Dette skriver avisene etter finaletapet:«Loris Karius trenger sympati - ikke latterliggjøring»

Liverpool pakket selv inn trofeet i gavepapir for Zinedine Zidane, skriver en kommentator.

27. mai 2018 kl 12.10 Arve Vassbotten

«Kvelden som skulle være starten på en ny gyllen periode for de røde endte i hjertesorg.»

«Konger av Europa? Nei, bare brudepiken nok en gang. Den pinefulle ventetiden på sølvtøy fortsetter. Jürgen Klopps sjette finaletap etterlater et dypere kutt enn alle de andre», skriver James Pearce i Liverpool Echo i sin kommentar etter kampen.

Keeper på toppen av handlelista

«Det er ikke noen skam i å bli slått av Real Madrid, som feiret et hattrick i Champions League-kroner. Men Liverpool var mestere av sitt eget fall. Istedenfor å ta øyeblikket, klumset de det til. Istedenfor å vise hvor langt de er kommet, viste de verden hvor langt de fortsatt må reise.»

Å kjøpe en ny keeper i sommer var allerede på agendaen, og nå har det skutt helt til toppen av Klopps handleliste.James Pearce i Liverpool Echo

«Den tyske keeperen hadde et personlig mareritt da hans to tabber pakket inn trofeet i gavepapir for Zinedine Zidane. Karius har tatt vare på muligheten etter at han tok tilbake førstekeeperplassen i januar, men på den største kvelden i sitt liv ble han oppløst i biter. Det var forferdelig å se på.»

«Å kjøpe en ny keeper i sommer var allerede på agendaen, og nå har det skutt helt til toppen av Klopps handleliste.»

«På en kveld der Klopp hadde bedt om litt hell, fikk Liverpool absolutt ingen ting», skriver han videre.

TRØST:
TRØST:  Loirs Karius får støtte av Alberto Moreno og Roberto Firmino etter kampen.

«Klopps lag så aldri ut til å produsere det angrepsspillet i mesterklasse som førte dem til Kiev».

«Dette tapet endrer ikke faktumet at 2017-18 var en sesong å sette pris på. Champions League-kvalifisering ble sikret med stil, og de overgikk alle forventninger ved å komme til Kiev», mener Pearce.

«Nå trenger de å vise ambisjoner på overgangsmarkedet i sommer, for å komme til neste nivå. Det er ingen tvil om at mangel på bredde ble avslørt her».

Karius trenger sympati - ikke latterliggjøring

«Loris Karius trenge sympati ikke latterliggjøring», skriver Oliver Kay i The Sunday Times.

Han skriver om hvordan Karius etter kampen gikk ut og møtte pressen, fortsatt i en slags sjokktilstand, og hvordan han rett etter kampen gikk mot supporterne og ba om tilgivelse.

«Fansen inne på stadion satte pris på hans gest og så ut til å gi ham applaus. På sosiale medier var det noe helt annet. I en melding som ble sendt til hans Twitter-konto klokka 22.09 sto det: 'You deserve every death threat you receive. I hope you die in a f****** well'.»

«Det er ikke til å komme unna kritikken for de feilene, som Karius sa, kostet Liverpool så dyrt i deres første Champions League-finale på 11 år. Det var store feil, en på grunn av konsentrasjon og en på grunn av teknikk. Men det er ikke et sted for den slags latterliggjøring, hevn og ondskapsfulle ting som ble rettet mot Karius.»

«Det er mange følelser i sving, spesielt på sosiale medier, men spillernes egne følelser bør også bli vektlagt. Dette kommer ikke til å bli enkle tider for en mann som vil tilbringe sommeren i smerte over en kveld han må ha håpet skulle bli den beste i hans liv», skriver Kay.

Det er mange følelser i sving, spesielt på sosiale medier, men spillernes egne følelser bør også bli vektlagt.Oliver Kay

«Karius sine lagkamerater vil samle seg rundt han, og si at dette kunne skje med alle, men noen keepere er mer utsatt for feil enn andre. Karius har spilt langt mer modent og jevnt etter at han ble hevet til førstekeeper av Klopp i januar, men han har aldri helt fått bort den tvilen mange har hatt til ham. Etter to slike feil, i en kamp som er så viktig, er det vanskelig å se for seg at han noen gang får den bort».

En skam at Salah måtte ut

«At Salah gikk av banen var en skam ikke bare for Liverpool, men for underholdningen i kampen. Egypteren hadde vært avgjørende i Liverpools gode start, og det var fascinerende i en halvtime, å se hvordan Real slet med å håndtere de tre foran i rødt», skriver Ian Ladyman i Mail on Sunday.

«Med Salah ute, skiftet montumet og selv om Liverpool klarte å komme tilbake med en utligning etter Loris Karius sin katastrofale feil, klarte de ikke få det tilbake. Real hadde ballen altfor mye da Salah ikke var på banen lenger, og hans betydning for Liverpool, hvis vi ikke visste om den allerede, ble klar.»

Det var fascinerende i en halvtime, å se hvordan Real slet med å håndtere de tre foran i rødt.Ian Ladyman

Sjefskyniker Ramos

LØFTET BØTTA:
LØFTET BØTTA:  Sergio Ramos duell med Salah var kontroversiell, men da kvelden var over var det Real Madrid-kapteinen som sto igjen med trofeet.

«Karius hadde den type kvelder som en keeper aldri vil være i stand til å glemme.»

«Man lurer på hvor lang tid det vil ta før den tyske keeperens karriere kan helbredes etter dette», skriver Sam Wallace i The Telegraph.

«Det ville være vanskelig for Liverpool å vinne denne finalen med en keeper så ute av det som Karius var, men det var enda vanskeligere uten Mohamed Salah. Målmaskinen ble tatt ut av finalen etter et sammenstøt med Madrids store sjefskyniker, Sergio Ramos.»

Målmaskinen ble tatt ut av finalen etter et sammenstøt med Madrids store sjefskyniker, Sergio Ramos.Sam Wallace i The Telegraph

«Ramos fikk ikke engang kort, og vi vil aldri få vite om han kunne forutse hva som ville skje, men det er ingen tvil om at han holdt Salah lenge etter at Liverpool-spilleren falt mot bakken.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]