BekreftetVinterpause fra 2019/20-sesongen

FA bekrefter for første gang at det blir innført fotballpause i England.

30. mai 2018 kl 11.26 Arild Skjæveland

Samtalene om innføring av en pause på vinteren startet for to år siden, og nå blir det en realitet fra og med 2019/20-sesongen.

– Vi jobber tettere og mer sammen med det profesjonelle spillet enn noen gang før. Veldig snart vil det innføres en pause midt i sesongen, som vil være en veldig viktig forbedring for våre klubber og for det engelske landslaget, sier Martin Glenn, sjef i FA, ifølge The Times.

BEKREFTER:
BEKREFTER:  FA-sjef Martin Glenn, til høyre, bekrefter at det vil innføres vinterpause.

Det er første gang det engelske fotballforbundet bekrefter at det vil bli en vinterpause.

13 dager fri

Én Premier League-runde skal spilles og fordeles utover to uker. Det gir lagene en pause fra ligakamper. Samtidig skal FA cupens femte runde spilles i midtuke heller enn i helg, og omkamper erstattes av ekstraomganger og straffekonkurranse slik at en får et lag videre samme dag.

Det hektiske juleprogrammet vil forbli som det er, og det vil heller ikke bli en type pause som vi er kjent med fra Spania og Tyskland, hvor hele ligaen tar en pause samtidig.

Lagene vil altså få pausen på ulike tider, og det vil fortsatt bli spilt kamper som sendes på TV i hele perioden. Lag som har pause har lov å reise utenlands for treningsleir, men å dra til Asia eller USA for å spille oppvisningskamper og av kommersielle grunner vil ikke bli godt mottatt, ifølge Sky.

Planen er at alle klubber vil få en periode med 13 dager fri. Det er ventet en offentliggjøring i løpet av de neste fire ukene.

Vil glede Klopp

I 2015 etterlyste Jürgen Klopp en slik løsning.

– Dere har for mange kamper, det er helt sikkert. Dere har ingen pauser, og for mange turneringer, sa han til BBC.

– Jeg tror alle vet at det ikke er måten å få suksess på, sa han, og siktet til det engelske landslaget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]