Liverpool påførte Porto rekordnederlag

Sadio Mané (3), Mohamed Salah og Roberto Firmino sørget for at Porto ble knust hele 5-0 på Estadio do Dragao. Dette er den portugisiske klubbens største hjemmenederlag i Champions League noen gang.

Så fant endelig Sadio Mané scoringsformen. Senegaleseren gjorde hat-trick og var meget sentral da Porto ble slått hele 5-0. Andre omgang ble en ren oppvisning av Liverpool, med den ene flotte kontringen etter den andre, og seieren kunne faktisk ha blitt enda større. James Milner kunne bokføre to assist til i Champions League, og er nå den spilleren i Champions League denne sesongen med flest målgivende pasninger.

Tørr vi minne om at de to gangene tidligere som Liverpool har vunnet i Portugal, har de også gått hen og vunnet Europacupen? Det skjedde både i 1978 og 1984. Liverpool er i alle fall på god vei mot kvartfinale, med fem bortemål uten at Porto klarte å kvittere, foran returen på Anfield om tre uker.

53
Målscorer: Sadio ManéLiverpool scorer sitt tredje for kvelden.

Fantastisk kontringsfotball.

Salah spiller inn Firmino, som avslutter lavt. Keeper gir retur, og Mane setter ballen i det tomme buret.

69
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: James Milner)Ny fantastisk kontring gir ny scoring

Ny superkontring av gjestene. James Milner legger ballen lavt inn i feltet, og Roberto Firmino scorer enkelt. Meget bra av dommer som dømte fordel når Sadio Mane ble hodt i trøya på vei fremover. Det var senegaleseren som spilte fri Milner.

25
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Georginio Wijnaldum)Keepertabbe

Mané scorer

Herlig innsats av Wijnaldum som kriger ballen ut til Mané. Senegalseren skyter relativt midt på keeper, som glipper ballen under seg, og lærkula triller over streken.

29
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: James Milner)Liverpool scorer igjen

Milner skyter i stolpen.

Mohamed Salah plukker opp returen etter et flott skudd av Milner, og nærmest trikser inn 2-0 for Liverpool.

85
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Andy Robertson)Scorer sitt tredje for kvelden

Dundrer ballen i mål fra langt hold.

Sadio Mane mottar ballen fra Robertson, har Gomez i bedre posisjon, men velger å klinke til fra 20 meter og ballen suser inn i høyre hjørne.

10
FC Porto
Like over

Kampens første store sjanse.

Kjempesjanse til Porto, da et skudd fra Otavio treffer et Lovrens bein, forandrer retning og går like over tverrliggeren. Karius får hånd om den påfølgende corneren.

20
Mohamed SalahSpiller på tvers

Salah kommer fri.

Velger å spille isteden for å avslutte selv.

83
Sadio Mané (Andy Robertson)Like over

Andy Robertson med et nydelig innlegg til Sadio Mane. Senegaleseren setter ballen like over fra fint hold, da han blir litt presset av en forsvarsspiller.

Før kampen

Liverpool har møtt Porto i europacupsammenheng to ganger tidligere. I UEFA-cupen i 2000-01 sesongen vant Gerard Houlliers lag 2-0 på Anfield, etter å ha spilt 0-0 i Portugal.

Lagene møttes i gruppespillet i Champions League i 2007-08 sesongen. Da endte det 1-1 i Portugal, før Liverpool vant 4-1 på Anfield.

Liverpool har med andre ord aldri tapt en fotballkamp mot Porto.

Statistikken til Liverpool borte mot lag i Portugal er imidlertid ganske svak. To seire, tre uavgjorte og fem tap er fastiten før denne kampen.

Det har blitt tap på de to siste kampene i Portugal, mot Benfica i 2009-10, og Sporting Braga i 2010-11. Begge i Europa League.

Liverpools Emre Can og Portos Felipe er suspendert til dette oppgjøret.

Liverpools lag: Laget v Porto: Karius, Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson, Milner, Henderson, Wijnaldum, Mane, Salah, Firmino

Reserver: Mignolet, Gomez, Moreno, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Ings, Matip

Jordan Henderson starter som kaptein mot Porto. Jürgen Klopp gjør tre endringer på laget i forhold til startoppstillingen i Southampton. Dejan Lovren og James Milner kommer inn. Joel Matip og Alex Oxlade-Chamberlain henvises til benken, mens Emre Can altså er suspendert.

1Regnet høljer ned på Estadio do Dragao

Liverpool spiller i sine oransje bortedrakter.

Daniele Orsato blåser igang kampen. Gjestene tar avspark.

4Corner

Porto får kampens første hjørnespark.

4Offside

Ballen heades ut til cornertaker igjen, som er offside.

5Vertene angriper

Skaffer seg et innkast helt oppe ved hjørneflagget.

6Frispark

Marega dundrer inn i Van Dijk.

7Nydelig langpasning

Van Dijk sender Alexander-Arnold fri med en herlig langpasning, men angrepet renner ut i sanden.

10
FC Porto
Like over

12Skyter over

Andy Robertson forsøker seg fra distanse. Ballen sklir av venstrefoten, så det blir relativt ufarlig.

15Dårlig klarering

Men Van Dijk får ryddet unna ved andre forsøk.

15Bra langpasning i retning Mané

Men mottaket svikter for senegaleseren.

18Frispark

Mané går i bakken etter tøff behandling fra Hector Herrera.

20

21Hjørnespark

Det blåses tidlig når Milner slår inn.

22Det klareres

Robertson med et godt innlegg i retning Firmino, men Porto får ryddet unna når brasilianeren stuper fram.

22Corner

Robertson må gi bort et hjørnespark. Portos tredje.

25

Mané scorer

29

32Frispark for vertene

Et frispark i god posisjon blir dårlig slått, og ballen går over dødlinja.

34Nytt hjørnespark for Porto

Liverpool får ryddet unna, og kontrer. Mané ikke riktig presis nok i kontringen.

36Sterkt av Wijnaldum

Kriger på midtbanen og vinner ballen når Porto er på vei fremover.

37Godt stopperspill av Lovren

Bryter foran når Porto er på vei fremover.

39God defensiv jobb av Salah

Energisk returløp hvor han vinner ballen.

40Håpløst skuddforsøk

Firmino prøver lykken, men skuddet går langt over mål.

41Misforståelse

Wijnaldum slår i bakrom når Liverpool angriper, men ingen er med på notene, og ballen går over dødlinja.

44
FC Porto
Skyter rett utenfor

Kjempesjanse.

Porto med hurtige kombinasjoner, spiller ut Liverpool, før Soares skyter like utenfor.

45Milner spiller inn Salah

Men det vinkes for offside.

45Salah får frispark

Det er lagt til ett minutt i første omgang.

45Dommere blåser til pause

Karius spiller ballen oppover banen, og fløytesignalet lyder.

Pauserefereat

Liverpool åpnet kampen forsiktig, og trillet mye ball i forsvarsrekka. Det var derfor vertene som fikk initiativet fra start av, og skapte kampens første sjanse etter 10 minutter. Skuddet til Otavio gikk via beinet til Lovren og utmanøvrerte Karius fullstendig. Heldigvis for de oransje gikk ballen like over tverrliggeren.

Midtveis i omgangen begynte Liverpool å komme lenger frem i banen, og da kom det også to kjappe scoringer i det 25. og 29. minutt. Først var det Georginio Wijnaldum som kriget med seg ballen og sentret til en umarkert Mané ute til venstre. Han skjøt relativt midt på keeper, som slapp ballen under seg, og ballen trillet såvidt over streken. Bare fire minutter senere ropte Porto på frispark, men dommeren vinket spillet videre, og James Milner fikk ballen og klinket den i stolpen fra drøye 16 meter. Mohamed Salah plukket opp returen og trikset ut både keeper og en forsvarsspiller før han enkelt satte ballen i mål.

Etter scoringene kontrollerte Liverpool kampen, og hadde flere nesten-sjanser på gode kontringer. Like før pause fikk imidlertid Porto en kjempesjanse til å redusere, da godt kombinasjonsspill førte til at Francisco Soares ble spilt fri. Hans lave skudd gikk centimetre utenfor Karius sin høyre stolpe. Dermed kunne Liverpool gå til pause med ledelse 2-0 og to viktige bortemål på kontoen.

46Vertene starter de siste 45 minuttene

Går rett i angrep.

46
FC Porto
Vertene har gjort et bytte i pausen

Porto legger om til en mer ren 4-4-2-formasjon med to sterke angripere på topp.

52Milner sein på Ricardo

Får tilsnakk av dommeren.

53

56Ny Liverpool-kontring

Denne gangen er ikke Salah presis nok.

57Svak avslutning

Marega forsøker seg, men ballen spretter tamt inn til Karius.

61Høyt over

Porto med en avslutning langt opp på tribunen.

62
FC Porto
Porto gjør sitt andre bytte
63Glimrende forsvarsspill av Lovren

Stopper en Porto-overgang.

64Firmino litt for seint ute

Godt innlegg fra høyre fra Trent Alexander-Arnold.

66Porto får en mulighet

Innbytter Jesus Corono lurer Van Dijk, men innlegget går via Lovren til corner.

67Van Dijk header unna

Nederlenderen klarerer corneren langt på hodet.

68Full kontroll

Porto forsøker seg fra langt hold, men skuddet byr ikke på problemer for Karius.

Inn: Joël Matip (Ut: Jordan Henderson)Liverpool bytter også

Liverpool legger om til tre stoppere bak.

77Firmino header over

Etter at Robertson har headet et innlegg fra Salah inn i feltet.

79Alex Telles filmer

Dommeren vinker spillet videre. Utspark fra Karius.

87Håpløst skuddforsøk

Porto med et langskudd høyt opp på tribunen.

89Offside

Porto kommer til en sjanse, men avblåses korrekt for offside. You'll Never Walk Alone gjaller rundt Estadio do Dragao.