– Det blir interessant etter VM

Overgangssagaen om Nabil Fekir er trolig ikke over.

22. jun 2018 kl 00.02 Marius Rabben

Det var etter at klubbene var enige om pris og Lyon-kapteinen hadde blitt intervjuet av LFCTV at overgangen til Liverpool brøt sammen tidligere denne måneden.

Grunnen er ifølge rapportene at de røde skal ha funnet en bekymring under den medisinske testen som kombinert med tidligere kneproblemer førte til at Liverpool prøvde å reforhandle betingelsene.

Hver sin versjon

I Liverpool Echos nyeste utgave av podkasten «Blood Red» forteller James Pearce at det har vært vanskelig å få et klart bilde på hva som faktisk skjedde.

– Det er ikke så rett fram, fordi det er blandede meldinger fra fransk side og fra Liverpools side, sier han.

Liverpool står på at det var de som trakk seg ut av avtalen fredag 8. juni, og går ikke nærmere inn på detaljer eller om det kan være mulig for å fortsette forhandlingene senere i sommer, forklarer Pearce.

Men fra fransk side hevdes det at overgangen til Liverpool fortsatt kan bli noe av.

– Agenten helte bensin på det bålet denne uka med kommentaren om at dette ikke er slutten på historien, sier han.

– Fra mitt perspektiv, om alt som skjedde i oppbyggingen til at det brøt sammen, er det veldig rart, fortsetter Pearce.

Hør podkast-episoden her:

– Jeg har ikke sett noe liknende. At medisinsk personell fra Liverpool fløy til Frankrike torsdagen for å gjennomføre den medisinske testen etter at klubbene var enige om en avtale, så hørte man at alt tydet på en bekreftelse rundt fredag ettermiddag, uten noen antydninger til at det var problemer. Og så kom nyheten den ettermiddagen om at Liverpool hadde en ny oppfatning om det kneet.

– Skjer ingenting så lenge Frankrike er i VM

– Informasjonen jeg hadde på det stadiet, var at den oppfatningen ikke var alvorlig nok til å skulle trekke seg ut av avtalen. Liverpool sier at de ikke forsøkte å reforhandle betingelsene, mens de i Frankrike sier Liverpool gjorde det – på grunnlag av den oppfatningen.

– Klokka tikket fordi enigheten var at det måtte skje før VM, og før Fekir sluttet seg til den franske troppen igjen, og det endte altså opp med at avtalen ikke ble gjennomført.

– Så det blir interessant å se hva som kommer til å skje. Jeg blir ofte spurt om hva som er siste nytt angående Fekir, men ingenting kommer til å skje så lenge Frankrike er med i VM, sier Pearce.

Men er dette noe som faktisk kan skje til tross for at Lyon offentlig opplyste at forhandlingene hadde brutt sammen og at de gledet seg til å se Fekir i klubben også kommende sesongen.

– Helt ærlig vil jeg ikke si noe i den ene eller andre retningen, svarer Pearce.

– Det er tydelig at han er en spiller som Klopp ønsker å hente til Liverpool, og det er tydelig at Fekir selv ønsker å dra til Liverpool. Det vi også vet, er at Liverpool ikke følte de kunne gjennomføre avtalen med de bestemte betingelsene etter resultatene fra den medisinske testen. Vil de gjøre det etter VM – forsøke å reforhandle de betingelsene? Folk i Frankrike tror det, mens de i Liverpool ikke vil ta et standpunkt. Så jeg tror det er noe vi bare må vente og se på.

Usannsynlig med Oblak eller Alisson

Pearce får også spørsmål om muligheten for å punge ut og hente Jan Oblak i sommer.

– Nei, det tror jeg ikke, sier han.

– Først og fremst vil det være veldig vanskelig å få ham bort fra Atlético. Det er ikke bare sånn at man kan betale utkjøpsklausulen, som jeg tror ligger på rundt 88 millioner pund, for man må jo også overbevise ham om å forlate Atlético Madrid. Så nei, jeg blir veldig overrasket om det skjer.

Situasjonen med Roma-keeper Alisson tror Pearce er påvirket av at Liverpool fikk Mohamed Salah «altfor billig» i fjor sommer, og at Alisson selv har hintet til at han foretrekker Real Madrid.

– Jeg tror ikke det vil skje noe så lenge Brasil er i VM, påpeker Pearce.

– Det er ingen tvil om at dette er keeperen Klopp ønsker, så det blir interessant å se hva som skjer dersom det ikke blir noe av. Hvor går veien videre derfra? Jeg er enig i at Liverpool trenger en keeper i toppklasse dersom de mener alvor om å ta det neste steget. Men med Klopp har vi tidligere sett at dersom han ikke kan få tak i førstevalget, er han forberedt på å bruke god tid.

Det er heller ingenting nytt angående Xherdan Shaqiri: Liverpool er fortsatt interessert, men sveitseren er ikke høyt prioritert, ifølge Pearce. Og dersom det ligger noe konkret i interessen, vil det ventelig heller ikke skje noe før Sveits er ute av VM.

Ingen dyr midtstopper på handlelista

Uten noen endring i forsvarssituasjonen tviler Echo-journalisten på at Liverpool vil bruke store penger på en ny midtstopper i sommer, selv om mange supportere har ropt på en ny partner for Virgil van Dijk.

Pearce tror ikke de røde fokuserer på nye forsvarere dersom ikke Ragnar Klavan ber om mer spilletid og ønsker seg bort.

– Liverpool har allerede en stopperpartner for van Dijk i Dejan Lovren, som var enestående i Champions League-finalen og har hatt – tross noen svikter – et veldig, veldig bra år. Det at Klopp ga han den nye kontrakten, viser hvor mye tillit han har til ham. Jeg tror Lovren vil spille en stor rolle neste sesong.

Buvač er fortsatt ansatt

Utenfor banen er det fortsatt ikke kommet noen bekreftelse på hva som skjer med Željko Buvač.

Mannen som har vært Klopps assistent i 17 år var fraværende den siste snaue måneden av sesongen, og har blitt koblet til flere trenerjobber.

– Liverpool står fast på at han fortsatt er ansatt. Det er alt de vil si akkurat nå, forteller Pearce.

Ettersom klubben ikke spesifiserte hvilken rolle Pep Lijnders når han nå er tilbake på Merseyside, spekulerer Pearce i om nederlenderen får en mer sentral rolle i Klopps apparat – og da som en mulig «erstatter» for Buvač.

– Personlig blir jeg overrasket om vi ser ham (Buvač) tilbake den første uka under sesongoppkjøringen. Det er altså ingen offisiell melding ennå, men magefølelsen min er at han ikke kommer tilbake, men Liverpool insisterer på at ingenting er bestemt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]