Sevilla utliknet på overtid

Liverpool scoret tre ganger på en halvtime på Ramón Sánchez-Pizjuán, men vertene svarte voldsomt med med like mange mål etter pause.

Tirsdag 21.nov 2045 (Champions League) - Viasport 1 / Viaplay / Tilskuere: 39495 / Dommer: Felix Brych

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolSevillaCL2-2Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Roberto Firmino

Vurdert av: Tor SandøLoris Karius 6

Er ingen matchvinner for Liverpool, selv om det er hardt å si at noen av målene var direkte tabber. Hadde et par bra involveringer i andre omgang.

Joe Gomez 6

Mye skjer på venstresiden for Liverpool i dag, men Gomez var slett ikke ueffen de gangene han var involvert. Flere gode framspill.

Dejan Lovren 6

Best i forsvarsfireren i dag. God til å bryte foran. Det blåste hardt rundt forsvarsspillerne, spesielt i andre omgang, men kroaten holdt for det meste hodet kaldt.

Ragnar Klavan 5

Er fryktelig svak de gangene motstanderne presser mellom midtstopperne. Har også noen gode involveringer, men det er flere minuser enn plusser for esteren i dag.

Alberto Moreno 4

Mulig vi er litt snill med Alberto ved å gi han en firer. Spilleren er født og oppvokst i Sevilla og dette var andre gang han spilte en ordentlig svak kamp mot moderklubben sin. Fryktelige involveringer da han ordnet frisparket på 1-3 og straffesparket som skaffet hjemmelaget 2-3.

Georginio Wijnaldum 6

Nederlenderen var god til å plassere seg og la ned en masse metre i Spania i dag. Men er også borte i lange perioder.

Jordan Henderson 5

Svak kamp av kapteinen. Virker som å være ute av form. Plasseringssvak og mye å sette fingeren på ved spillet til Jordan. Bruker mye av kreftene på å kjefte på dommer og motspillere. Er slik situasjonen er nå mannen som går foran for de røde.

Philippe Coutinho 7

Fikk i de gode periodene i første omgang se mye av det spekteret brassen har å spille på. Meget god de gangene han ble involvert. Utrolig vanskelig å få has på for motstanderne. Byttet ut et drøyt kvarter inn i finaleomgangen.

Sadio Mané 7

Scoret et flott mål da han headet inn 2-0. Kombinerer fart og teknikk på en flott måte. Er som sine kolleger foran hos Liverpool kjapp, teknisk og i form.

Roberto Firmino 8

Tomålsscorer og sprudler av spilleglede for tiden. Det er akkurat slik vi røde fans vil ha det. Skaper problemer for ethvert forsvar i England og utenlands. Liverpools beste, etter vår mening.

Mohamed Salah 7

Bare målene som manglet for egypteren denne gang. Han gjorde alt utenom å score. Imponerende fart med ball. Spiller lurt og bruker all tiden på banen til å utfordre forsvarsspillerne. God kamp.

James Milner

Ble mer orden bak når Milner tok over venstrebackplassen til en svimmel Moreno. Men dessverre ikke nok til å berge trepoengeren.

Alex Oxlade-Chamberlain

Fikk noen minutter på slutten.

Emre Can

Bidro sterkt til å snu en meget negativ trend i andre omgang. Gjorde at Liverpools midtbane fikk tak i ballen. Det første drøye kvarteret i andre omgang var knapt noen røde borti kula.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Sevilla (4-2-3-1)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Dette var to omganger med så stor kontrast som man får det på dette nivået: Lekestue, overkjøring og rød fest før pause ble fulgt opp med kollaps, sjansesløsing og frustrasjon i 2. omgang. Hjemmelagets klimaks med 3–3 i tredje overtidsminutt sørget for at dette, tross noe som vanligvis er et meget sterkt bortepoeng i Sevilla, føles ut som et smertelig tap.

  De hvitkledde stormet ut fra startblokkene og tok over alt av initiativ etter pause. Liverpool ble presset langt tilbake og måtte nøye seg med å bare ta imot. Seks minutter tok det før den første reduseringen kom, før 2–3 ble et faktum fra straffemerket idet timen ble passert. Den siste halvtimen skjerpet Liverpool seg og kom til såpass gode muligheter at det kunne blitt scoret både ett og to bortemål til, men uten uttelling vedvarte Sevilla-presset. Og etter at klokka hadde passert 90 minutter og vel så det, kom utlikningen. 

 2. Andre omgang

 3. Slutt90'

  Seks minutter på overtid blåser dommeren av.
 4. Der kom utlikningen Målscorer: Pizarro90'

  To og et halvt minutt på overtid setter Sevilla inn 3–3 på corner. Klavan får ikke klarert langt nok, og Pizarro får ballen i beina rett foran mål. Han scorer enkelt.
  sevilla jubel pizarro .jpg
 5. Sevilla presser90'

  Et skudd fra distanse går via en rød og ut til corner.
 6. Frem og tilbake90'

  Mange høye baller fra Sevilla, og Liverpool-stopperne har headet dem rett tilbake. Fotball-tennis og nervøs stemning for øyeblikket.
 7. Fire minutter i tillegg90'

 8. På tvers i boksen88'

  Milner kommer seg ned til dødlinja i boksen og forsøker å finne Oxlade-Chamberlain med en ball på tvers. Sistnevnte misforstår og løper ikke inn mot streken. I forkant ropte Mané på straffe for holding, uten å bli hørt.
 9. Liverpools siste bytte Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Mohamed Salah)87'

 10. Nesten for Sevilla igjen84'

  Plutselig får vertene mer rom på sin venstreside, når Gomez står noen meter for høyt. Innlegget kommer lavt og skrått ut mot Correa, men heldigvis for gjestene kommer han akkurat for tidlig til å bare bredside inn utlikningen, og sklir.
 11. Knuffing og gult kort Emre Can82'

  Can forstyrrer en Sevilla-spiller som skal ta innkast.
 12. Stor Mané-sjanse Sadio Mané82'

  Men han skyter over på halvspretten fra 16 meter. Glimrende pasning av Can i forkant.
 13. Spissbytte for Sevilla Inn: Correa (Ut: Wissam Ben Yedder)81'

  Mannen som satte inn 2–2 på Anfield i september kommer inn.
 14. Så nærme 2–4!78'

  En ekstremt viktig takling av Banega i femmeteren hindrer en uegoistisk Can fra å notere seg for en assist til Mané, etter at Salah har stormet nedover høyresiden og startet angrepet.
 15. En bedre pasning unna kjempesjanse77'

  Sevilla triller og triller, før Liverpool får ballen. Da har Salah enormt med rom foran seg, men pasningen fra Gomez er altfor hard og går inn til keeper.
  klopp sevilla .jpg
 16. Angrepsbytte for vertene Inn: Muriel (Ut: Nolito)73'

 17. Ny involvering av Salah Mohamed Salah71'

  Men denne gangen blir skuddet fra 16-meteren blokkert ut til corner. Liverpool har kommet seg noe nå.
 18. Salah stoppes70'

  Liverpool forsøker å holde litt i ballen nå og dempe presset imot. Salah spilles frem på venstresiden, men stoppes i boksen.
 19. Kapteinen med gult Jordan Henderson68'

  Henderson løper opp Escudero og takler ham idet han skal vri spillet. Dommeren nøler ikke med å dra opp kortet.
 20. Sevilla fortsetter å presse65'

  Hjemmelaget, med en utrolig stemning i ryggen, kommer stadig til innlegg og får cornere. Liverpool henger ordentlig i tauene nå og sliter! For en vanvittig utvikling på kampen.
 21. Coutinho ut Inn: Emre Can (Ut: Philippe Coutinho)64'

 22. Dobbeltbytte fra Klopp Inn: James Milner (Ut: Alberto Moreno)64'

 23. I tverrligger – men offside63'

  Nå er det fullstendig kaos utpå her! Escudero får ballen på brystet i boksen og skyter. Karius får en hånd på ballen, som spretter opp i tverrliggeren. En Sevilla-spiller hindrer synet til Karius, og vinkes av for offside.
 24. Får to sjanser – og scorer på straffe Målscorer: Wissam Ben Yedder60'

  Ben Yedder sender Karius feil vei og scorer. Dommeren mener straffen skal tas om igjen fordi noen løper inn i feltet. Da skifter Ben Yedder side, og det gjør også Karius. 2–3.
  ben yedder straffe.jpg
 25. Straffe til Sevilla Alberto Moreno59'

  Moreno får et dårlig touch og feller Ben Yedder. Straffespark til vertene.
 26. Viktig Moreno-klarering Alberto Moreno56'

  Escudero gjør det bra og finter seg fri på venstresiden. Innlegget er skummelt, men Moreno er på plass i femmeteren og stanger ballen vekk. Phew!
 27. Nå er Liverpool bakpå55'

  Sevilla har virkelig fått opp dampen. Alt dreier seg om de hvitkledde for øyeblikket.
 28. Gult for protester Mercado54'

  Coutinho lager frispark, og Sevillas Mercado mener brassen skal ha gult. I stedet belønnes han selv med kortet.
 29. Redusering Målscorer: Wissam Ben Yedder (Assist: Éver Banega)51'

  Moreno gir vekk et unødvendig frispark på Sevillas høyreside. Banega slår et godt innlegg til Ben Yedder, som møter på første stolpe og stanger inn 1–3.
 30. Frisk start av Sevilla49'

  Hjemmelaget har styrt spillet etter pause. Foreløpig uten å komme til sjanser. Liverpool ligger kompakt.
 31. Kollisjon48'

  Karius kommer våkent ut og bokser ballen vekk, og treffer samtidig Sarabia. Dommer blåser for offside. Sevilla-spilleren kommer seg etter hvert på beina igjen, uten legehjelp.
 32. Sevilla-bytte i pausen Inn: Franco Vazquez (Ut: Nzonzi)46'

 33. Lovren forhindrer målsjanse Dejan Lovren46'

  God takling av kroaten når Sarabia kommer inn i boksen fra høyre.
 34. Avspark46'

  Liverpool starter de siste 45 minuttene.
 35. Pausereferat

  For en festomgang det har vært i Sevilla! Allerede i det 2. minutt kom ledermålet ved Firmino, etter et eminent cornertrekk, og det var den samme varianten som sørget for 2–0 ved Mané. I mellomtiden kom Sevilla til tre store sjanser, men en svært god redning av Karius, og med noen røde marginer, holdt vertene unna. Fremover har det vært rom å boltre seg i, noe særlig Mané har utnyttet, men det må nevnes at Liverpool virkelig imponerer i gjenvinningsfasen og med lynraske omstillinger. Etter den andre scoringen har ikke Sevilla liknet seg selv på noen måte, og det var heller at man ventet på flere bortemål. Og det kom som bestilt. Mané sto for forarbeidet da Sergio Rico måtte gi retur, og Firmino satte inn 3–0 mens han så feil vei. Alt i alt en perfekt omgang av Liverpool, som skal gjøre store feil for å ikke vinne kampen og gruppa i kveld.

 36. Første omgang

 37. Pause!45'

 38. Holder Ben Yedder unna Ragnar Klavan45'

  Klavan skjermer ballen inn til Karius, med spissen Ben Yedder pressende i ryggen. Godt forsvarsspill.
 39. Forsøk fra Coutinho Philippe Coutinho45'

  Men skuddet fra snaut 25 meter går rett på Sergio Rico.
 40. Gult for holding Éver Banega45'

  Coutinho danser rundt Éver Banega, som svarer med å holde brassen i trøya på midtbanen. Klokkeklart gult kort.
 41. Farlig hver gang Mohamed Salah (Sadio Mané)43'

  Liverpool dominerer fullstendig. Lovren bryter et halvhjertet Sevilla-forsøk på å nå angriperne, og de røde omstiller seg umiddelbart. Mané spilles fri på venstresiden og forsøker å finne Salah med et lavt innlegg. Keeper får tak i kula rett foran egypteren.
 42. Stor mulighet for Salah Mohamed Salah41'

  Lekkert angrep av de røde når Coutinho spiller gjennom Salah. Han kommer alene med keeper, men sisteskansen stopper avslutningen.
 43. Frustrert hjemmelag40'

  Sevilla forsøker å finne rom på Liverpools halvdel, men slurver og sliter med det meste.
 44. Gult for Moreno Alberto Moreno37'

  Backen er ikke enig i avgjørelsen til dommer etter en duell med Mercado.
 45. Rødtrøyene styrer Mohamed Salah35'

  Etter en corner forsøker Lovren seg på hel volley, men bommer på ballen. I bølge nummer to øyner Salah muligheten fra distanse, men skyter langt over.
 46. Forbløffet vertskap34'

  Hjemmefansen er tydelig fortvilte, og spillerne virker sjokkerte over åpningshalvtimen. Liverpool fremstår rolige og selvsikre med ballen.
 47. Firmino med sitt andre Målscorer: Roberto Firmino30'

  Nå går det unna!Moreno spiller frem Mané som stormer fremover og tester Rico. Han må gi retur, og da får Firmino en særdeles enkel oppgave med å sette inn Liverpools tredje. Og vi har bare spilt en halvtime!
  firmino mane jubel .jpg
 48. Mane dobler ledelsen! Målscorer: Sadio Mané (Assist: Roberto Firmino)22'

  Nesten en kopi av ledermåletCoutinho slår corner fra høyresiden. Firmino stusser ballen videre mot bakre stolpe, der Mané kommer susende og stupheader inn 2–0 på vakkert vis! Strålende variant av Liverpool!
  mane mål sevilla.jpg
 49. Eminemt Karius-redning Nolito Loris Karius19'

  Stolpetreff for Sevilla!Sevilla presser, og Nolito finter seg flott fri fra Gomez i boksen og sikter mot det lengste hjørnet. Karius er årvåken og får en berøring på ballen, som skifter retning og treffer stolpen. Liverpool-keeperen er raskt oppe og fanger returen. Svært nærme for hjemmelaget.
 50. Sevilla-sjanse Sergio Escudero13'

  Skyter utenforEscudero skyter utenfor for hjemmelaget. Liverpool-forsvaret ble utfordret der.
 51. Rekordraskt Roberto Firmino12'

  Firmino satte rekordFirminos mål etter 1,25 er rekordraskt for Liverpool i Champions League.
 52. Sevilla-frispark10'

  Karius har kontrollSevilas Vazquez tar frispark fra 19 meter, men Karius har kontroll.
 53. Smell på Firmino Roberto Firmino8'

  Firmino hinkerBrassen går av seg skaden.
 54. Coutinho slår corner Philippe Coutinho8'

  Skrur ballen mot målCoutinho skrur ballen i feltet, men Sevilla-forsvaret får headet ut.
 55. Sevilla triller ball7'

  KalddusjSevilla triller ball etter kalddusjen.
 56. Liverpool tar tidlig ledelse Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Georginio Wijnaldum)2'

  Firmino scorer!Firmino plukker opp en stuss fra Wijnaldum etter en corner og møter ballen på bakerste stolpe og banker den i mål. Fantastisk start for de røde.
  firmino sevilla jubel.jpg
 57. Sevilla tar avspark1'

  Sevilla har tatt avspark. Fantastisk stemning i Sevilla.
 58. Før kampen

  Det er klart for høstens femte Champions League-kamp – og det som antas å være den tøffeste for Liverpool hittil. Sevilla har nemlig ikke tapt hjemme på Ramón Sánchez-Pizjuán på 364 dager.

  Med en eventuell borteseier i kveld vil Jürgen Klopps mannskap sikre toppplasseringen i gruppe E, etter at Spartak Moskva spilte uavgjort hjemme mot NK Maribor tidligere i kveld.

  Lagoppstilling: Karius; Gomez, Lovren, Klavan, Moreno; Henderson, Wijnaldum, Coutinho; Mané, Firmino, Salah.

  Benk: Mignolet, Milner, Oxlade-Chamberlain, Alexander-Arnold, Sturridge, Solanke, Can.

  Les mer før kampen her!


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.12.2019 kl 21:55

Liverpools lege slutter i mars 2020

Andy Massey har fått ny jobb og vil ikke lenger være overhodet for det medisinske hos Liverpool FC.

+
15.12.2019 kl 19:27

Harvey Elliott og Rhian Brewster med mot Aston Villa i ligacupen

Curtis Jones og Neco Williams har reist til Qatar sammen med førstelaget, mens U23-trener Neil Critchley ser fram til å la resten av ungguttene prøve seg på

+
15.12.2019 kl 11:34

Curtis Jones imponerte før avreise til Qatar

Kaptein Curtis Jones scoret da U23 spilte uavgjort mot Chelsea.

+
15.12.2019 kl 09:18

Gini Wijnaldum er med i troppen som har reist til VM for klubblag

Liverpool tar med seg 20 spillere til Qatar.

+