Clyne åpner opp om skademarerittet

Han er klar til å ta opp kampen med Trent Alexander-Arnold om høyrebackplassen.

12. jun 2018 kl 10.10 Arve Corneliussen

– Det var noen tøffe stunder. Å være ute så lenge er frustrerende, og at skaden kom i preseason gjorde det enda verre. At jeg måtte operere, var nok et tilbakeslag. Det var tøft, oppsummerer Nathaniel Clyne i et intervju med Goal.

Den taklingssterke backen pådro seg en ryggskade under oppkjøringen til forrige sesong. Han var først tilbake i trening i februar, og ikke på banen i en førstelagskamp før i april.

Rusten

Totalt ble det bare to starter for Clyne denne sesongen – borte mot Everton, og borte mot Chelsea. I sistnevnte var han på etterskudd, pådro seg gult kort og ble byttet ut etter 59 minutter.

– Det var viktig for meg å få noen minutter under beltet, få smaken på det igjen og gjøre meg klar for preseason, konstaterer høyrebacken.

Han er krystallklar på at oppkjøringen blir viktig for ham for å komme tilbake til sitt gamle nivå.

– Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake i form, og jeg begynner å merke effekten. Klubben gir oss opplegg vi skal følge også utenfor sesong. Jeg trenger det antageligvis mer enn de andre siden jeg har vært ute så lenge, så jeg har allerede gjort en del, forteller Clyne.

– Jeg føler meg så bra som jeg noensinne har gjort, og ser frem til preseason. Det handler om å bevise overfor folk at jeg er tilbake og bedre enn jeg noen gang har vært, følger han opp.

Trent-konkurranse

Siden overgangen fra Southampton sommeren 2015, har Clyne vært bankers i Liverpools førsteellever. I hans skadefravær har Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold grepet sjansen, der særlig sistnevnte har høstet mye skryt for sine prestasjoner.

Også Clyne er full av lovord om Alexander-Arnold, som han skal konkurrere med neste sesong.

– Jeg kan huske da han kom opp fra U23-laget. Du kunne se potensialet med en gang. Han har fått sjansen denne sesongen, og har tatt den. Han er selvsikker spiller som er god med ballen. Han er imponerende, slår Clyne fast.

– Hvis han får sjansen i VM, er jeg sikker på at han kommer til å gjøre det bra, legger han til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]