Nekter for at Salah vil trekke seg fra landslagsspill

Det egyptiske fotballforbundet avviser at det er en konflikt, men Salahs agent nører opp under påstandene på Twitter.

25. jun 2018 kl 11.45 Johannes Steen

Søndag ble det hevdet fra kilder i Egypt at Salah kunne komme til å vurdere landslags-exit etter VM. Han skal være misfornøyd med å ha blitt brukt i politisk spill da Egypt var på treningsleir i Tsetsjenia før VM i Russland. Egypteren mottok sterk kritikk fra mange hold etter å ha blitt avbildet med republikkens høyst kontroversielle president Ramzan Kadyrov og blitt gjort til æresborger.

Styremedlem i det egyptiske fotballforbundet Essam Abdel Fattah, avviser blankt at det stemmer at lagets stjerne vil trekke seg.

– Dette er en stor løgn. Ingenting av dette sant, og jeg lurer på hvordan CNN kan skrive slike ting, sier han til Goal.

Også det egyptiske fotballforbundets talsperson Osama Ismail har måttet komme på banen for å dempe spekulasjonene.

– Ingen kommentarer fra Salah bør tas utenom det som blir skrevet på hans offisielle Twitter-bruker, sier Ismail til Kingfut.

Ifølge talsmannen har det heller ikke vært noen som helst diskusjoner om dette mellom Salah og noen i Egypt-ledelsen.

– Vi er her for et mesterskap og vi følger FIFA-prosedyrer. Vi diskuterer ikke politikk, og dersom det er noen politisk diskusjon, bør det bli tatt direkte til FIFA.

Skal være såret av kritikken

Til tross for det egyptiske fotballforbundets brannslukning, erfarer LiverpoolEcho at Mohamed Salah skal ha vært preget av kritikken han har fått i kjølvannet av avbildningen med presidenten som er kjent for en rekke menneskerettighetsbrudd.

Det har tidligere vært konflikter mellom Salah og forundet rundt kommersielle rettigheter. 26-åringens agent har i tillegg satt fyr under ryktene ved å skrive en Tweet til forsvar for Liverpools Egypt-stjerne.

– Da det en gang ble sagt at et bilde sier mer enn tusen ord, så stemte det tydeligvis ikke. Så her er ordene: Uansett bakgrunn, etnisitet, orientering, preferanser, så fortjener alle respekt og like rettigheter. #RespectForAll, skriver agent Ramy Abbas.

Mohamed Salah har ikke fått det verdensmesterskapet han og Egypt hadde drømt om. Skulderskaden han fikk i Champions League-finalen i mai holdt ham ute fra første kamp mot Uruguay, der han måtte se lagkameratene tape fra sidelinjen. I neste kamp mot Russland scoret vingen på et straffespark, men kunne ikke hindre nytt tap. Han ventes å starte mot Saudi-Arabia i siste kamp, men det vil uansett bli Egypts siste kamp dette verdensmesterskapet. Så vil fremtiden vise om det også blir Egypts siste kamp med Mohamed Salah.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]