Fantastisk utgangspunkt før returen

En super åpningsomgang av et energisk Liverpool, før oppofrende og glimrende forsvarsspill holdt nullen etter pause.

Kveldens forventninger var enorme, og Liverpool leverte til de høyeste grader! Høyt press, energisk fotball og tre utsøkte mål i løpet av en periode på 19 minutter i 1. omgang ble fulgt opp med bunnsolid, oppofrende forsvarsarbeid etter pause. Manchester City hadde ballen klart mest, og særlig i 2. omgang fikk de styre, men likevel maktet ikke Premier Leagues mestscorende mannskap å sette Karius på nevneverdige prøver i jakten på redusering. For en opptreden, for noen mål og for en kveld! Returkampen på Etihad spilles kommende tirsdag.

12
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)Salah scorer!

Lynrask kontring!

Etter en kort og mislykket City-corner stormer Liverpool i angrep. Salah fører ballen fremover og finner Firmino i boksen. Skuddet hans reddes, men brassen ser opp og finner Salah igjen. Fra seks meter setter han ballen i nettet foran The Kop!

20
Målscorer: Alex Oxlade-Chamberlain (Assist: James Milner)Suser fra Ox

For et utrolig skudd!

Milner takler ballen til en umarkert Ox på 25 meters hold, og han smeller ballen rett i mål!

31
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Mohamed Salah)Mané scorer!

For en halvtime!

Salah fortsetter å lage mareritt på høyresiden sin. Et skudd fra hjørnet av boksen blokkeres først, før han legger glimrende inn i boksen. Tre røde står i kø, og det er Mané som header inn kveldens tredje!

76
Kort til City-spissen

Frustrert slenger han med armen mot dommeren etter en duell på midten og belønnes med gult.

80
Tøff kroppsduell

De Bruyne havner i dommerboka etter å ha taklet Mané i stor fart.

86
Jordan HendersonKapteinen pådrar seg kort

Dermed må han stå over returkampen!

Aggressiv og noe unødvendig takling på Sterling.

90
Populært kort

Sterling feller Wijnaldum på midtbanen.

45
Firmino klippes ned

Otamendi takler ham helt ute ved sidelinja. Gult.

14
City-sjanse på rappen

Bortelaget forsøker å svare umiddelbart, men Sané skyter utenfor etter å ha vist hurtigheten sin fra midtbanen.

37
Roberto FirminoFirmino vil også!

Men skuddet med venstrefoten fra utsiden av boksen går over. Glimrende løp i forkant for å komme seg løs og i skuddhold.

45
Otamendi prøver lykken

City-stopperen skyter lavt fra 25-30 meter. Utenfor.

45
Virgil van DijkNesten for van Dijk!

Salah skrur frisparket inn i boksen, på hodet til van Dijk som knuser oppasseren og header ballen like utenfor.

Før kampen

Nå er kvelden her! Det er klart for Liverpools første kvartfinale i Champions League på ni år når Manchester City står på motsatt halvdel på Anfield kl. 20.45. Returoppgjøret på Etihad spilles om seks dager.

Inngangen til oppgjøret har imidlertid vært litt trøblete for de røde. I helgas seier ble Matip skadet såpass at han mister sesonginnspurten, og fra før er Gomez og Klavan ute. Dermed er det kun Van Dijk og Lovren som er tilgjengelige av førstelagsstopperne i kveld.

I tillegg måtte Lallana ut med en ny lårskade i samme oppgjør, mens Klopp beskrev Can, som har slitt med ryggen, som svært tvilsom til det første møtet med City. Kveldens gjester må på sin side klare seg uten Agüero, som trolig vil rekke returkampen.

Liverpools lag:

Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner, Oxlade-Chamberlain, Salah, Mane, Firmino.

Benk: Mignolet, Clyne, Wijnaldum, Moreno, Ings, Solanke, Masterson

Klopp gjør dermed to endringer på laget som startet sist: Lovren inn for Matip, Oxlade-Chamberlain inn for Wijnaldum. På benken finner vi også den 19 år gamle midtstopperen Conor Masterson grunnet skadeproblemene.

Dette er første gang klubbene møtes i europasammenheng. Guardiolas mannskap har to nederlag i Champions League denne sesongen, med 1–2 mot både Shakhtar (b) i gruppespillet og i returkampen mot Basel (h) i åttedelsfinalen, mens det eneste tapet så langt i Premier League kom på nettopp Anfield (3–4) i januar.

0Elektrisk stemning på Anfield

You'll Never Walk Alone runger utover stadion.

0Entrer banen

Spillerne marsjerer inn.

0City vant myntkastet

Og velger å bytte side. Dermed angriper Liverpool mot The Kop i 1. omgang.

1Kampen er i gang

De røde starter med ballen!

Kom igjen, Liverpool!

2Fartsfylt åpning

Vertene presser høyt det første minuttet, før City overtar og går rett i angrep. Arnold får avverget i egen boks rett foran Sané.

4City med ballen

Ikke uventet er de lyseblå veldig interesserte i ballkontakt. Liverpool ligger kompakt og presser på egen halvdel, og har ikke tillatt City noen sjanser ennå.

6Corner for gjestene

Lovren takler Sané i boksen.

6Kompany vinner duellen

Flott innsvinger av Silva. Men City-kapteinen forstyrres nok i feltet til at han ikke får til en ordentlig avslutning. Karius plukker og setter raskt i gang.

8Lite rød ballkontakt nå

City har fått kampen inn i sitt spor, mens Liverpool sliter med å etablere et spill.

10
Alex Oxlade-ChamberlainOx viser seg

På høyresiden snapper han ballen foran Laporte etter et oppspill fra Trent, og han legger inn, men det er få røde i boksen, og City får kontroll.

12

14

18Milner med innlegg

Visekapteinen forsøker å finne Firmino, men City-forsvaret rydder unna.

20

25Nå imponerer Liverpool

Høyt press og energisk fotball av hjemmelaget. City klarer ikke å spille seg ut av egen halvdel.

26
Mohamed SalahForsøk på vegg

Salah viser eminent kontroll på vei fremover og legger opp til vegg med Firmino på vei inn i boksen. City får avverget akkurat i tide.

31

36
Andy RobertsonRobertson-raid

Robertson stormer fremover med ballen på venstresiden og kommer seg helt inn i City-boksen. Avslutningen blokkeres.

37

40City er ordentlig rystet

Liverpool opprettholder trykket i forsvarsarbeidet og tillater ikke de lyseblå noe fred med ballen.

44
City-frispark

Innleggsmulighet for De Bruyne. Han legger inn mot Kompany, men ballen er for høy og går ut til femmeter.

45To minutter legges til
45

45

45

45Pause!

Pauserefereat

En sensasjonell 1. omgang av energiske Liverpool på Anfield, der gjestene nærmest er blitt presset i stykker etter en noen usikre åpningsminutter. Den første scoringen, et resultat av en lynhurtig overgang, sørget for at et allerede elektrisk Anfield skrudde opp volumet ytterligere, og Liverpool-spillerne har svevd på energien. Laget presser høyt og stresser gjestene, tillater dem ingen rolige sekunder med ballen og er stadig en trussel fremover. Nå gjelder det å følge opp det som virkelig er en kandidat til sesongens omgang.

46City tar avspark

2. omgang er i gang.

47Ingen endringer i pausen
48Forsøker å etablere spill

City triller ballen seg imellom i åpningsminuttene. Helt til Sanés innlegg går forbi alle og ut til femmeter.

51
Mohamed SalahSalah med problemer

Nei, nei, nei!

Toppscoreren tar seg til lysken og får tilsyn utenfor banen.

52
Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Mohamed Salah)Salah går rett i garderoben

Huff!

Han halter idet han forsvinner inn i tunnelen. Wijnaldum kommer innpå.

52Må bytte

Salah må ut. Wijnaldum gjør seg klar.

55City presser nå

Liverpool-spillerne trykkes inn i egen boks, og gjestene får noen hjørnespark på rappen uten å komme til avslutning på mål.

57
Sterling kommer innpå
59Holder fortsatt på ballen

Liverpool forsvarer seg dypt med ryggen mot The Kop. City har foreløpig ikke testet Karius.

62
Gjennomspill til Sterling

City forsøker å komme seg inn bak Liverpool-forsvaret, men Sterling vinkes av – til ekstra stor jubel fra The Kop.

63
Dejan LovrenGodt forsvarsspill

David Silva kommer seg inn i feltet, men der er også Lovren som bryter og avverger faren.

65
Trent Alexander-ArnoldKompromissløs scouser

Trent er uredd og tøff i tilnærmingen sin, og har gjort det vanskelig for Sané så langt i kveld.

69
Heading over

Otamendi vinner hodeduellen etter en Silva-corner, men header høyt over mål.

71
Inn: Dominic Solanke (Ut: Roberto Firmino)Spissbytte

En liten grimase på brassen når han ser 9-tallet på tavla. Ut til stående applaus og en Klopp-klem.

72
Dominic SolankePresenterer seg umiddelbart

Herlig initiativ av Solanke når han jager en ball nedover mot dødlinja og når den. Han slår lavt inn mot Mané, som forstyrres nok i avslutningsøyeblikket til at ballen spretter rolig inn til Ederson.

73Lovren ofrer seg

Og stupheader ballen vekk idet David Silva forsøker å klemme til på volley. Frispark og stående applaus fra hjemmefansen. Selv spretter forsvareren rett opp igjen.

76

78
Dominic SolankeKontringsforsøk

Solanke har med seg Mané og Ox på vei fremover, men pasningsforsøket mot sistnevnte er enkelt å lese for City-forsvaret.

80

82City presser fortsatt

Noe de har gjort i bortimot hele 2. omgang. Men laget har ennå ikke kommet til store sjanser mot Karius.