Full oppkjøring for nysigneringene

Fabinho og Keïta får den ideelle starten på Liverpool-karrieren.

29. mai 2018 kl 19.54 Marius Rabben

Det tok noe tid før Alex Oxlade-Chamberlain kom ordentlig inn i Liverpool-laget etter fjorårets overgang fra Arsenal på deadline day – 31. august. Grunnen var ifølge Jürgen Klopp enkel: Ox måtte bruke en periode på å tilpasse seg «en helt annen spillestil i en ny rolle og ny formasjon». Og det er ikke enkelt når sesongen allerede er i gang.

For Virgil van Dijk gikk det betraktelig raskere i vinter, men selv om han ble derbymatchvinner i debuten og fikk regelmessige opptredener fremover, påpekte manageren i februar at det først blir neste sesong at fansen får se «den virkelige Virgil».

Fordi da vil også nederlenderen ha vært gjennom det fysiske og taktiske sommerprogrammet til Klopp og trenerteamet.

– Bortsett fra kampene gjennom sesongen er dette det aller viktigste. Du skaper et grunnlag for hele året, forklarte tyskeren i fjor sommer.

Ingen VM på Fabinho eller Keïta

Nå er Liverpools sesong over og spillerne – som ikke skal til VM – har akkurat begynt på ferien. Men på klubbkontorene jobbes det fortsatt hardt. Mandag kveld, bare to døgn etter Champions League-finalen, ble Fabinho presentert som sommerens første signering.

Brasilianeren blir rød 1. juli. Samme dag kan også Naby Keïta offisielt kalle seg Liverpool-spiller, etter at klubben ble enig med RB Leipzig i fjor om å aktivere utkjøpsklausulen i sommer. Keïta underskriver kontrakten og blir presentert før pre-season.

Ingen av dem skal heller til VM, og begge får dermed ta del i hele sesongoppkjøringen før ligastarten.

NYE LAGKAMERATER:
NYE LAGKAMERATER:  Fabinho og Keïta møttes i Europaligaen i fjor, og skal spille sammen på Anfield neste sesong.

– Lærer alt i pre-season

Når det spekuleres videre i flere spillersigneringer, med Lyon-kaptein og landslagsspiller Nabil Fekir som det heteste navnet i ryktebørsen, rapporteres det om at Liverpool helst ønsker å få ting unnagjort før VM-starten – fordi Klopp vil være tidlig ute.

– Dette er spillernes spill, og det betyr at de må vite hva lagkameraten tenker. Alt sånt lærer man i pre-season. Selvfølgelig fortsetter læringen gjennom sesongen – ting blir finjustert – men jo bedre grunnlaget er, jo bedre blir sesongen, helt klart.

– Jeg elsker virkelig disse treningene. Det bør være en forskjell på 100 prosent mellom første og siste dag av oppkjøringen. Vi ønsker å se store, store forbedringer, sa Klopp i fjor.

Og det samme vil han si i år når pre-season starter opp den første uka i juli. Til forskjell fra tidligere har for øvrig Premier League-klubbene bestemt at overgangsvinduet skal stenge torsdag 9. august kl. 18, to dager før sesongåpningen. (Det internasjonale vinduet stenger riktignok fortsatt 31. august, slik at PL-klubbene fortsatt kan selge ut måneden, men ikke registrere nye signeringer.)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]