez utvist for to gule kort. Denne kampen burde og skulle Liverpool ha vunnet. Det var to poeng sløst bort, og dårlig forsvarsspill fikk mye av skylden for det.

26. sep 2017Spartak Moskva vs Liverpool 1-1

Et ekstremt frustrerende resultat for Jürgen Klopp. Liverpool spilte ikke sin beste kamp denne sesongen, men var fullstendig overlegne. Russernes eneste reelle mulighet hele kampen scoret de på, og Liverpool hadde flere sjanser til å score det avgjørende målet. Hele kampen lå Spartak kompakt i forsvar, og tvang stadig Liverpool til å spille ut på flankene. I lange perioder i andre omgang klarte imidlertid ikke Liverpool å spille seg til de store sjansene, men på slutten av kampen smalt det. Både Sturridge og Salah fikk store sjanser til å avgjøre kampen. Sadio Mané var veldig frisk i første omgang, og var arkitekten bak Coutinhos vakre utligningsmål. Den første kampen med «Fantastic Four» fra start stod ikke helt til forventningene.

17.okt 2017Maribor vs Liverpool 0-7

Med 7-0-seier satte Liverpool ny rekord for største borteseier noen gang i Europa, og det var en maktdemonstrasjon i Slovenia.  Liverpool føk ut av startblokkene med scoring i det 4. minutt. Hele kampen handlet utelukkende om Liverpool, og det var tydelig klasseforskjell på lagene. Det var akkurat slik man ønsker at Liverpool skal spille hver gang mot svakere motstand – motsatte bevegelser, hurtig pasningsspill og kontante avslutninger. Når Liverpool gjør det, er det ingen som henger med! Salah scoret to, Firmino scoret 2, Coutinho scoret, Trent scoret og i tillegg scoret Oxlade-Chamberlain sitt første mål i Liverpool-trøye.

01. nov 2017Liverpool vs Maribor 3-0

Maribor kom til Anfield og parkert bussen i beste Mourinho-stil. Liverpool dominert første omgang fullstendig, og sprengte nesten alle statistikker for pasninger og ballinnehav. Men det gikk for sakte og ble for omstendelig for de røde. Men i andre omgang scoret Mohamed Salah, Emre Can og innbytter Daniel Sturridge, og sikret Liverpool tre nye poeng i Champions League. James Milner fikk et straffespark reddet av keeper.

21. nov 2017Sevilla vs Liverpool 3-3

Liverpool scoret tre ganger på en halvtime på Ramón Sánchez-Pizjuán. Allerede i det 2. minutt kom ledermålet ved Firmino, etter et eminent cornertrekk, og det var den samme varianten som sørget for 2–0 ved Mané. Mané sto for forarbeidet da Sergio Rico måtte gi retur, og Firmino satte inn 3–0 mens han så feil vei. Men dette var to omganger med så stor kontrast som man får det på dette nivået: Lekestue, overkjøring og rød fest før pause ble fulgt opp med kollaps, sjansesløsing og frustrasjon i 2. omgang. Hjemmelagets klimaks med 3–3 i tredje overtidsminutt sørget for at dette, tross noe som vanligvis er et meget sterkt bortepoeng i Sevilla, føles ut som et smertelig tap.
De hvitkledde stormet ut fra startblokkene og tok over alt av initiativ etter pause. Liverpool ble presset langt tilbake og måtte nøye seg med å bare ta imot. Seks minutter tok det før den første reduseringen kom, før 2–3 ble et faktum fra straffemerket idet timen ble passert. Den siste halvtimen skjerpet Liverpool seg og kom til såpass gode muligheter at det kunne blitt scoret både ett og to bortemål til, men uten uttelling vedvarte Sevilla-presset. Og etter at klokka hadde passert 90 minutter og vel så det, kom utlikningen.

06. des 2017Liverpool vs Spartak Moskva 7-0

De røde fikk en drømmestart på kampen da Spartak laget et klønete straffespark. Tre mål før pause og to raske scoringer etter sidebyttet gjorde resten av kampen til en komfortabel festkveld på Anfield, der Spartak ble herset med mens de bare ventet på sluttsignalet. Hat-trick av Coutinho, scoringer av Mané og Firmino, før Salah satte prikken over i-en like på tampen med 7–0. Liverpool vant dermed sin Champions League-gruppe etter en maktdemonstrasjon.

14. feb 2018FC Porto vs Liverpool 0-5

Så fant endelig Sadio Mané scoringsformen. Senegaleseren gjorde hat-trick og var meget sentral da Porto ble slått hele 5-0. Mohamed Salah og Roberto Firmino scoret også. Andre omgang ble en ren oppvisning av Liverpool, med den ene flotte kontringen etter den andre, og seieren kunne faktisk ha blitt enda større. James Milner kunne bokføre to assist til i Champions League, og ble da spilleren med flest bassist i turneringen. Tørr vi minne om at de to gangene tidligere som Liverpool har vunnet i Portugal, har de også gått hen og vunnet Europacupen? Det skjedde både i 1978 og 1984. Dette var den portugisiske klubbens største hjemmenederlag i Champions League noen gang.

06. mars 2018Liverpool vs FC Porto 0-0

Målløst og ingen spenning på Anfield betød at målfesten i Porto sendte Liverpool til kvartfinalen i Champions League.
Liverpool skapte mest, var nærmest scoring og hadde ballen mest, uten å gire opp i tredje eller sprudle. Porto hadde på sin side lite å by på mot et velorganisert vertskap, og det så aldri ut som om de hadde et fnugg av tro på en snuoperasjon.
I stedet lot Liverpool klokka jobbe mens de styrte store deler av kampen.

04. apr 2018Liverpool vs Manchester City 3-0

Kveldens forventninger var enorme, og Liverpool leverte til de høyeste grader. Høyt press, energisk fotball og tre utsøkte mål ved Salah, Oxlade-Chamberlain og Mané i løpet av en periode på 19 minutter i 1. omgang ble fulgt opp med bunnsolid, oppofrende forsvarsarbeid etter pause. Manchester City hadde ballen klart mest, og særlig i 2. omgang fikk de styre, men likevel maktet ikke Premier Leagues mestscorende mannskap å sette Karius på nevneverdige prøver i jakten på redusering. For en opptreden, for noen mål og for en kveld!

10. april 2018Manchester City vs Liverpool 1-2

For et lag... Fantastiske Liverpool ble kjørt vanvittig i den første omgangen. De helrøde fikk en verst mulig start, med baklengsmål før to minutter var spilt. Men det de gjorde i den andre omgangen er helt fantastisk! Laget fikk mer ro over spillet sitt, forsvarte seg godt, og gjorde det de er best på i denne turneringen: score mål.
Først scoret Mohamed Salah på det som var en fantastisk kontring, med en utsøkt avslutning. Hans 39. mål denne sesongen. Deretter gjorde Roberto Firmino det han som spiss er best på i verden: vinne igjen ballen i gunstige posisjoner. Han tok den med seg, og satte den utagbart bak sin landsmann Ederson. Liverpool er klare for sin første semifinale i Champions League på ti år!

24. april 2018Liverpool vs AS Roma 5-2

Mohamed Salah var involvert i fire mål, to scoret han selv og på to var han nest sist på ballen. Roberto Firmino scoret også to ganger, og var også nest sist på to av Salahs mål. De siste av de fantastiske tre foran, Sadio Mané kom også på scoringslista i det som så ut som en triumfferd på Anfield. Salah forlot banen etter 74 minutter til sang og stående applaus, men fra benken kunne han se at kampen langt fra var over.Ni minutter før slutt reduserte Roma ved Dzeko. Så fikk de straffe fem minutter før slutt, da et skudd gikk i armen på James Milner. Det satte Perotti sikkert i mål fra krittmerket til 5-2. Men til tross for de to seine reduseringene hadde Liverpool et fantastisk utgangspunkt når veien fører til Roma. Et stort skår i gleden at Alex Oxlade-Chamberlain måtte ut med skade etter 18 minutter.

02. mai 2018AS Roma vs Liverpool 4-2

For en dramaturgi, for en kamp, for et lag, for en semifinale! Liverpool er videre etter 7–6 sammenlagt mot Roma, og skal møte Real Madrid i Champions League-finalen i Kiev 26. mai!
Det ble straks mer nervepirrende etter at Dzeko utliknet kort tid etter pause, for i likhet med oppgjøret på Anfield traff Roma blink to ganger på tampen også her. Nainggolan satte inn ledermålet på et flott langskudd via stolpen, før han hamret inn 4–2 på straffe langt ut i overtiden, men etter Liverpools to mål før pause måtte vertene altså ha fem for å få ekstraomganger, og dommeren blåste av rett etter den siste scoringen.
Gjennom 2. omgang slet gjestene i lange perioder med å holde Dzeko og romerne unna sjanser. Den aller siste innspurten til vertene kom for sent, og nå kan Liverpool-spillerne og -fansen se frem til kampen om klubbens sjette trofé i den gjeveste europacupen! Allez, allez, allez!