Slik bestemmes hvem som får medalje

Det vil være opp til Jürgen Klopp om Philippe Coutinho får Champions League-medalje eller ikke.

18. mai 2018 kl 21.09 Johannes Steen

Philippe Coutinho spilte fem kamper for Liverpool i gruppespillet i Champions League denne sesongen, bidro med fem mål og to assists. Da han forlot klubben i januar hadde han neppe forventet at lagkameratene skulle ha mulighet til å gå helt til topps i turneringen, men nå kan han faktisk selv få medalje.

UEFA sine retningslinjer for hvilke spillere som får utdelt medaljer er noe vage, og lar det meste være opp til klubbene selv.

"Det vinnende laget tildeles 40 gullmedaljer, og tapende finalist tildeles 40 sølvmedaljer. Ytterlige medaljer vil ikke bli gitt", står det på UEFAs offisielle regelverk.

Det betyr med andre ord at det er opp til klubben selv å avgjøre hvilke spillere som får medalje og ikke.

Ikke nok medaljer til alle

Liverpool har 29 registrerte spillere i sin Champions League-tropp, i tillegg til Daniel Sturridge og Marko Grujic som også har figurert i rødt i årets utgave av turneringen. Av disse har totalt 24 forskjellige spillere fått spilletid.

Det skulle holde for at Coutinho også kan få en medalje, men klubben har, i følge sine hjemmesider, totalt 21 personer listet i støtteapparatet til førstelaget.

Dermed vil det, selv uten at en medalje sendes til Barcelona, være for få medaljer til at alle som har spilt en rolle kan få hver sin.

Mener Coutinho ikke har gjort seg fortjent

Tidligere Liverpool-kaptein Phil Thompson som løftet trofeet i 1981, har tidligere sagt at Coutinho ikke fortjener en medalje til tross for innsatsen i gruppespillet.

– Han forlot Liverpool for Barca, vitende om at han ikke kom til å spille Champions League-fotball der. Jeg fikk en medalje i 1977 med Liverpool fordi jeg spilte fram til semifinalen. Jeg teller ikke den som en vinner-medalje, sa Thompson.

Liverpool-legenden tror Coutinho selv vil føle på at medaljen ikke er fortjent dersom Klopp skulle velge å tildele brasilianeren en.

– Jeg vil tro at dersom vi vinner, så vil han si "nei, jeg fortjener den ikke".

Har du innspill til journalisten?
[email protected]