Største borteseier i Europa noen gang

Liverpool var fullstendig overlegne mot Maribor.

Tirsdag 17.okt 2045 (Champions League) - Viasat Xtra / Viasport 1 / Viaplay / Tilskuere: 12506 / Dommer: Viktor Kassai

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolMariborCL3-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Torbjørn FlatinLoris Karius 6

Vel, behøvde han å gjøre noen skikkelig redning? Ordnet greit opp i det lille han hadde å gjøre.

Trent Alexander-Arnold 7

Var vel så der i 90 minutter, med brukbar defensiv kontroll uten å ta særlig sjanser framover. Får en «oppjustering» med scoringen som bare styrket Liverpools rekordsifre.

Joël Matip 6

Bortsett fra en periode på rundt et kvarter, etter raske 0-3, hvor Maribor prøvde litt helhjertet angrepsspill, ble dette en walk in the park for den elegante stopperen.

Dejan Lovren 6

Med en rolig dag bakover ante nok Dejan at han endelig kunne komme på scoringslisten igjen, men det ble bare nesten da han var framme på dødballer.

Alberto Moreno 7

Bra kamp igjen fra vår «comeback kid» på venstrebacken. Fint forspill til 4-0, aggressiv i sitt forsvarsspill og gjorde også et par virkelig helhjertede løp og taklinger.

James Milner 7

Veteranen har ikke lagt skjul på at han helst spiller på midtbanen, og la inn en bra søknad om mer spilletid her. Var aktiv og involvert i mange sjanseskapende angrep.

Emre Can 7

Kunne vært unnskyldt for å ta det litt piano i ankerrollen mot en så underlegen motstander, men Emre var bra skrudd på i dag og viste fysikk og aggressivitet.

Georginio Wijnaldum 6

Gjør ting enkelt, og gikk på mange løp inn i motstanderens straffefelt hvor han også kom til sjanser. Virker fortsatt ikke helt å ha funnet tilbake til formen fra forrige sesong.

Mohamed Salah 9

Hvor mange scoringer kunne Salah hatt? Med det er Mo, han kommer til sjanser og setter noen av dem, men var et konstant uromoment for Maribor den tiden han var på banen. Banens beste i konkurranse med Coutinho, etter vår oppfatning.

Roberto Firmino 8

Scoret to ganske typiske mål for en spiss i kveld, og det var vel en god stund siden. Ikke helt med samme turbo som Salah, men likevel flere nummer for stort for forsvaret til slovenerne.

Philippe Coutinho 9

Når han bestemte seg var han på et høyere nivå enn noen andre ute på banen, og det var nokså ofte. Kampens flotteste mål og en mengde med fine detaljer.

Alex Oxlade-Chamberlain 6

Startet heller svakt igjen, da Klopp ga han mer enn en halvtime opplagt i håp om at en scoring kunne gi ham sårt tiltrengt selvtillit. Forhåpentligvis er det nettopp det som skjedde.

Dominic Solanke

Litt synd at han ikke fikk flere minutter ute på banen når kampen likevel var vunnet. Skulle nok gjerne vært en av dem som scoret for første gang med en liverbird på brystet, men kanskje det kommer mot samme motstander på Anfield?

Daniel Sturridge

Honnør til den gamle goalgetteren for å velge å spille fram bedre plassert Oxlade heller enn å prøve selv.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Maribor (4-2-3-1)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Med 7-0-seier satte Liverpool ny rekord for største borteseier noen gang i Europa, og det var en maktdemonstrasjon i Slovenia. 

  Liverpool føk ut av startblokkene med scoring i det 4. minutt. Hele kampen handlet utelukkende om Liverpool, og det var tydelig klasseforskjell på lagene. 

  Dette er en kamp Jürgen Klopp kan ta med seg veldig mye positivt fra, naturligvis. Det er akkurat slik man ønsker at Liverpool skal spille hver gang mot svakere motstand – motsatte bevegelser, hurtig pasningsspill og kontante avslutninger. Når Liverpool gjør det, er det ingen som henger med! 

  Med unntak av én dødball, hadde Liverpool stålkontroll i forsvar denne kampen. Maribor hadde ingenting å komme med de gangene de prøvde – litt på grunn av kvalitetsforskjellen, og litt fordi Liverpool var gode bakover. 

  Det er imidlertid angrepsrekken som stjeler overskriftene denne kampen. Salah, Firmino og Coutinho skinte gjennom hele kampen. I tillegg scoret Oxlade-Chamberlain sitt første mål i Liverpool-trøye da han kombinerte fint med Sturridge. 

 2. Andre omgang

 3. Dommeren blåser av90'

  Ny rekord!Før kampen var den største borteseieren i Europa 5-0. Nå er den 7-0! I Russland har Spartak også slått Sevilla 5-1.
 4. Enda en scoring! Målscorer: Trent Alexander-Arnold (Assist: Philippe Coutinho)90'

  Langskudd av Alexander-ArnoldCoutinho dribler seg inn i banen, og slipper den til Alexander-Arnold. Han fyrer til fra 25 meter. Ballen går via hånden til Suler og i mål!
 5. Gult til Hotic Dino Hotić89'

  Han feller Emre Can.
 6. Ox scorer! Målscorer: Alex Oxlade-Chamberlain (Assist: Daniel Sturridge)86'

  Blir spilt alene med keeperDer scorer Oxlade-Chamberlain sitt første mål for Liverpool! Han plukker opp en feilpasning hos Maribor, spiller den til Sturridge som igjen spiller Ox alene med keeper. Der gjør han ingen feil, og setter den i hjørnet!
  GettyImages-862502960.jpg
 7. Alexander-Arnold felles82'

  Høyrebacken slår ballen forbi Maribor-spilleren, men blir dyttet overende når han løper forbi. Liverpool tar heller et kort frispark enn å legge inn.
 8. Bytter inn toppscoreren Inn: Jasmin Mešanović (Ut: Damjan Bohar)81'

  Maribor setter innpå Mesanovic, som er toppscorer i hjemlig serie med fire mål.
 9. Maribor henger bare ikke med Blaž Vrhovec80'

  Utsøkt av CoutinhoCoutinho med en perfekt vending, og Vrhovec henger bare ikke med. Coutinhos skjorte står ut som et flagg i en storm.
 10. Ny mulighet for Liverpool79'

  Flott forarbeidMilner dribler fint, og legger inn på bakerste til Coutinho som får headet. Det blir imidlertid blokkert. Scorer Liverpool ett til her, blir det den største borteseieren noen gang i Champions League!
 11. Så nær, Ox!76'

  Fin driblingHandanovics elendige utspill går rett i beina til Ox. Han dribler av Suler enkelt som bare det, men Handanovic er med på det harde skuddet i nærmeste hjørne.
 12. Spilletid for Solanke Inn: Dominic Solanke (Ut: Georginio Wijnaldum)76'

 13. Fint initiativ fra Alexander-Arnold73'

  Vi har ikke sett mye til supertalentet fremover denne kampen, men han gjør det bra når han fosser fremover og spiller til Sturridge. Sturridge blir imidlertid dyttet bort av store Suler.
 14. Firmino går av Inn: Daniel Sturridge (Ut: Roberto Firmino)68'

  Meget god kamp av Firmino! En mulighet til å vise seg frem for Sturridge nå.
 15. En slags mulighet for Maribor67'

  Tavares slår en flott gjennombruddspasning, men Alexander-Arnold kommer seg fort på riktig plass og tvinger Maribor til å spille bakover.
 16. Enveiskjøring64'

  Alt spill foregår på Maribors tredjedel. Til slutt ender ballen hos Milner som prøver en overstegsfinte, men han mister ballen og lager frispark. Pusterom for vertene.
 17. Maribor bytter Inn: Dino Hotić (Ut: Martin Kramarič)58'

 18. Maribor bytter Inn: Aleks Pihler (Ut: Valon Ahmedi)58'

 19. Kan score med første berøring Alex Oxlade-Chamberlain57'

  God mulighetMoreno legger inn, og ballen detter ned hos innbytter Oxlade-Chamberlain. Slapt forsøk på volley.
 20. Tomålsscoreren går av Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Mohamed Salah)56'

  Her får du en mulighet til å vise deg frem, Ox!
 21. Øker ledelsen! Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Philippe Coutinho)54'

  Etter dødballCoutinho slår et frispark i innleggposisjon, og Firmino stusser den videre til bakerste hjørne. Fin heading av brasilianeren!
  GettyImages-862493284.jpg
 22. Bra frispark53'

  Coutinho skyterBrasilianeren får muligheten fra 24 meter, men keeper redder bra.
 23. Eventyrlig mulighet Georginio Wijnaldum52'

  Det er vakkert spill!Liverpool spiller Playstastion-fotball på midtbanen, og det ender med en utsøkt stikker fra Salah til Firmino. Han legger den igjen i feltet til Wijnaldum, men han sklir i avslutningsøyeblikket. Meget stor sjanse.
 24. Corner-bonanza51'

  Denne gangen blir en gjennombruddspasning tuppet til corner. Handanovic forlenger den videre i feltet, og Lovren klarer nesten å heade nedfallsfrukten inn på bakerste.
 25. Coutinho med corner48'

  Liverpool opprettholder presset, og et innlegg fra Moreno blir blokkert. Coutinhos corner faller imidelrtid ned med snø på, og blir enkelt headet unna.
 26. Corneren er svak46'

  Den heades enkelt unna, men ender hos Moreno i returrommet. Han skyter utenfor.
 27. Corner med en gang46'

  Det går bare 17 sekunder fra Maribors avspark til Liverpool får corner.
 28. Pausereferat

  Det er akkurat slik man ønsker å se Liverpool mot svakere motstand. Det er motsatte bevegelser i fleng, og ikke minst presisjon og ro i de avgjørende øyeblikkene. Klasseforskjellen på lagene er veldig tydelig, og med en gang Liverpool skrur på turboen er Maribors forsvarere borte. 

  Samtlige i angrepsrekken har notert seg på scoringslisten, og samtlige har spilt en meget bra omgang. Forsvaret har også hatt full kontroll, med unntak av én dødballsituasjon mot slutten av omgangen. 

  Her blir det spennende å se om Jürgen Klopp ønsker å gå for å slå rekordseieren 8-0 mot Besiktas, eller om han ønsker å spare på kruttet foran den viktige kampen mot Tottenham i helgen. 

  Til pause står det 1-1 mellom Spartak og Sevilla i Russland. 

 29. Første omgang

 30. Lagene går til pause45'

  Her har det rett og slett vært klasseforskjell! Strålende omgang av Liverpool.
 31. Coutinho dribler Martin Milec45'

  Milec henger ikke med når Coutinho vender ham bort, og drar ham i trøyen. Enkel avgjørelse for dommer.
 32. Stor sjanse for Liverpool Philippe Coutinho44'

  Coutinho dribler seg innover i banen på sedvanlig vis, og skyter i lengste. Handanovic redder, og Firmino får ikke stokket beina når returen detter ned hos ham.
 33. Liverpool går rett i angrep Roberto Firmino43'

  Firmino blir spilt gjennom, men har en vanskelig jobb fra skrått hold. Handanovic redder skuddet.
 34. God sjanse for Maribor Marko Šuler42'

  Etter dødballMidtstopper Suler får stå helt umarkert etter et frispark på midtbanen. Han header utenfor fra sju meter.
 35. 0-4! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Alberto Moreno)39'

  Hvem scorer?Coutinho med en utsøkt stikker til Moreno. Venstrebacken legger den fint inn på åpent mål til både Firmino og Salah! Det er vanskelig å se hvem som er på, men UEFA noterer Salah som målscorer.
  GettyImages-862480112.jpg
 36. Nok en avslutning38'

  Firmino er sterk når han vinner ballen etter et langt oppspill. Coutinho klarer på et eller annet vis å drible to Maribor-spillere inne i 16-meteren, men avslutningen blir blokkert.
 37. Salah forsøker på halv volley32'

  Ballen spretter når Salah tar den imot, og han skyter på halv volley fra 17 meter. Han får bra klem, men den går ikke langt nok til siden. 39 år gamle Handanovic er fryktelig sent oppe igjen når han skal plukke returen.
 38. Avslutning av Maribor28'

  Venstreback Miler drar av Alexander-Arnold, men må avslutte med det svakere høyrebeinet. Karius redder trygt og enkelt.
 39. Scoring annullert Mohamed Salah27'

  Riktig avgjørelseSalah stikker i bakrom, og setter ballen fint i mål alene med keeper. Reprisene viser at han var noen få centimeter i offside. Korrekt av linjedommer.
 40. Her har Liverpool full kontroll25'

  Det er virkelig bare ett lag på banen her. Spørsmålet er om Liverpool vil kjøre på for en skikkelig storseier, eller om de ønsker å spare krefter. Hjemmefansen skal ha for å lage voldsomt trøkk på stadion!
 41. Lekestue! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)20'

  Enkel scoringLiverpool vinner ballen høyt i banen, og Firmino slår en fin stikker til Salah. Alene med keeper setter lynvingen den enkelt som bare det. Lekestue!
  GettyImages-862469642.jpg
 42. Moreno på sugende løp16'

  Moreno fosser frem i angrep, og Coutinho finner ham med en flott stikker. Han blir presset i avslutningsforsøket, og skuddet går i nettveggen. Liverpool kjører over Maribor!
 43. Milner på farten igjen15'

  Den skal sitte!Etter en corner blir James Milner spilt fri langs høyreflanken. Han finner Firmino, som prøver å flikke den i mål med hælen. Stor sjanse for Liverpool.
 44. Fantastisk mål! Målscorer: Philippe Coutinho (Assist: James Milner)13'

  Den er ikke lett!James Milner får ballen på løp langs høyreflanken, og legger flott tilbake i feltet. Ballen spretter like før Coutinho kommer på den, men den lille magikeren plasserer den flott i hjørnet. Vakker scoring av Liverpool!
  GettyImages-862466768.jpg
 45. Maribor står høyere med laget11'

  I åpningsminuttene satte hjemmelaget inn presset bak midtbanen, men prøver nå å stå høyere. Liverpool har mye ball, men pasningsspillet lugger litt.
 46. Ender med avslutning James Milner7'

  Salahs corner heades unna, og Liverpool vinner ballen i returrommet. Der står Milner, som vender av en mann på flott vis, men avslutningen med venstre blir enkel for Handanovic.
 47. Corner til Liverpool7'

  Salah kjemper frem en corner i duell med Sular.
 48. Firmino scorer! Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Mohamed Salah)4'

  Fantastisk start på kampen!Liverpool utnytter en feilpasning fra Maribor, og Salah kjemper ballen med seg videre når han blir sklitaklet langs høyresiden. Han finner Firmino, som enkelt kan sette inn 1-0!
  GettyImages-862466798.jpg
 49. Kampen er i gang!1'

  Liverpool tar avsparkLiverpool spiller i oransje, Maribor i lilla. Voldsomt liv på Stadion Ljudski vrt før kampstart.
 50. Før kampen

  Liverpool besøker slovenske NK Maribor på Stadion Ljudski vrt, som har plass til om lag 12 900 mennesker. Etter uavgjort mot både Spartak og Sevilla trenger Liverpool sin første seier i gruppespillet. 

  Endringene i forhold til laget som spilte mot Manchester United er at Karius kommer inn for Mignolet, Alexander-Arnold inn for Gomez og Milner inn for Henderson. 

  Maribor spilte 1-1 i det som var en jevn kamp hjemme mot Spartak Moskva i første runde. Mot Sevilla i Spania fikk lilleputten det tøft, og tapte 0-3. En av Maribors viktigste spillere, Luka Zahovic, er ikke med i kamptroppen. 

  I den andre kampen i Gruppe E spiller Spartak hjemme mot Sevilla. Status i gruppen er nå at Sevilla har fire poeng, Liverpool og Spartak har to, mens Maribor er ett. 


Skrevet av: Arve Corneliussen
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.11.2019 kl 15:24

Både Salah og Robertson mister lørdagens kamp

Duoen sliter med ankelskader.

+
20.11.2019 kl 13:18

Se så langt de har kommet på Liverpools nye treningsanlegg

Neste sommer skal Liverpools spillere få boltre seg på dette anlegget.

+
20.11.2019 kl 10:40

– En uforglemmelig kveld

Gini Wijnaldum om hattricket.

+
20.11.2019 kl 10:02

– Pappa, jeg vil dra på kamp igjen i morgen og score

Mohamed Salah om hvordan datteren hans reagerte på å få applaus på Anfield etter sesongens siste hjemmekamp.

+