– Interessen er vekket hos mange andre klubber

Lyon-presidenten sier at Nabil Fekir blir solgt dersom spilleren ønsker det.

22. jun 2018 kl 22.26 Marius Rabben

Det har kommet forskjellige beskjeder fra Lyon- og Liverpool-leiren om hvorfor Nabil Fekirs overgang falt i grus tidligere denne måneden.

Liverpool står fast på at de – etter å ha kommet til enighet om betingelsene – trakk seg ut etter at det visstnok kom en bekymring, en ny oppfatning, om spillerens kne under den medisinske testen, og at Lyon da ikke ville reforhandle, mens franskmennene sier det var de selv som avbrøt.

Ga grønt lys

Jean-Michel Aulas, klubbpresidenten til Lyon, forteller til RT France at det rett og slett drøyde for lenge.

– På det stadiet var det forventet at han ville dra til Liverpool, og jeg hadde gitt det grønne lyset. Men det tok bare for lang tid, ting ble dratt ut, sier han, ifølge Mirror.

Prosessen i overgangen skal som kjent ha kommet så langt at Fekir allerede hadde blitt intervjuet av LFCTV før ting stoppet samme dag som man antok at den offisielle bekreftelsen ville komme.

At det ikke skjedde på dette tidspunktet, har økt interessen til mange andre klubber.

I etterkant har flere andre klubber meldt seg på i racet om Fekirs signatur, hevder Aulas.

Deriblant skal Real Madrid ha påmeldt sin interesse.

– Han er en eksepsjonell spiller. Han kan holde på ballen på små områder og har et utrolig talent. Det at dette med Liverpool ikke ble fullført, og at det ikke skjedde på dette tidspunktet, har økt interessen til mange andre klubber, sier Lyon-presidenten.

ETTERTRAKTET:
ETTERTRAKTET:  Ifølge Lyon-presidenten er det mange klubber som ønsker å hente Fekir i sommer.

– Og ikke kun Real Madrid og deres nye trener. Det er stor interesse fra andre steder, så alt er mulig.

Åpen for salg

Selv ønsker Aulas, som forteller at han har et nært forhold til alle Lyon-spillerne, at Fekir skal bli værende i den franske klubben. Men han vil ikke stå i veien dersom mannen som fyller 25 i juli faktisk vil bort – slik flere medier hevder.

– Mitt mål er å få ham til å bli. Spillerne er som sønner for meg, og jeg håper å kunne overbevise ham om å bli her.

– Men dersom han absolutt ønsker å dra, skal vi forsøke å finne den største mulige klubben for å matche talentet hans, sier Aulas.

Skjer ingenting under VM-deltakelsen

Fekirs agent kastet også bensin på ryktebålet da han tidligere denne uka fortalte at denne overgangssagaen ikke er over.

Ifølge David Maddock i Mirror hevdes det at spilleren selv vil be klubbpresidenten om å bli enig med Liverpool på nytt og ferdigstille en overgang, men forhandlingene vil uansett ikke finne sted før franskmennenes VM er over.

Frankrike vant begge sine første gruppespillkamper i mesterskapet, med 2–1 over Australia og 1–0 over Peru, og er følgelig sikret avansement før siste kamp mot Danmark tirsdag 26. juni. Uten tap der vinner «Les Bleus» gruppe C og møter andreplassen fra gruppe D. Fekir har kommet inn i begge kampene så langt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]