For et lag – Liverpool er i semifinalen!

Liverpool er klare for sin første semifinale i Champions League på ti år.

Tirsdag 10.apr 2045 (CL) - Viasport 1 / Viasat Ultra HD / Viaplay / Tilskuere: 53461 / Dommer: Antonio Mateu Lahoz (SPA)

Tidligere oppgjør
Manchester..LiverpoolPL5-0Referat
LiverpoolManchester..PL4-3Referat
LiverpoolManchester..CL3-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Dejan Lovren

Vurdert av: Marius RabbenLoris Karius 7

Lite å gjøre med det tidlige baklengsmålet, men kalddusjen hemmet ikke 24-åringen, som hadde mye ballkontakt, særlig med beina, og opptrådte autoritært i boksen. Roet ned og brukte tid med kula da sjansen bød seg. Ble ikke satt på mange store prøver tross langvarig City-press. Ny komfortabel opptreden av sisteskansen.

Trent Alexander-Arnold 7

Igjen bidro han sterkt til en tung kveld for Sané, tross et gult kort allerede før halvtimen. Tøff, direkte og uredd i duellene, og han gjør nok en gang en voksen opp på den store scenen. Tas ut etter 82 minutter.

Virgil van Dijk 7

Marerittstart da ha ble presset og slo vekk ballen i forkant av åpningsmålet, noe som trekker ned. Men Virgil fant seg raskt til rette igjen og viste seg som den granittblokka han er. Utilnærmelig i lufta og smart i én-mot-én-situasjoner. Fikk et merkelig kort mot seg etter 65 minutter uten at det preget ham nevneverdig videre.

Dejan Lovren 9

Hadde tidlig en sen takling på Sterling, men han slapp unna kort og fortsatte kampen på en glimrende måte. God og effektiv i de aller fleste kroppsdueller, han gjorde ting enkelt med ballen, og det var Lovren på sitt beste da han kastet seg inn og fikk avverget noen situasjoner i grevens tid, både før og etter pause. Liverpools beste!

Andy Robertson 7

Slet i flere av duellene med Bernardo før pause, og hadde generelt en vanskelig 1. omgang med slurv i farlig område, særlig med avleveringene, men skotten hevet seg betraktelig og fremsto etter hvert smart og bestemt i dueller.

James Milner 8

Ting så ut til å gå litt vel fort i starten, men veteranen jobbet seg inn i det og markerte seg med noen susende, bra taklinger. Særlig etter pause så Milner aldri ut til å bli sliten, og ikke overraskende var det ingen løp mer enn Milners 13,5 km i kveld. For en arbeidsmaskin!

Georginio Wijnaldum 8

Den defensive rollen på midten passer ham bedre og bedre. Gini fortsatte sin gode form og imponerte på Etihad. Før pause ble det riktignok litt vel dypt, men etter sidebyttet kom han til sin rett, fikk vist kvaliteter med ballen, og han leverte begge veier.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Slet med å prege spillet slik han er kapabel til, men var med begge veier og gjorde seg på ingen måte bort etter en heller anonym og vrien start. Avsluttet lagets beste angrep før pause, hadde en utsøkt pasning i forkant av utlikninga og så tidvis bra ut etter å ha fått en skjennepreken av manageren etter pause.

Mohamed Salah 7

Løp, pekte og slo ut med armene da han ikke fikk de bakromsballene han ønsket i åpningsomgangen. Ikke særlig med ballkontakt før pause, men var nådeløs og effektiv da sjansen dukket opp i 2. omgang. Fantastisk scoring som bortimot drepte Citys håp, og naturlig nok en spiller som stresset vertene hver gang ballen er i nærheten.

Roberto Firmino 8

I likhet med resten slet han i åpningsperioden, og han pådro seg gult i 34. minutt, men dette var en kamp der Firminos arbeidskapasitet etter hvert ble veldig synlig og viktig. Utrettelige løp tilbake stoppet flere skumle angrep gjennom kampen, og seiersmålet er noe som beskriver brassen tydelig: knallhard jobbing fremprovoserte en feil som Firmino utnyttet til det maksimale. Glimrende oppvisning! Tatt ut etter 81 minutter.

Sadio Mané 7

Uheldig da han sklei og pådro seg gult kort etter kvarteret, og var ubesluttsom da en sjelden angrepsmulighet i 1. omgang bød seg. Men etter sidebyttet spilte senegaleseren seg fantastisk opp og var en konstant plag for vertene. Involvert i utlikninga, løp og presset begge veier, og en viktig brikke til snuoperasjonen.

Ragnar Klavan

Kastet inn i midtforsvaret med ti minutter igjen.

Nathaniel Clyne

Kom innpå for Trent på høyrebacken på tampen.

Danny Ings

Inn i sluttminuttene. Løp og jaget den lille tiden han spilte.

Lagoppstilling
Manchester City (3-1-3-3)Liverpool

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  For et lag... Fantastiske Liverpool ble kjørt vanvittig i den første omgangen, men det de gjør i den andre omgangen er helt fantastisk!

  Laget fikk mer ro over spillet sitt, forsvarte seg godt, og gjorde det de er best på i denne turneringen: score mål.

  Først scoret Mohamed Salah på det som var en fantastisk kontring, med en utsøkt avslutning. Hans 39. mål denne sesongen. Deretter gjorde Roberto Firmino det han som spiss er best på i verden: vinne igjen ballen i gunstige posisjoner. Han tok den med seg, og satte den utagbart bak sin landsmann Ederson.

  Liverpool er klare for sin første semifinale i Champions League på ti år – nyt det!

 2. Andre omgang

 3. Det er over – Liverpool er videre!90'

  For et lag!
 4. You'll Never Walk Alone runger over Etihad90'

  Samtidig som dommer viser to minutt tillegg.
 5. Salah er ferdigspilt Inn: Danny Ings (Ut: Mohamed Salah)89'

 6. Blokkerer og blokkerer87'

  City slår innlegg på innlegg, og Liverpool rensker unna.
 7. City har gitt opp85'

  City ser ut til å ha gitt opp denne kampen. Liverpool forsvarer seg glimrende, og det er tafatt det City kommer med. En fantastisk prestasjon det Liverpool har gjort i andre omgang her.
 8. Sjokkmeldinger fra den andre kampen83'

  Liverpool forsvarer seg godt her – men fra den andre meldingen kommer det svært overraskende meldinger. Roma leder 3-0, og er akkurat nå videre, på Barcelonas bekostning!
 9. Clyne inn Inn: Nathaniel Clyne (Ut: Trent Alexander-Arnold)82'

  Erstatter Trent Alexander-Arnold på slutten.
 10. Her kommer Ragnar! Inn: Ragnar Klavan (Ut: Roberto Firmino)82'

  Klopps første bytte.
 11. City har ballen i nettet81'

  Sané slår til Gundogan som scorer – men førstnevnte var nok en gang i offside.
 12. Nå er det bra trøkk fra 2700!80'

  Fantastisk lyd fra de tilreisende fra Liverpool. Allez allez allez!
 13. Roberto Firmino gjør det! Målscorer: Roberto Firmino77'

  Fantastiske, utrolige Roberto Firmino gjør det!Helt ut av ingenting scorer den fantastiske brassen! Otamendi spiller ballen rett i Firmino fra spiss vinkel. Han tar den med seg, og setter den helt inne med stolpen. Fantastisk avslutning fra en fantastisk spiller!
 14. Ikke samme trykk76'

  Luften ser ut til å ha gått litt ut av City nå. De angriper, har ballen, men ser ikke ut som de gjorde i den første omgangen. Kom igjen nå Liverpool – hold ut det siste kvarteret!
 15. Nytt bytte Inn: Ilkay Gundogan (Ut: Bernardo Silva)74'

 16. Like over!70'

  Laporte banker til – via Lovren og like over. Bra sjanse for City.
 17. Liverpool har løftet seg69'

  Guttene i helrødt spiller langt bedre nå. Gini Wijnaldum har løftet seg stort, og Liverpool klarer å holde på ballen på en helt annen måte enn i første.
 18. Her kommer Agüero Inn: Sergio Aguero (Ut: David Silva)66'

 19. Van Dijk får det gule Virgil van Dijk66'

  Virgil van Dijk er nede og gjør en helt grei takling på Raheem Sterling, som svarer med å omtrent sparke han mot ansiktet. Det er Van Dijk som får gult kort – og City frispark. Merkelig dømming, der skulle en tro det var Sterling som var ferdig for kvelden.
 20. Halvtimen gjenstår61'

  City har kommet til en avslutning ved Kevin De Bruyne, men Liverpool forsvarer seg langt bedre nå enn de gjorde i den første omgangen.
 21. Vi bare nevner det...57'

  Nå må Manchester City score fem...
 22. Salah!!!!!! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Sadio Mané)56'

  FOR EN SPILLER!En helt fantastisk kontring. Salah spilles opp i mellomrommet, spiller til Mané som slår tunnel på Laporte og kommer inn i feltet. Der stoppes han av Ederson, men Ederson må gi retur – der er Mohamed Salah som chipper inn 1-1!
 23. Fantastisk returløp! Roberto Firmino55'

  Roberto Firmino spurter over hele banen, løper opp Kevin De Bruyne og vinner ballen. Fantastisk jobbing av brasilianeren!
 24. Arteta styrer nå53'

  Med Pep Guardiola på tribunen er det nå Mikel Arteta som sitter i den stolen på City-benken. Den tidligere Everton og Arsenal-midtbanespilleren er Peps assistent.
 25. Roligere start på andreomgang50'

  De første fem minuttene har, heldigvis, ikke vært så intense som de første fem i den første omgangen.
 26. Pep er sendt på tribunen46'

  Pep Guardiola er sendt i garderoben for kjeftingen sin på dommer da han blåste av for pause.Den andre omgangen er i gang. Kom igjen nå Liverpool!
 27. Pausereferat

  En førsteomang man er svett av – og ikke fordi Liverpool har storspilt. Manchester City har vært best og kjørt kampen fullstendig. De helrøde fikk en verst mulig start, med baklengsmål før to minutter var spilt. 

  City har vært best over hele banen, og vunnet det som er av dueller og andreballer. Bølge etter bølge, angrep etter angrep. De har truffet stolpen, og fått et svært merkelig mål annullert for offside – der ballen så ut til å komme fra James Milner.

  Det gledelige var det aller siste som skjedde i omgangen, som viste hvor farlige Liverpool kan være bare de får litt rom. En strålende kontring med Firmino, Salah og Oxlade-Chamberlain som endte med at sistnevnte rundet keeper og skjøt over fra spiss vinkel.

  Fortsetter City som dette vil de får flere mål, og da må Liverpool rett og slett få det bortemålet, om ikke flere...

 28. Første omgang

 29. Dommer legger til 0 sekunder!45'

  Det skal Liverpool være glade for, for her har de brukt mye tid på dødballer!
 30. Så nære! Alex Oxlade-Chamberlain45'

  Liverpool er så nære, så nære!En kjempekontring med Salah, Firmino og Oxlade-Chamberlain! Sistnevnte runder keeper og skyter over fra skrå vinkel. Der er Liverpool så nære, så nære!
 31. Offsidemål! Leroy Sane42'

  Nå skjer det mye her. Loris Karius er ute og bokser, ballen havner tilbake til Leroy Sane som setter ballen i mål. HELDIGVIS er han offside.
  GettyImages-944378904.jpg
 32. Stolpetreff! Bernardo Silva41'

  Liverpool reddes av stolpen!Bernardo Silva banker til. Ballen går via en mann, forbi en utspilt Loris Karius og i stolpen.
 33. Chamberlain skyter41'

  Liverpool med en sjelden kontring med fem mann. Firmino finner Alex Oxlade-Chamberlain som skyter rett på keeper fra bra posisjon. En sjelden sjanse.
 34. City vinner alt av andreballer39'

  City vinner dessverre det som er av andreballer for øyeblikket, og kan kjøre bølge etter bølge.
 35. Stor sjanse Bernardo Silva37'

  Kevin De Bruyne med en nydelig ball til Bernardo Silva inne i feltet. Han skaffer seg plass og prøver å legge den i lengste kryss. Via Andy Robertson og like utenfor.
 36. Småfarligheter36'

  City og David Silva har kommet til svært mange innlegg inne i boks. Heldigvis har det gått bra til nå – men det er skummelt hele tiden.
 37. Nytt gult kort Roberto Firmino34'

  De gule kortene kommer veldig tett nå. Denne gang er det til Roberto Firmino som hindrer Kevin De Bruyne og stopper en kontring.
 38. Liverpool vinner en corner33'

  For en sjelden gang tar Liverpool City litt i ubalanse. Det ender med en ball spilt til Trent Alexander-Arnold som får hjørnespark. Det spørs om ikke en bedre ball kunne gjort det litt farligere.
 39. Tung første halvtime31'

  Alt har handlet om City her den første halvtimen. De helrøde har blitt kjørt skikkelig og får aldri etablert noe spill.
 40. Bernardo Silva får gult Bernardo Silva30'

  Det ser ut som han får det gule kortet for klaging.
 41. Alexander-Arnold får gult Trent Alexander-Arnold29'

  Trent blir lurt og holder igjen Leroy Sané. En tung kamp å spille med gult i 60 minutter.
 42. Karius nede og redder26'

  Kevin De Bruyne kommer til skudd fra 20 meter. Karius er fint nede og redder.
 43. Får smake egen medisin24'

  City lar ikke Liverpool spille seg ut, og snapper ballen på Liverpools banehalvdel når de prøver. LFC får på mange måter smake sin egen medisin her nå.
 44. Voldsomt press19'

  Dette er ikke moro å se på.City står nå inne på Liverpools banehalvdel med hurtige kombinasjoner, og de helrøde henger ikke med. Det blir farlig gang på gang.
  GettyImages-944380954.jpg
 45. City kjører kampen18'

  Det er Manchester City som har ballen og styrer spillet her nå.
 46. Sané skyter17'

  City med en smart frisparksposisjon som ender med at Sane får skutt fra 17 meter. Via en mann og ut til corner.
 47. Lovren klipper ned Sterling16'

  Dejan Lovren klipper ned Raheem Sterling og City har frispark i meget god innleggsposisjon.
 48. Ederson får det gule Ederson Moraes14'

  Ederson får gult kort for dyttingen av Mané etter situasjonen.
 49. Mané får gult Sadio Mané14'

  Sadio Mané sklir inn i Nicolas Otamendi etter en duell og det ropes på rødt kort. Han får det gule.
 50. Vinner et hjørnespark9'

  Liverpool har løftet seg litt nå etter sjokkstarten, og vinner et hjørnespark. Det ender i et meget godt slått innlegg fra Alexander-Arnold, men ingen kommer på.
 51. Van Dijk ønsket frispark5'

  Reprisene fra scoringen viser at Virgil van Dijk kanskje hadde en god sak da han ønsket frispark før han spilte feilpasningen sin. Raheem Sterling går hardt i han der.
 52. Må bevare roen nå...4'

  Liverpool må holde roen og spille seg inn igjen i denne kampen. Dette var så absolutt den verste mulige starten en kunne ha fått.
 53. Marerittstart! Målscorer: Gabriel Jesus (Assist: Raheem Sterling)2'

  Så skjer det som ikke skal skje...Virgil van Dijk blir presset og slår en dårlig pasning som brytes. Fernandinho finner Sterling som spiller Jesus som scorer sikkert alene med Mignolet.
  GettyImages-944366150.jpg
 54. City med tre mann bak2'

  Det ser ut til at producer har truffet på hvilken formasjon City spiller. Det er tre bak, fire på midten og tre oppe.
 55. Mané med farlig takling1'

  Sadio Mané treffer Kevin De Bruyne på leggen og City får frispark i farlig innleggsposisjon.
 56. City setter i gang kampen1'

  Manchester City setter i gang kvartfinalen – kom igjen Liverpool!
 57. Piping på Champions League-hymnen1'

  Som vanlig piper de på Champions League-hymnen på Etihad Stadium. Nå er vi snart klar for avspark her.
 58. Lagene entrer banen1'

  Hjemmesupporterne har fått flagg på setene, som nå viftes i hvitt og lyseblått. Lagene er i ferd med å entre banen.
 59. Før kampen

  Det er klart for den største og viktigste kampen i sesongen 2017/18 så langt. Liverpool drar til Manchester City med et fantastisk utgangspunkt. Ledelsen er 3-0, og City fikk ikke med seg noen bortemål fra Anfield. Men en semifinaleplass er på ingen måte i boks, for motstanderen er det desidert beste laget i England denne sesongen. Kanskje det beste i Europa.

  Jürgen Klopp har en del utfordringer. Kaptein Jordan Henderson er suspendert, Emre Can er ute for sesongen, og det samme er Joel Matip og Adam Lallana. Joe Gomez mister denne kampen. Trent Alexander-Arnold spilte karrierens hittil beste kamp i det første oppgjøret, og må spille på samme nivå også i kveld dersom laget skal ta seg videre.

  Manchester City sparte Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus og Sergio Agüero mot Manchester United, og har ingen offensive spillere på skadelisten. Aymerick Laporte og Kyle Walker fikk hvile hele kampen, da de lyseblå muligens presterte årsbeste i førsteomgang, men kollapset i andreomgang og tapte mot erkerivalen.

  Forhåpentligvis er Mohamed Salah helt skadefri, og kjenner ikke til lyskeproblemene som gjorde at han forlot banen tidlig i andreomgang for seks dager siden.

  Klopp og Virgil van Dijk har begge sagt at laget skal angripe denne kampen som at det er 0-0, og angripe Manchester City. Nå må vi bare krysse absolutt alt vi har for at dette går. Kom igjen Liverpool!

  Ingen overraskelser i Jürgen Klopps lagoppstilling. Gini Wijnaldum ser ut til å fortsette i rollen han spilte mot Everton, og erstatter suspenderte Henderson. Milner er kveldens kaptein. Kom igjen Liverpool!

  En som overrasker litt, er Pep Guardiola. Det er ingen tvil om at han går for det i kveld. Laget ser ut til å spille i en form for 3-5-1-1 formasjon, og han sparer ikke på skytset. Sergio Aguero sitter riktig nok på benken, men kort oppsummert stiller han med en høyreback, to midtstoppere og en defensiv midtbane. Ellers er det bare offensivt skyts. Dette skal bli en utfordrende kveld for de helrøde.


Skrevet av: Arild Skjæveland askjaeveland
Siste Til vår nyhetsoversikt
21.11.2019 kl 21:47

– Vi har klart å komme tilbake oftere enn vi ikke har greid det

Jürgen Klopp forteller at prosjektet med å bygge Liverpool-spillerne opp mentalt har pågått i lang tid.

+
21.11.2019 kl 19:09

Mourinho hyller Liverpools reaksjon etter nederlag

José Mourinho mener Liverpool har vist Spurs hvordan de bør takle forrige sesongs finaletap.

+
21.11.2019 kl 16:53

Salah og Robertson kan bli klare til helgen likevel

Bilder fra mandagens treningsøkt på Melwood gir håp om at duoen kan bli spilleklare til helgens borteoppgjør mot Crystal Palace.

+
21.11.2019 kl 15:57

Slik holder Liverpool fokus i den intense tittelkampen

Liverpool-kaptein Jordan Henderson forteller at spillergruppen er fast bestemt på at ingenting skal få distrahere dem i jakten på ligagullet.

+