Liverpool påførte Porto rekordnederlag

Sadio Mané (3), Mohamed Salah og Roberto Firmino sørget for at Porto ble knust hele 5-0 på Estadio do Dragao. Dette er den portugisiske klubbens største hjemmenederlag i Champions League noen gang.

Onsdag 14.feb 2045 (CL) - Viasport 2 / Viaplay / Tilskuere: 47718 / Dommer: Daniele Orsato (ITA)

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolFC PortoCL0-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Sadio Mané

Vurdert av: Marius RabbenLoris Karius 7

En ny god opplevelse som Liverpools nye førstevalg mellom stengene. Riktignok var det nærmest oppsiktsvekkende lite å gjøre for Karius i kveld. Plukket noen innlegg uten problemer og ble ikke satt på store prøver. Noe smårusk i kommunikasjonen med van Dijk etter pause.

Trent Alexander-Arnold 7

Solid gjennomføring av scouseren. Holdt tempoet fra start og viste god hurtighet og hadde flere flotte taklinger. Overmannet Brahimi noen ganger, og var en herlig plageånd oppover på høyresiden.

Virgil van Dijk 8

Sjefsrollen bakerst blir stadig tydeligere; kjempen i midtforsvaret peker, roper og dirigerer, bretter ut spillet med flotte langpasninger og er dominant i de aller fleste dueller. Noe småslurv med enkelte klareringer i begynnelsen, og ble rundet i egen boks uten konsekvenser etter pause.

Dejan Lovren 8

Ny god oppvisning av kroaten. Vartet opp med en strålende og ikke minst viktig blokkering etter ti minutter, og hadde glimrende involvering som gjenvant ballen i forkant av den første scoringen. Flere flotte, kompromissløse taklinger.

Andy Robertson 8

Skotten har virkelig grepet fast i venstrebackplassen. Upåklagelig i jobbingen begge veier; alltid med fremover, med flere gode innlegg, og presset utrettelig hver gang det var nødvendig. For en Champions League-debut!

James Milner 8

En viktig brikke på midten i kveld, med typisk og god Milner-jobbing i tillegg til trygghet med ballen. Assistkongen i Champions League kunne også notere seg for to nye målgivende – først med et kjempeskudd i stolpen for Salah, så innlegget til Firmino. Glimrende kamp av veteranen.

Jordan Henderson 7

Styrte spillet sentralt og var viktig i det defensive arbeidet, med å bryte forsøkene fra vertene. Holdt hodet kaldt under press og gjorde ting enkelt med ballen – og ofte smart. Byttet ut til en varm Klopp-klem med kvarteret igjen.

Georginio Wijnaldum 8

Dette var blant de aller beste Liverpool-kampene Wijnaldum har spilt. Holdt Porto-midtbanen i sjakk, kjempet steinhardt, jobbet og slet uten å miste ballen, og var svært toneangivende med forarbeidet og assisten ved ledermålet.

Sadio Mané 9

For en kamp! Selv om ikke alt stemte i åpningen, var det en spesielt energisk Mané på kanten i kveld. Han presset og stresset forsvaret, og jobbet bra bakover. Den første scoringen var kanskje noe heldig, men nummer to kom etter et smart løp og nummer tre var et kunstverk. En stadig trussel, gode kombinasjoner og mange smarte involveringer i angrep. Får bestemannsprisen i jevn konkurranse med rekkekameratene på topp.

Mohamed Salah 9

Sentret bort muligheten til å score da Porto-forsvaret først åpnet seg, men var roligheten selv da han lekent trikset seg forbi keeper og satte inn lagets andre – hans 30. nettkjenning denne sesonge! Det var tydelig at vertene ville skjerme Salah fra å vende inn mot venstrefoten, og han kom ikke alltid like mye til sin rett, men egypteren viste mye bra og jobbet samtidig steinhardt bakover med en rekke sugende løp. Nok en super kamp av sommerkjøpet.

Roberto Firmino 9

En vidunderlig evighetsmaskin som stadig skaper og skaper. Årvåken og presset fremover og bakover, hentet ballen i dypet og gjorde det svært vrient for Porto-forsvaret. Stadig smarte avleveringer, utsøkt hælspark foran 3–0 og fikk en flott scoring selv. I det hele tatt en fantastisk opptreden frem til han byttes ut etter 80 minutter.

Joe Gomez

Gledelig comeback etter skade. Inn på høyrebacken mot slutten, uten at han rakk å markere seg.

Danny Ings

Tok over for Firmino med ti minutter igjen, og det var tydelig at han er ivrig. Løp, presset og involverte seg så mye han kunne og var et energisk tilskudd.

Joël Matip

Fikk det siste kvarteret da Klopp la om til tre bak. Rolig innhopp i backrekka.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
FC Porto (4-4-2)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Så fant endelig Sadio Mané scoringsformen. Senegaleseren gjorde hat-trick og var meget sentral da Porto ble slått hele 5-0. Andre omgang ble en ren oppvisning av Liverpool, med den ene flotte kontringen etter den andre, og seieren kunne faktisk ha blitt enda større. James Milner kunne bokføre to assist til i Champions League, og er nå den spilleren i Champions League denne sesongen med flest målgivende pasninger.

  Tørr vi minne om at de to gangene tidligere som Liverpool har vunnet i Portugal, har de også gått hen og vunnet Europacupen? Det skjedde både i 1978 og 1984. Liverpool er i alle fall på god vei mot kvartfinale, med fem bortemål uten at Porto klarte å kvittere, foran returen på Anfield om tre uker. 

 2. Andre omgang

 3. Kampen blåses av.90'

  Meget overbevisende av Liverpool. Portos største tap i Champions League-sammenheng på eget gress er et faktum.
 4. Milner får en smell ute ved sidelinja90'

  Blir liggende en stund, men kommer seg på beina.
 5. To minutter er lagt til90'

  Liverpool cruiser inn til en fenomenal borteseier.
 6. Offside89'

  Porto kommer til en sjanse, men avblåses korrekt for offside. You'll Never Walk Alone gjaller rundt Estadio do Dragao.
 7. Håpløst skuddforsøk87'

  Porto med et langskudd høyt opp på tribunen.
 8. Scorer sitt tredje for kvelden Målscorer: Sadio Mané (Assist: Andy Robertson)85'

  Dundrer ballen i mål fra langt hold.Sadio Mane mottar ballen fra Robertson, har Gomez i bedre posisjon, men velger å klinke til fra 20 meter og ballen suser inn i høyre hjørne.
  s mane mål 3 porto.jpg
 9. Like over Sadio Mané (Andy Robertson)83'

  Andy Robertson med et nydelig innlegg til Sadio Mane. Senegaleseren setter ballen like over fra fint hold, da han blir litt presset av en forsvarsspiller.
 10. Liverpool gjør også sitt siste bytte Inn: Danny Ings (Ut: Roberto Firmino)80'

  Bytter spiss
 11. Gomez er tilbake etter skade Inn: Joe Gomez (Ut: Trent Alexander-Arnold)79'

  Kommer inn for Trent
 12. Alex Telles filmer79'

  Dommeren vinker spillet videre. Utspark fra Karius.
 13. Firmino header over77'

  Etter at Robertson har headet et innlegg fra Salah inn i feltet.
 14. Liverpool bytter også Inn: Joël Matip (Ut: Jordan Henderson)75'

  Liverpool legger om til tre stoppere bak.
 15. Porto gjør sitt tredje bytte Inn: Goncalo Paciencia (Ut: Francisco Soares)74'

 16. Soares litt for seint ute71'

  Men vertene får en corner.
 17. Ny fantastisk kontring gir ny scoring Målscorer: Roberto Firmino (Assist: James Milner)69'

  Ny superkontring av gjestene. James Milner legger ballen lavt inn i feltet, og Roberto Firmino scorer enkelt. Meget bra av dommer som dømte fordel når Sadio Mane ble hodt i trøya på vei fremover. Det var senegaleseren som spilte fri Milner.
  firmino jubel porto.jpg
 18. Full kontroll68'

  Porto forsøker seg fra langt hold, men skuddet byr ikke på problemer for Karius.
 19. Van Dijk header unna67'

  Nederlenderen klarerer corneren langt på hodet.
 20. Porto får en mulighet66'

  Innbytter Jesus Corono lurer Van Dijk, men innlegget går via Lovren til corner.
 21. Firmino litt for seint ute64'

  Godt innlegg fra høyre fra Trent Alexander-Arnold.
 22. Glimrende forsvarsspill av Lovren63'

  Stopper en Porto-overgang.
 23. Porto gjør sitt andre bytte Inn: Majeed Waris (Ut: Yacine Brahimi)62'

 24. Høyt over61'

  Porto med en avslutning langt opp på tribunen.
 25. Svak avslutning57'

  Marega forsøker seg, men ballen spretter tamt inn til Karius.
 26. Ny Liverpool-kontring56'

  Denne gangen er ikke Salah presis nok.
 27. Liverpool scorer sitt tredje for kvelden. Målscorer: Sadio Mané53'

  Fantastisk kontringsfotball.Salah spiller inn Firmino, som avslutter lavt. Keeper gir retur, og Mane setter ballen i det tomme buret.
  mane mål 2 porto.jpg
 28. Milner sein på Ricardo52'

  Får tilsnakk av dommeren.
 29. Vertene har gjort et bytte i pausen Inn: Jesús Corona (Ut: Otávio)46'

  Porto legger om til en mer ren 4-4-2-formasjon med to sterke angripere på topp.
 30. Vertene starter de siste 45 minuttene46'

  Går rett i angrep.
 31. Pausereferat

  Liverpool åpnet kampen forsiktig, og trillet mye ball i forsvarsrekka. Det var derfor vertene som fikk initiativet fra start av, og skapte kampens første sjanse etter 10 minutter. Skuddet til Otavio gikk via beinet til Lovren og utmanøvrerte Karius fullstendig. Heldigvis for de oransje gikk ballen like over tverrliggeren.

  Midtveis i omgangen begynte Liverpool å komme lenger frem i banen, og da kom det også to kjappe scoringer i det 25. og 29. minutt. Først var det Georginio Wijnaldum som kriget med seg ballen og sentret til en umarkert Mané ute til venstre. Han skjøt relativt midt på keeper, som slapp ballen under seg, og ballen trillet såvidt over streken. Bare fire minutter senere ropte Porto på frispark, men dommeren vinket spillet videre, og James Milner fikk ballen og klinket den i stolpen fra drøye 16 meter. Mohamed Salah plukket opp returen og trikset ut både keeper og en forsvarsspiller før han enkelt satte ballen i mål.

  Etter scoringene kontrollerte Liverpool kampen, og hadde flere nesten-sjanser på gode kontringer. Like før pause fikk imidlertid Porto en kjempesjanse til å redusere, da godt kombinasjonsspill førte til at Francisco Soares ble spilt fri. Hans lave skudd gikk centimetre utenfor Karius sin høyre stolpe. Dermed kunne Liverpool gå til pause med ledelse 2-0 og to viktige bortemål på kontoen.

 32. Første omgang

 33. Dommere blåser til pause45'

  Karius spiller ballen oppover banen, og fløytesignalet lyder.
 34. Salah får frispark45'

  Det er lagt til ett minutt i første omgang.
 35. Milner spiller inn Salah45'

  Men det vinkes for offside.
 36. Skyter rett utenfor Francisco Soares44'

  Kjempesjanse.Porto med hurtige kombinasjoner, spiller ut Liverpool, før Soares skyter like utenfor.
 37. Misforståelse41'

  Wijnaldum slår i bakrom når Liverpool angriper, men ingen er med på notene, og ballen går over dødlinja.
 38. Håpløst skuddforsøk40'

  Firmino prøver lykken, men skuddet går langt over mål.
 39. God defensiv jobb av Salah39'

  Energisk returløp hvor han vinner ballen.
 40. Godt stopperspill av Lovren37'

  Bryter foran når Porto er på vei fremover.
 41. Sterkt av Wijnaldum36'

  Kriger på midtbanen og vinner ballen når Porto er på vei fremover.
 42. Nytt hjørnespark for Porto34'

  Liverpool får ryddet unna, og kontrer. Mané ikke riktig presis nok i kontringen.
 43. Frispark for vertene32'

  Et frispark i god posisjon blir dårlig slått, og ballen går over dødlinja.
 44. Liverpool scorer igjen Målscorer: Mohamed Salah (Assist: James Milner)29'

  Milner skyter i stolpen.Mohamed Salah plukker opp returen etter et flott skudd av Milner, og nærmest trikser inn 2-0 for Liverpool.
  salah mål 30.jpg
 45. Keepertabbe Målscorer: Sadio Mané (Assist: Georginio Wijnaldum)25'

  Mané scorerHerlig innsats av Wijnaldum som kriger ballen ut til Mané. Senegalseren skyter relativt midt på keeper, som glipper ballen under seg, og lærkula triller over streken.
  s mane mål 1-0 porto.jpg
 46. Corner22'

  Robertson må gi bort et hjørnespark. Portos tredje.
 47. Det klareres22'

  Robertson med et godt innlegg i retning Firmino, men Porto får ryddet unna når brasilianeren stuper fram.
 48. Hjørnespark21'

  Det blåses tidlig når Milner slår inn.
 49. Spiller på tvers Mohamed Salah20'

  Salah kommer fri.Velger å spille isteden for å avslutte selv.
 50. Frispark18'

  Mané går i bakken etter tøff behandling fra Hector Herrera.
 51. Bra langpasning i retning Mané15'

  Men mottaket svikter for senegaleseren.
 52. Dårlig klarering15'

  Men Van Dijk får ryddet unna ved andre forsøk.
 53. Skyter over12'

  Andy Robertson forsøker seg fra distanse. Ballen sklir av venstrefoten, så det blir relativt ufarlig.
 54. Like over Otávio10'

  Kampens første store sjanse.Kjempesjanse til Porto, da et skudd fra Otavio treffer et Lovrens bein, forandrer retning og går like over tverrliggeren. Karius får hånd om den påfølgende corneren.
 55. Nydelig langpasning7'

  Van Dijk sender Alexander-Arnold fri med en herlig langpasning, men angrepet renner ut i sanden.
 56. Frispark6'

  Marega dundrer inn i Van Dijk.
 57. Vertene angriper5'

  Skaffer seg et innkast helt oppe ved hjørneflagget.
 58. Offside4'

  Ballen heades ut til cornertaker igjen, som er offside.
 59. Corner4'

  Porto får kampens første hjørnespark.
 60. Regnet høljer ned på Estadio do Dragao1'

  Liverpool spiller i sine oransje bortedrakter.Daniele Orsato blåser igang kampen. Gjestene tar avspark.
 61. Før kampen

  Liverpool har møtt Porto i europacupsammenheng to ganger tidligere. I UEFA-cupen i 2000-01 sesongen vant Gerard Houlliers lag 2-0 på Anfield, etter å ha spilt 0-0 i Portugal.

  Lagene møttes i gruppespillet i Champions League i 2007-08 sesongen. Da endte det 1-1 i Portugal, før Liverpool vant 4-1 på Anfield.

  Liverpool har med andre ord aldri tapt en fotballkamp mot Porto.

  Statistikken til Liverpool borte mot lag i Portugal er imidlertid ganske svak. To seire, tre uavgjorte og fem tap er fastiten før denne kampen. 

  Det har blitt tap på de to siste kampene i Portugal, mot Benfica i 2009-10, og Sporting Braga i 2010-11. Begge i Europa League.

  Liverpools Emre Can og Portos Felipe er suspendert til dette oppgjøret.

  Liverpools lag: Laget v Porto: Karius, Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson, Milner, Henderson, Wijnaldum, Mane, Salah, Firmino

  Reserver: Mignolet, Gomez, Moreno, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Ings, Matip

  Jordan Henderson starter som kaptein mot Porto. Jürgen Klopp gjør tre endringer på laget i forhold til startoppstillingen i Southampton. Dejan Lovren og James Milner kommer inn. Joel Matip og Alex Oxlade-Chamberlain henvises til benken, mens Emre Can altså er suspendert.


Skrevet av: Einar Kvande EinarKvande
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.11.2019 kl 15:24

Både Salah og Robertson mister lørdagens kamp

Duoen sliter med ankelskader.

+
20.11.2019 kl 13:18

Se så langt de har kommet på Liverpools nye treningsanlegg

Neste sommer skal Liverpools spillere få boltre seg på dette anlegget.

+
20.11.2019 kl 10:40

– En uforglemmelig kveld

Gini Wijnaldum om hattricket.

+
20.11.2019 kl 10:02

– Pappa, jeg vil dra på kamp igjen i morgen og score

Mohamed Salah om hvordan datteren hans reagerte på å få applaus på Anfield etter sesongens siste hjemmekamp.

+